Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

mirko83

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle ovako. Otac je umro, u to vrijeme sam još bio maloljetan te je majka postala vlasnik imovine tj. nekretnine. E sad, očeva želja je bila da ja nasljedim tu nekretninu, međutim, to je sve bilo samo usmeno. Ja živim s majkom, brinem se o kućanstvu, ulažem u nekretninu, dok su se 2 sestre odselile i žive u drugim gradovima. U neko skorije vrijeme, planiram uložiti neki veći novac (~20.000 eura) u obnovu te nekretnine. Mene sada zanima, kako zaštiti svoje ulaganje, jer ne znam što će biti poslije majčine smrti, tj. nisam siguran da će se sestre odreći nasljedstva u moju korist, iako sam ja taj koji se brinem i ulažem, dok one nisu uložile ni 1kn. Jedino što mi pada na pamet je ovjera računa svojih ulaganja kod JB, čisto da imam nekakvu zaštitu. Kako to funkcionira?
  2. Pozdrav svima, Prije nekih mjesec dana se u susjedstvu(okolica Splita) otvorio noćni klub, koji vikendom radi do 5/6 ujutro. Pošto se radi o mirnom susjedstvu, a noćni klub je otvoren u stambenoj zgradi, zanima me što po tom pitanju kaže zakon. Vikendom se ne može zaspati zbog jačine glazbe. Ako je noćni klub, kako je moguće otvoriti ga u stambenoj zgradi, kako je moguće uopće dobiti potrebne dozvole ako nema adekvatnu zvučnu izolaciju i buka smeta susjedima?
×