Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Zoran888

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Gradnja školskih igralušta

  Ne znam u koju grupu da ovo svrstam, pa molim admina da prebaci u pripadnu grupu. Grad Samobor je proširivao školska igrališta. Tako je osvanulo igralište 5 m od međe. Buka je nesnosna. Mjerili smo buku kod ovlaštene firme, buka je iznad dozvoljene. Sanitarna inspekcija kaže da su sportske aktivnosti izvan Zakona o zaštiti od buke, a Ministarstvo zdravstva nas upućuje na komunalnog redara koji kaže da je buka u ingerenciji sanitarne. U uvjetima gradnje grada Samobora nema minimalne udaljenosti igrališta od međe. Ima li kakav pravilnik kojim je to propisano? Kome da se više žalimo? Hvala
 2. Ograda

  Susjed je popločio dvorište i naslonio kocke na moj parapet. Tako ne mogu promijeniti ugradu a da njemu ne oštetim popločenje, niti mogu staviti običnu ogradu sa stupovima i žicom, nego moram napraviti ponovno parapet da se njegovo popločenje naslanja na njega. Ima li kakav pravinik ili zakon po kojem bi on bio dužan ostaviti određeni prostor između završetka popločenja i ograde (drugi susjedi su tako napravili). Naravno, popločenje bez pitanja da li se smije nasloniti na moj parapet. I još k tome, kako je nasipao dvorište, popločenje dođe do pola visine parapeta.
×