Jump to content

natcy

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da li je moguće da firma koja ima sjedište u HR, ima knjigovodstvo u Austriji? Inače se vodi kao neisplatitelj plaća te je prethodnom knjigovodstvu ostao dužan pa sada tvrdi da ima vani knjigovodstvo, potrebna mi je odjava. Može li se to nekako provjeriti?
  2. Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Naime, kupila bih jedan stan ali u vlasničkom listu kojeg sam izvukla preko e-građani stoji "ZABILJEŽBA, SPOR, TUŽBA RADI UTVRĐENJA BRAČNE STEČEVINE, UTVRĐENJA OSTAVINSKE IMOVINE I UTVRĐENJA VLASNIŠTVA 14.06.2019, i čl. 81. Zakona o zemljišnim knjigama zabilježuje se postojanje spora na 1/6 dijela nekretnine koji se vodi između XX kao tužiteljice spram YY kao tuženog do pravomoćnog okončanja postupka koji se vodi kod Općinskog suda u X pod posl. br. xx." (između kćeri i oca) Naime, gospodinu je umrla žena i na vlasničkom listu se samo on vodi kao vlasnik stana. Pod "Teretovnica" stoji iznos koji bi još trebao platiti, odnosno ima kredit pod hipotekom za taj stan koji bi sada u cijelosti zatvorio te dobio brisovno očitovanje kako bi imao vlasnički list bez tereta, odnosno kako bismo mi dobili čiste papire. Stoga, s obzirom na taj spor i tu hipoteku, koliko je to nepovoljno za mene kao kupca? Da li je to sve rješivo ili izuzetno komplicirano? Koliko bi mogao potrajati taj spor? Naime, gospodin je rekao da radi na tome sa odvjetnikom te da je u procesu rješavanja istoga... Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav!
  3. Pozdrav, zanima me kakva je procedura sa darovanjem i porezom kada su u pitanju sin-majka-kćer. Dakle sin želi majci darovati/prepisat nekretninu, da li se na to placa porez? Kakva je procedura po tom pitanju i koliko to traje, da li se to odmah može riješiti kod javnog bilježnika? Sljedeće pitanje, kada nakon toga majka želi darovati tu istu nekretninu kćerki, da li mora proći neki određeni period kako se porez ne bi platio ili je i to također odmah riješivo? Hvala unaprijed 😊
  4. Hvala Vam puno svima. Lijep pozdrav.
  5. Ma problem je u tome sto je sve na njoj i sve kazne njoj dolaze. On niti jednu kaznu nije platio, a ima ih k'o u prici sto bi se reklo. Ne placa ni poreze, ma bas nista.. Firma postoji, ali ne posluje nikako. Zapravo, nitko ne zna kako on posluje i sta se tu događa. On stalno tvrdi da nema novaca za nista. Tip je jedna teska ljencina koji joj se fino uvalio i ona ga je sve te godine financirala jer eto, u braku su pa covjek hoce pomoc je l'? On ju je samo iskoristavao i sad su joj ostale sve njegove kazne i dugovi, a njega nije briga. I jos sto je najgore od svega ima taj kredit kojeg je digla zbog njega jer ju je nasamario. Eto, sta da vam kazem.. voljela bi joj pomoci bilo kako, a ne znam kako.. Ona nije nikako u dobroj financijskoj situaciji da si priusti odvjetnika, nazalost.
  6. Pozdrav svima 😊 Voljela bih cuti par misljenja i savjeta vezano za pricu koju cu napisati.. Naime, imam prijateljicu koja je godinama bila u braku sa problematicnim tipom koji joj je stvorio samo probleme u zivotu. Napokon se odlucila rastati, ali problemi su i dalje tu i ne zna sta da radi vise. On je sve prepisao na nju, apsolutno sve sto je mogao. Tip navodno ina svoju firmu ali od toga nista, nije doma nikad nista pridonosio, ona je zapravo sama financirala njega i dvoje djece. Auto koji vozi je prepisao na nju i nabio kazni ko u prici koje joj i sad nakon razvoda stizu na adresu i fina joj sjeda na placu, sve kazne uglavnom njoj stizu. Alimentaciju ne placa. Da stvar bude gora, malo prije razvoda ju je nagovorio da digne nekakav kredit i jos i to mora placat. Sama sve teze to podnosi, a njega nije briga. Recite mi, sta moze uciniti? Kako joj se moze pomoci? Postoji li nekakav nacin? Hvala 😊
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija