Jump to content

Pomak

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Pomak objavio

  1. Radi se o diobi nekretnina ( zemlje i kuće ) na kojoj postoje i ostali suvlasnici, a svoj dio bi otac podijelio između mene i brata.
  2. Da li mi, ako napravim kako sam prije napisao i ovjerim kod javnog bilježnika to može u budućnosti poslužiti kao potvrda o diobi? Nemam namjeru to sada upisivati u katastar i zemljišne knjige. I da li se ta podjela treba prijaviti na poreznu upravu?
  3. Hvala na odgovoru. Zanima me da li se može napraviti diobeni ili darovni ugovor bez upisivanja k.čestica već samo prema nazivima koji se koriste ( Jozina ograda i sl. ). I što se dešava nakon toga, da li se treba prijaviti na poreznu upravu i da li se plaća porez?
  4. Hvala na odgovoru. Kako bi napravili razvrgnuće suvlasničke zajednice vjerujem da bi nam trebalo malo više godina i novaca jer su čestice automatski nakon smrti prebacivane na nasljednike kojih je sada "na papiru" malo više... Vidit ću da li postoji mogućnost diobe/darovanja kakvog sam spomenuo na početku pa onda da pokušam očistiti pojedinu česticu.
  5. Sve čestice se još uvijek vode kao zajedničke, svi imaju određeni dio od svake čestice ( 1/3, 1/4... ), ali iako se vode na svim česticama kao suvlasnici oni su između sebe podijelili zemlju drugačije i ovjerili kod javnog bilježnika.
  6. Radi se o više čestica koje se prilikom diobe/darovanja ne planiraju navoditi oznakama kat. čestica već po nazivima koji pišu u katastru ( Jozina ograda, Podno gromače i sl. ). Takvu diobu je već ranije napravio otac sa svojom braćom.
  7. Hvala Vam na detaljnom odgovoru.
  8. Pozdrav, otac želi napraviti diobu zemlje između mene i brata, s kojom smo svi suglasni. Da li se u tom slučaju radi diobeni ili darovni ugovor koji se ovjerava kod javnog bilježnika? Što se dešava nakon toga, da li se treba prijaviti na poreznu upravu i da li se plaća porez? Unaprijed zahvaljujem
  9. Pozdrav, zanima me: da li u slučaju kada otac poklanja sinu stan treba platiti porez na nekretninu ako sin u svom vlasništvu već ima jedan stan koliko treba zakonski proći vremena da suprug taj isti stan daruje svojoj supruzi da li se darovni ugovor treba ovjeriti kod javnog bilježnika ili se samo može odnijeti na poreznu bez ovjere da li je potrebno platiti javnom bilježniku iznos veći od 1000 kn
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija