Jump to content

Timmy3

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas za odgovor na moje pitanje ako netko zna. Vrlo mi je bitno. Hvala!
  2. Pozdrav svima! Molim za pomoc u vezi uknjizenja jednog dijela javnog dobra u privatno vlasnistvo, da li je moguce i u kojim situacijama. Imam kucu s ulazom na javnom dobru, tj cesti. Nedavno je jedan od susjeda ustanovio da njima fali jedna mala povrsina zemljista koju imaju upisanu u katastru (neznam da li i u gruntovnici) te je uspio na neki nacin uknjiziti taj dio javnog dobra u svoje privatno vlasnistvo. Po informaciji koje imam je ustanovljena greska (neznam kada) pri uknjizivanju te je privatno vlasnistvo uknjizeno kao cesta. Znam da je prije 6 godina povrsina uknjizena u gruntovnicu kao javno dobro/cesta. To znaci da ja bez obzira na gradjevinsku dozvolu i ulaz tu gdje je pocinjem umjesto javnog dobra koristiti privatnu povrsinu kako bih mogla uci u kucu. Susjed zahtjeva da maknem ulaz na suprotni dio ulice (pod istim brojem cestice). Ja nisam jedina vlasnica nekretnine s ulazom na toj povrsini ali drugima dozvoljama prilaz a meni ne. Zanima me, kako je moguce uknjiziti javno dobro u privatno vlasnistvo i da li postoji neka "rupa" u zakonu u takvim slucajevima. U katastru i gruntovnici potvrdjuju kako su sve to proveli legalnim putem. Unaprijed hvala!
  3. Ok. Puno vam hvala i ugodan nastavak vikenda!
  4. Pogledajte molim vas pod brojem 4 u sudskom rjesenju.
  5. Odvjetnik je prekinuo punomoc iz razloga sto sam ja prvo zahtjevala da u istoj tuzbi navede oba dijela po nasem prvobitnom dogovoru,, da mi nakon toga sto je poslao tuzbu posalje kopiju iste kako bih vidjela sta je naveo u tuzbi sto nije uradio, te sto sam na kraju zahtjevala da nadopuni tuzbu dijelom neplacenih rezija nakon sto mi je putem mejla odgovorio da se radi o dvije razlicite tuzbe.
  6. Hvala Matrix! Tako sam i mislila ali ipak bila malo nesigurna. Jos jedno pitanje.. Posto je odvjetnik nedavno predao tuzbu na sud te naveo samo neplacenu najamninu, da li ja sama mogu sudu napisati nadopunu tuzbe za neplacene rezije? Odvjetnik je prekinuo punomoc iz razloga sto sam ja prvo zahtjevala da u istoj tuzbi navede oba dijela po nasem prvobitnom dogovoru,, da mi nakon toga sto je poslao tuzbu posalje kopiju iste kako bih vidjela sta je naveo u tuzbi sto nije uradio, te sto sam na kraju zahtjevala da nadopuni tuzbu dijelom neplacenih rezija nakon sto mi je putem mejla odgovorio da se radi o dvije razlicite tuzbe.
  7. Pokusala sam naci odgovor na moje pitanje ali bezuspjesno te vas molim za odgovor ako netko zna. Imam problem s bivsim stanarima koji su osim velike stete u kuci takodjer ostavili neplacene rezije i najamnine koje su ugovorom bili prinudjeni placati. Ja potrazujem naknadu za neplacenu najamninu i dug za neplacene rezije i zanima me da li se za ta dva pitanja podnosi jedna ili dvije razlicite tuzbe. Odvjetnik kojem sam dala punomoc uporno tvrdi da su to dvije razlicite tuzbe pa me zanima zbog cega u tom slucaju jer nisam dobila adekvatan odgovor od istog. Radi se o jednom ugovoru. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija