Jump to content

JO81

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. U školi će biti upražnjeno radno mjesto učitelja razredne nastave na neodređeno. Ravnateljica je najavila prvo Javni poziv za zaposlenike škole za to radno mjesto, a potom natječaj ako bude potrebe. U školi je spremačica (koja i sada to radi) završila studij razredne nastave (nema staža u toj struci). Je li moguće da ona s tog radnog mjesta (spremačice) pređe na mjesto učitelja ako se javi na ravnateljičin poziv? Hvala!
  2. Primio sam preporučenu pošiljku iz Mađarske. U pitanju je prekršaj za prekoračenu brzinu. Odluka je na mađarskom i lošem hrvatskom. Prekršaj je počinjen. Što ako ne platim kaznu?
  3. JO81

    Naslijeđe

    Teta je preminula, poslije nje je ostao nevjenčani partner, nemaju zajedničke djece. Tijekom te zajednice naslijedila je dio zemlje svoje pokojne majke zajedno s rođenim bratom. Tko naslijeđuje njezin dio? Ako partner, tko naslijeđuje poslije njega?
  4. Poštovani, moja majka i njezin brat kupili su zajednički poljoprivredne strojeve za obradu zemljišta plativši svatko onoliki dio koliko zemlje radi. Konkretno moja je majka platila za svaki stroj 1/3 ukupne cijene. Svi strojevi su u vlasništvu ujaka, a majka mu je davala novac na ruke (bez ikakvog pisanog traga, ali postoje svjedoci). Ujak je umro, a njegova supruga ne želi više zajedničko korištenje strojeva jer smatra da su isključivo njezini. Postoji li šansa da se tužbom ikako moja majka obešteti? Iskreno, ne znam ni u koju vrstu prava pripada ovakav problem pa oprostite ako je na krivom mjestu. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija