Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

636ninja

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O 636ninja

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

101 pregleda profila
 1. Izmjena oporuke

  Znači, radi se samo o stanu od oko 90 m2 koji glasi na oca dva auta koji su u njegovom vlasnistvu. Kako sam shvatio otac moze napraviti takvu oporuku da sinu ne ostane nista? Cak nema ni pravo na nuzni dio?
 2. Izmjena oporuke

  Situacija. Sin čiji su se roditelji rastali ima 25 god i prijavljen je na adresi od oca ali živi kod majke pošto ne želi biti u istom stanu u kojem je i osoba s kojom živi njegov otac. Došlo je do prepirke i otac je rekao sinu da će ga se odreći, da mu vrati ključeve od stana i da će promijeniti oporuku tako da mu ništa ne ostane u nasljeđe. Sad me zanima da li je to moguće i koja prava ima sin? Da li mu ostaje bar nužni dio i koliko on iznosi?
 3. Lažna vojna mirovina

  Ovaj nema ništa od toga ali je sposoban svašta napraviti sebi u korist.
 4. Lažna vojna mirovina

  Kad samo zamislim koje cifre odu na te lažnjake pa to su drame! I ne vidim kakve interese i koristi ima država od toga a jako dobro znaju da postoje lažnjaci i prevaranti i za neke se točno zna koji su.
 5. Lažna vojna mirovina

  Meni je svejedno, kaj se mene tiče ne mora biti anonimno. Tog lika poznam skoro 30 god i cijeli život samo mulja,petlja i vara. Pa me ždere to kaj ja moram raditi pa se meni i svima nama uzima da bi se takvim neradnicima i prevarantima mogle dati penzije.
 6. Lažna vojna mirovina

  Znači, s kaznenom prijavom idem na murju ili na neki općinski sud? I da li me netko od tih kome to prijavim obavjesti o ishodu, tj. da li je postupak pokrenut?
 7. Lažna vojna mirovina

  Pa ne prijavljuje ga ona nego ja. I nije nikakva osveta u pitanju.
 8. Lažna vojna mirovina

  Oboje ih poznam još od djetinstva tak da nena razlog sumnji. Tak da to sa mirovinom nije ništa čudno.
 9. Lažna vojna mirovina

  Znam sve u detalje. A i čovjeka poznam još i prije rata. A sve te detalje mi je rekla njegova žena,sad već bivša tak da su sve informacije 100% točne. Ponavljam, najveći problem je u tome što se on nije liječio prije rata tako da ne vjerujem da postoji dokumentacija ali isto tako može se dokazati da se ta bolest nije dogodila u ratu nego prije jer sporo napreduje.
 10. Lažna vojna mirovina

  Problem je u tome što je dotični bio boestan prije rata ali nije liječio pa možda ne postoji zdravstvena dokumentacija o tome. Radi se o nekom okoštavanju zglobova,a ta bolest se ne dogadja preko noći već je to dugotrajan proces koji je počeo prije rata ali uz pomoć nadređenog i mita, ispalo je da se to dogodilo u vojsci.
 11. Lažna vojna mirovina

  Žalosno da nama koji radimo uzimaju da bi mogli dati tim prevarantima. Iako znam sve gdje je dotični bio i kakvu "bolest" ima i od kad traje. Ta bolest nema veze sa ratom, pojavila se davno prije ali ispada da ju je dobio u ratu. Petar, a kome si prijavio? Budem i ja bez obzira na ishod.
 12. Pozdrav! Zanima me da li tko zna gdje se može prijaviti lažnog ratnog invalida i koje su šanse da se dotični kazni, tj. da mu se skine taj status invalida i naravno da vrati svu mirovinu nezakonito stečenu. Hvala!
 13. tajno snimanje razgovora mobitelom

  Ok, pokušat ću nešto da bar dobije uvjetno pa da se osiguram da to neće raditi ubuduće.
 14. tajno snimanje razgovora mobitelom

  Što se naplate s njene strane tiče, to nije problem. Imam se od kud naplatiti. Problem je što mi je napravila nepopravljivu štetu koja se teško može izraziti novcem. Pa bi ja rado da odgovara za svoj postupak ili novčano kao odšteta prema meni ili nekom kaznom.
 15. tajno snimanje razgovora mobitelom

  A zar nije kazna za to 1 do 3 godine zatvora? Bar je tako negdje pisalo. Prošlo je 3 dana od saznanja tog slučaja. Uglavnom, ja ću potrošiti novce za prijavu ali bez nekih rezultata? Do sad nije krivično kažnjavana.
×