Jump to content

Davorzg

Korisnik
 • Broj objava

  69
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Darovanje automobila roditelju

  Ajoj vrijedi samo godinu dana, znaci jednom godisnje se to mora raditi ko putuje češće
 2. Darovanje automobila roditelju

  Znaci otac i ja ispunimo darovni ugovor iz narodnih novina i odemo u stanicu za tehnički pregled da se izradi nova prometna dozvola i to je to, ugovor ne mora biti ovjeren. Kako onda sa policom osiguranja, i nju prebacujem u osiguravajucoj kuci? Kasko osiguranje isto ako se može? Sta mi treba za upravljanje tim automobilom ako idem do aerodroma u inozemstvu, ovjerena punomoć onda ?
 3. Darovanje automobila roditelju

  Svjestan sam kada otac poklanja sinu da nema placanja poreza jer je to uspravna linija. Sta kad je obrnuto sin daruje ocu, placa li se porez onda kod darovanja automobila?
 4. Poz, htio bih ocu darovati auto, da li se placa porez od 5 posto na vrijednost auta? Ako da gdje to mogu izracunati da znam koliko bi bio porez.Da li porez placaju i invalidi Domovinskog rata stoji li to di u Zakonu?E i da, ako bi htio ja jedan dan slucajno putovati tim autom da li mi treba kakav dokument, punomoc ili?
 5. Darovanje nekretnine

  Koliko se placa taj prijenos u gruntovnici? Tamo ce mi sve objasniti kako i šta trebam?
 6. Darovanje nekretnine

  Hvala puno, znaci prvo ovjeriti kod javnog bilježnika ugovor (koliko primjeraka?)te nakon toga na gruntovnicu
 7. Darovanje nekretnine

  Može li se to sam sastaviti ili baš treba odvjetnik?
 8. Darovanje nekretnine

  Poz zanima me sta treba napraviti i di ici ukoliko mi roditelj odluči darovati stan koji je trenutno na njega-oca. Dakle dogovor je da taj stan se daruje meni da bude moj, ali bi roditelji imali pravo zivljenja u njemu do smrti. Koliki se porez placa, kakav se ugovor sastavlja i di treba ići za to napraviti? Sta poslije toga kad se provede se ide na grutnovnicu ili?
 9. Ispred stambene zgrade u kojoj zivim htio bih zakupiti jedno parkirno mjesto. Vlasništvo je podijeljeno izmedu društvenog vlasnistva, Grada Rijeke i RH. Grad mi ne dozvoljava zakup jer kaže da je to javna povrsina. Nije javna povrsina buduci da se dvorište u katastru vodi kao oranica te ne pise da je to cesta, parkiralite itd. Povrsina javne namjene je svaka povrsina koja je namijenjena svim i koristi se pod jednakim uvjetima. Javno parkiralište je uredena javna povrsina koja se koristi za parkiranje vozila. Parkirna mjesta u dvoristu nisu asfaltirana vec je parkiranje na travi i pijesku/zemlji. Na sta da se pozovem da dokažem da to ne moze biti javna povrsina?
 10. Pozdrav, zašto je prije Zakonom o kom. gospodarstvu bilo definirano da komunalnu infrastrukturu moze graditi i druga osoba osim jedinice lokalne samouprave ako ima suglasnost i ugovor s JLS. Nakon toga bi mu se troškovi kom. doprinosa priznali za gradnju kom. infrastrukture odnosno ceste. Sadasnjim Zakonom o kom. gosp. to nigdje nije definirano.
 11. Pravo služnosti provoza i prolaza

  Hvala puno na preciznom odgovoru
 12. Koliko traje pravo služnosti provoza i prolaza kada se izda nekome? Dakle vlasnici dvije katastarske cestice na kojima je cesta dali su pravo sluznosti provoza i prolaza drugoj katastarskoj cestici na kojoj se gradi kuca i to 2005 god. To su obavili na temelju kupoprodajnog ugovora i aneksa te u gruntovnici i dalje danas stoji sluznost na cestu. Da li to traje zauvijek pravo ili?
 13. Pristup parceli za parkiranje vozila

  Sta ne zna nitko? Pise li sta o tome u zakonu o vlasništvu?
 14. Imam u suvlasništvu jednu manju parcelu uz cestu koja je trenutno uređena kao zelena površina sa strane ceste. Dakle čestica nije gradska pa ne mogu reci da to mora ostati zelenilo. Ja bi na toj čestici napravio nekakav kolni ulaz za parkiranje jednog do dva vozila. E sad posto smo suvlasnici te parcele ja i još dva covjeka zanima me šta trebam Gradu priloziti kao dokumentaciju? Nekakvu njihovu (od strane jos dva suvlasnika) pismenu suglasnost za navedeni zahvat ili? Kako bi ta suglasnost ukoliko je potrebna trebala izgledati?
 15. Rekonstrukcija stambene građevine-odredbe GUP-A

  E sada sta ako je u obiteljskom objektu tipa u prizemlju jedan stan i ide se rekonstrukcijom napraviti od toga dva manja stana. Da li se gledaju parkirna mjesta za samo jedan taj stan jer je jedan bio postojeci vec ili se racunaju za oba prema gore navedenoj odredbi GUP-a?
×