Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Pomak

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Darovni / diobeni ugovor

  Radi se o diobi nekretnina ( zemlje i kuće ) na kojoj postoje i ostali suvlasnici, a svoj dio bi otac podijelio između mene i brata.
 2. Darovni / diobeni ugovor

  Da li mi, ako napravim kako sam prije napisao i ovjerim kod javnog bilježnika to može u budućnosti poslužiti kao potvrda o diobi? Nemam namjeru to sada upisivati u katastar i zemljišne knjige. I da li se ta podjela treba prijaviti na poreznu upravu?
 3. Darovni / diobeni ugovor

  Hvala na odgovoru. Zanima me da li se može napraviti diobeni ili darovni ugovor bez upisivanja k.čestica već samo prema nazivima koji se koriste ( Jozina ograda i sl. ). I što se dešava nakon toga, da li se treba prijaviti na poreznu upravu i da li se plaća porez?
 4. Darovni / diobeni ugovor

  Hvala na odgovoru. Kako bi napravili razvrgnuće suvlasničke zajednice vjerujem da bi nam trebalo malo više godina i novaca jer su čestice automatski nakon smrti prebacivane na nasljednike kojih je sada "na papiru" malo više... Vidit ću da li postoji mogućnost diobe/darovanja kakvog sam spomenuo na početku pa onda da pokušam očistiti pojedinu česticu.
 5. Darovni / diobeni ugovor

  Sve čestice se još uvijek vode kao zajedničke, svi imaju određeni dio od svake čestice ( 1/3, 1/4... ), ali iako se vode na svim česticama kao suvlasnici oni su između sebe podijelili zemlju drugačije i ovjerili kod javnog bilježnika.
 6. Darovni / diobeni ugovor

  Radi se o više čestica koje se prilikom diobe/darovanja ne planiraju navoditi oznakama kat. čestica već po nazivima koji pišu u katastru ( Jozina ograda, Podno gromače i sl. ). Takvu diobu je već ranije napravio otac sa svojom braćom.
 7. Darovni ugovor

  Hvala Vam na detaljnom odgovoru.
 8. Pozdrav, otac želi napraviti diobu zemlje između mene i brata, s kojom smo svi suglasni. Da li se u tom slučaju radi diobeni ili darovni ugovor koji se ovjerava kod javnog bilježnika? Što se dešava nakon toga, da li se treba prijaviti na poreznu upravu i da li se plaća porez? Unaprijed zahvaljujem
 9. Pozdrav, zanima me: da li u slučaju kada otac poklanja sinu stan treba platiti porez na nekretninu ako sin u svom vlasništvu već ima jedan stan koliko treba zakonski proći vremena da suprug taj isti stan daruje svojoj supruzi da li se darovni ugovor treba ovjeriti kod javnog bilježnika ili se samo može odnijeti na poreznu bez ovjere da li je potrebno platiti javnom bilježniku iznos veći od 1000 kn
×