Jump to content

Tinkerbell19

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. OMETANJE SLUŽNOSTI KOLNIKA

  Molila bih savjet! Služnost kolnika upisana je u ZK, put/kolnik prolazi između 2 kuće. Ljudi iz jedne od kuća, naknadno su produžili stepeniste i nadstresnicu koja će teoretski smetati ukoliko će trebati proći traktor ili neko veće vozilo, otac je tada preko odvjetnika nesto poslao (nemam uvid trenutno o čemu je točno bila riječ), ali su navodno "skratili" nadstrešnicu. Sada redovito oko kuće slažu kamenje,nasipavaju sljunak, a kako je prolaz nespretan, otac često autom "navodno" pomakne kamen. Oni su sada taj put zapravo ograničili, ali ne sa nekim fiksnim zidićem ili sl. Nakon svakog naseg prolaska automobilom, oni izlaze i slikaju to kamenje i šljunak, pa nas časte svakakvim epitetima, pa nam zovu policiju koja nam redovito dolazi na razgovor zbog toga. Da napomene da je čovjek već i fizički napao oca zbog čega je kažnjen uz uvjet koji je prošao, a trenutno traje i kazneni postupak protiv dotičnog zbog napada nožem na mog supruga te dotični ima zabranu približavanja suprugu. Kako su roditelji u godinama, cijela ta situacija ih uznemirava. Mene interesira što možemo poduzeti po pitanju tog njihovog naslagivanja kamenja i ograničavanja prolaza. Stvarno ne bi željeli više "hodati" po sudovima, a kako to biva, ni nakon završenih sudskih procesa nema mira. Postoji li način da se to riješi bez komunikacije sa dotičnim ljudima i sudovima ili smo osuđeni za svaki kamen pokretati neke postupke? Unaprijed zahvaljujem na savjetima!
 2. Sanacija krovišta

  Spitfire, hvala na odgovorima. Bili smo danas kod građevinskog inspektora. Pokrenut će optužni prijedlog prema čl. 162. Zakona o gradnji : i tu navodi u obavijesti zbog "izvođenja radova na izgradnji građevina, a nije registriran za obavljanje djelatnosti." U principu danas sam saznala da je prvotno kod nas bila inspekcija rada (nisam bila kod kuće, a roditelji nisu znali koja je inspekcija bila), koja je slučaj proslijedila građevinskoj inspekciji budući da ona navodno nije "pronašla" ništa što bi bilo u njenoj domeni, a zapisnik sadrži i par netočnih navoda pa ćemo o tome na sudu vjerojatno. Nadam se da ćemo proći sa nekom opomenom, sudskim troškovima ili??? Još me zanima smije li, u ovom slučaju konkretno inspekcija rada, fotografirati kuću i hodati okolo po dvorištu i tek se naknadno javiti i predstaviti? Hvala još jednom
 3. Sanacija krovišta

  Večer! Nadam se da sam stavila pitanje u dobru rubriku. Mijenjali smo krovište, tj. promjena crijepa. Radili smo to uz pomoć 3 prijatelja. Susjed nas je prijavio, izašla je građevinska inspekcija, uzeli su izjave i sada se moramo dodatno očitovati, tj. dostaviti dokumentaciju koju mi nemamo, osim uporabne dozvole za kuću i ZK izvadak. Inspekcija nije zatekla nikoga na krovu, krov je bio samo "raskriven", prijatelji su nezaposleni-što su naknadno i utvrdili da nisu ničiji zaposlenici. Savjetovano nam je da napravimo sa nekom firmom ugovor kao da su nam oni radili, a prijatelji su samo dodavali crijep, što meni nema smisla jer po tome ispada da su prijatelji možda i neprijavljeni radnici od te firme. Interesira me sljedeće; 1. Jesmo li smjeli mijenjati crijep sami ili smo bili obavezni angažirati firmu? 2. Ako smo morali uzeti firmu, interesira me u kojem zakonu/pravilniku to piše? 3. Jesmo li trebali tražiti neku dozvolu i od koga za promjenu crijepa? 4. Kako se postaviti u našem slučaju, što očekivati (kazne??) ? S obzirom da imamo tako divnog sugrađanina, a čekaju nas još neki radovi oko kuće (fasada i uređenje dvorišta) koje radove u principu građanin može izvoditi samostalno, tj. bez angažiranja firme? Ja sam iskreno šokirana sa činjenicom da navodno ne smijemo sami zamijeniti crijep ako nam prokišnjava Unaprijed zahvaljujem!
×