Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

ElleBall

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Alimentacija ?!

  Postovni, što ako otac ne poštuje niti potpisni plan o roditeljskoj skrbi ? Te što se točno utvrđuje sudskim putem ? Da li postoji mogućnost da mu se oduzme pravo na viđanje djeteta za stalno ?
 2. Alimentacija ?!

  Ovako, trebam vas savjet ili pomoć. Nedavno, točnije prije mj dana sam rodila te je otac priznao dijete, dijete je začeto u vezi ali smo otac dijeta i ja kasnije prekinuli. Njegovo ponašanje tokom trudnoće je ukratko - nije pokazivao toliko interesa niti je pomogao financijski. Sada, kada je dijete rođeno opet ne pokazuje toliki interes, točnije nazove i pita za dijete ali ne dolazi, niti je do sada ista uplatio. Nas “usmeni” dugovor je 1000kn mj alimentacija, te viđanje preko vikenda. S time da on za sada nije ništa od dogovara ispunio, sto mi je činiti? Sačekati još malo, svejedno je situacija mj dana, pa tek onda u czss? Ili ga pitati da potpišemo plan o zajedničkoj skrbi te onda ako se situacija ne promjeni u czss? Ili? Hocu da se sve riješi najbezbolnijim putem, po mene. No, da sam znala da će se tako ponašati ne bi dozvolila da prizna, tj. Ja bi navela da ne znam tko je otac. Jer, za dobrobit dijeteta nije u redu da on ne dolazi pa se jednom samo odluci pojaviti. unaprijed hvala!
 3. Shvatila sam dosta, štoviše sve što me zanimalo, ali još pokoje pitanje. On je 100% otac djeteta, jer ja nisam u nikakvim odnosima bila van veze.. Znači, kada nakon poroda idem upisati dijete kod matičara i njega navedem kao oca, da li dijete automatski ima moje prezime jer otac trenutno nije sa mnom kod matičara i “ne želi priznati” ili se to tek kasnije nakon priznanja ili testa utvrđuje? Takoder, ovo što ste napisali; Ako on CZSS-u prizna da je otac djeteta nakon njihovog poziva, “Vi pokrećete postupak radi donošenja odluke o roditeljskoj skrbi..”. Da li se “vi” odnosi na mene, ili nas -mene i njega? I što u slučaju ako se ne možemo dogovoriti? Puno Vam hvala na odgovorima i na vremenu kojeg utrošite!
 4. Trebam pravni savjet.. Ostala sam trudna u vezi sa dečkom, koji je nakon toga prekinuo i rekao da pobacim, ali ako odlučim roditi biti ce tu jer je njegovo, no bas i nije tu, u 7mj je bio 2x. Također je kroz mjesece znao reci da moguće da dijete nije njegovo i da će tražiti test očinstva. Znaci “gospodin” uopce ne zna sto bi te malo govori da želi da ima njegovo prezime, zatim da želi test, da nema šanse da on ne vida dijete, iako se do sada nije dokazao. Također sve do sada sam financirala sama. Eh sada, trenutno se ne zamaram s time i ne pokušavam izazvati stres jer samo utječe na bebu, ali želim biti pripremljena sto me čeka. Situacija 1. - Ako on ne želi priznati očinstvo prije testa, da li odmah sve ide sudskim putem ? Također, ako ide, da li se odmah utvrđuje alimentacija nakon sto test pokaže da on je otac ? I kakva su tada njegova prava na viđanje dijeteta ? Ili bi samo plaćao alimentaciju bez da ima pravo na viđanje dijeteta ? Situacija 2. - Ako on prizna dijete od prvog dana, a nismo zajedno, kako se onda utvrđuje alimentacija i viđanje dijeteta i da li se on može protiviti tome ako ja ne želim da dijete ima njegovo prezime?
×