Jump to content

Zg1234

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mogu li za takav slučaj zatražiti branitelja po službenoj dužnosti - lovu za pravog odvjetnika nemam. Kako izgleda klasifikacija počinjenja prekršaja? Namjerno ili ne namjerno ušao u suprotan smjer?
  2. Hvala na odgovoru. Od policajaca ništa nisam dobio osim papira kojim kažem da suglasim na alkotest. Kontakta je bilo, kontaktirao sam ga nejednom da vidim di je i kako je. Privatna tužba znam da je moguća, no o tom potom. Trenutno me zanima što mogu očekivati (narušavanje javnog reda i mira? prometni prekršaj + zadavanje teških tjelesnih?) te kolku kaznu će mi oni tu pisat. Imam li olakotnu okolnost na visinu cifre koja će se morat platit s obzirom da sam student, a živim u kućanstvu sa ne-minimalnim primanjima. Također, hoće li DORH ili tko već na buduće postojeću kaznu pripisivati i nadoknadu materijalne štete, ili je praksa da se i materijalna i nematerijalna šteta, uzrokovana prometnim udesom, rješava samo privatnim tužbama? Unaprijed hvala O tom po tom - nedo Bog!
  3. Pozdrav, Biciklom sam uletio na cestu suprotnog smjera koja sarži i biciklističku stazu/traku (ono na svojevrsnom trotoaru) te sam udario u lika na biciklu koji nije bio na biciklističkoj ali je vozio u svom smjeru. Prilikom sudara zadao sam mu teške tjelesne ozljede, točnije lom ključne kosti koja se ispravljivala operacijom + navodno je kasnije bila inficirana pa je i to morao sanirati. Zvala se hitna, pričekala policija - sve po ps-u. Osigurani nisu ni moj ni njegov bicikl. Obveznu zaštitnu opremu aka kacige nismo imali ni jedan ni drugi. Pod utjecajem alkohola i opijata također ni jedan ni drugi. Student sam, on je zaposlen. Kakve sam sve zakone prekršio ili kaznena djela počinio? Kakva kazna mi prijeti i imam li šanse sniziti kaznu kako sam student bez stalnih primanja ali u kućanstvu sa stalnim i ne-minimalnim primanjima? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija