Jump to content

Tokala

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me moze li kafic koji u prosjeku ima oko 3000 kuna ciste dnevne zarade biti vodjen kao obrt? da li je pametnije u tom slucaju otvoriti jdoo ili doo? takodjer da li osoba koja “vodi” taj kafic tj ima funkciju menadzera mora za to imati i adekvatnu strucnu spremu? unaprijed hvala na odgovoru
  2. Zahvaljujem na odgovoru
  3. Dakle, uz dobivenu suglasnost trebala bih napraviti i novi etažni elaborat prema kojemu bi taj dio dvorišta bio pripojen mojoj etaži (stambenoj jedinici)? Znate li da li postoji pravilo vezano za podlogu? Suvlasnici su posebno ponosni na travnjak pa budem li spomenula betoniranje jednog dijela mogao bi nastati problem
  4. Dobila bih suglasnost suvlasnika da mi je dozvoljeno koristiti zajedničko dvorište za parking, ali znači uz tu suglasnost bi ipak bilo nužno popločit jedan dio određenih dimenzija za parking mjesto?
  5. Zanima me u slučaju da je lokacijskim uvjetima obavezno uz stan osigurati i parking mjesto da li u tu svrhu može poslužiti travnato dvorište? ili je za parking uvjetovana podloga- tipa beton i sl.
  6. zanima me još kako izgleda kupoprodaja u tom slučaju- kad je više suvlasnika i jedan od njih je država? svi se nalazimo kod javnog bilježnika? kupoprodajni iznos uplaćujem na račun pričuve? pa si suvlasnici to međusobno podijele?
  7. Zanima me u slucaju kad je potrebna suglasnost svih suvlasnika zgrade za odredjenu radnju, a jedan stan je drzavno vlasnistvu, na koji nacin trazit/dobit njihovu suglasnost?
  8. Nisam mogla naći sličnu temu pa otvaram novu. Zanima me ako se kupi tavan u manjoj zgradi, koji je trenutno zajednički od svih suvlasnika, i koji nema nikakve instalacije, izolaciju niti prozore i sl. kakav je postupak za njegovu prenamjenu u stambeni? Može li mi netko reći koji su potrebni koraci? Da li potrebna građevinska dozvola? neće biti diranja/dizanja krovišta, samo će se krovni prozori ugrađivat. Još nešto, postoji li razlika ako želim napraviti dvije stambene jedinice ? s obzirom da prostor ima stotinjak kvadrata. Da li spajanje na sve instalacije plaćam dva puta ili? Laik sam kad je u pitanju ova branša pa molim ako netko bar nešto zna da pomogne.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija