Jump to content

duro34

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da, zato sam i došao pitati, mislio sam i to spomenuti sa preraspodjelom. Jel preraspodjela i nejednako radno vrijeme ista stvar? Ja očito ne radim u takvom načinu rada u ovom primjeru. A tu je i ovo iz nekog pravilnika o radu ja stranici KBC Rijeka: Članak 26: u djelatnosti zdravstva nema preraspodjele radnog vremena. To ne mogu naći nigdje drugo. Nije ni bitno jer ja ne radim u preraspodijeljenom radnom vremenu niti je takva odluka donesena. U svakom slučaju, zanima me može li me staviti šef odjela da radim 8 sati dnevno 5 dana i onda 12 sati u nedjelju isti tjedan? Pa onda opet isto tako. I kako doći do sindikalnog povjerenika ako mi ne može nitko pomoći ovdje?
  2. Sve sam to pročitao. U našem kolektivnom piše 48 sati tjedno neprekidno (članak 32), a zar se ne uzima propis povoljniji za radnika kad su različiti ZOR i kolektivni? Nitko se toga ne pridržava. Ovo je situacija: odrađen je radni tjedan od 8 sati dnevno, i sad bi ja kao trebao biti dežuran nedjelju dan od 12 sati, te ponovno odraditi cijeli sljedeći radni tjedan normalno. Pitanje: krši li se ovdje zakon o maksimalnom broju tjednih radnih sati s prekovremenim satima (više od 50), zakon o tjednom odmoru (nemam 48 sati neprekidno), i kako se vrši obračun plaće u ovom slučaju? Svi nedjeljni sati su očito prekovremeni, pa bih trebao dobiti 50% veću plaću i 35% veću za nedjeljni rad? Zahvaljujem.
  3. Pa jel zna itko jel 50 sati maks tjedno?! I kako funkcionira točno taj tjedni odmor. Ima sto ugovora i pravilnika, tko se može tu snaći.
  4. Može li mi netko pomoći razmrsiti puste zakone i pravilnike i ugovore o radu u vezi prekovremenog rada u zdravstvu? To je nedokučivo, koja su prava radnika, u ovom slučaju dr. med. specijalizanta u bolnici. Koji je maksimalni broj radnih sati tjedno, koliko tjednog odmora treba imati, kako bi trebao biti plaćen taj rad, je li uopće obavezan ili treba li biti tražen pristanak itd. Je li zakonito dežurati 12 sati vikendom pa raditi 5 radnih dana 8 sati normalnog radnog vremena? Koja su prava i obaveze takvog radnika kada ravnatelj ili voditelj odjela inzistiraju na dežurstvima i prekovremenom radu? Hvala.
  5. Poštovani, imam problem s carinom. Naime, naručio sam predmet iz SAD-a i platio na njega carinu i porez. Potom sam nakon nekog vremena poslao taj predmet nazad radi servisiranja. Kada se predmet vratio poslali su mi iz carine ponovno zahtjev za dokazom o vrijednosti pošiljke i žele da platim carinu i sva davanja na isti predmet. Što mi je činiti? Je li moguće naplatiti duplu carinu? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija