Jump to content

Franjofr

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Znači da prvih 5 godina "mirenja" nemam gubitke? Hipotetski govoreći ukoliko se razvedemo za 5 godina, sud će pitati tko želi preuzeti otplatu dalje, to bi bio ja, znaci supruga mi mora isplatiti pola ostatka neotplaćenog dijela, plus pola za sve rate od trenutka kada je iselila sa kamatama i onda dobije pola stana. Pošto bi to bio veliki iznos ja bi vjerojatno onda nju isplatio za prvih 10 mjeseci koje je zivjela sa pola rate koju smo kao par skupa otplaćivali, jel bi tako nekako bilo? Ako je tako onda ne moram požurivati ništa u prvih 5 godina?
  2. @verona2 da to i mene muči, posto smo uzeli apn kredit ako odustanem i prodam stan onda plaćam penale državi i moram njoj vratiti poticaje, ako nastavom otplaćivati u biti sam otplacujem cijele rate a pola od toga pripada ženi koja tu vise ne živi niti želi sudjelovati u otplati istog. Ako zakon tako funkcionira onda je to žalosno jer me tjera ili da se vratim u podstanarstvo i pogotsam uvjete života sebi i djetetu, ili da ostanem u nesretnoj vezi ili da prekršim ugovor sa istom tom državom i onda me dodatno penalizira. Ima li neki odvjetnik ovdje koji bi uzeo ovaj slučaj i da dio koji moram isplatiti supruzi, ako do razvoda dodje, bude isti razveo se ja sada ili za 2 godine jer ne želim biti kažnjen zbog sporosti sustava i ne želim donositi ishitrene odluke samo zbog toga da mi netko ne uzme vise novca poslije.
  3. Mislim da se nismo najbolje razumjeli. Dio platili joj pola racunam na dio kad ona zeli da je isplatim za njezino sudjelovanje u otplati kredita. Recimo da stan vrijedi 100,000 eura. u 10 mjeseci mi smo otplatili 2000€ država nam je darovala isto toliko. Nakon toga nije više bilo bračne zajednice jer je supruga iselila iz stana. Želite mi reći da bez obzira sto je ostalo još 96000€ glavnice da supruga ima pravi upisati se na pola stana iako realno nije toliko sudjelovala i nakon iseljenja ne želi uopće sudjelovati u otplati jer ne živi na toj adresi. Ako smo skupa sudjelovali u otplati samo 10 mjeseci i uplatili 2000 eura ona je realno platila samo 1000 eura da po zakonu ima pravo na 50000€? Drugo pitanje. Ukoliko nekim čudom kao otac dobijem skrbništvo i majci se odredi alimentacija da li imam pravo i na zaostatke od trenutka kada je prestala vrijediti bračna zajednica do trenutka presude? I ponovo bi pisao možda malo jasnije, jesam li obavezan isplatiti supruzi pola otplaćenog dijela do trenutka do kad je trajala bračna zajednica ili je ona vlasnik pola otplaćenog do trenutka presude? Ako treba svjedoka da ona ne živi na adresi toga imam ih više nego dovoljno.
  4. Poštovani molim pomoć oko razjašnjenja nekih nedoumica. Priča ide ovako, supruga i ja kupili smo stan prije godinu dana putem apn poticaja gdje država placa pola rate prvih 4 godine. Nakon 10 mjeseci zajedničkog života dogodio se jedan incident gdje supruga i ja vise nismo mogli funkcionirati pod istim krovom. Stan i kredit su na mene, ja sam joj predložio ili da ona ostane pa cu ja prestati plaćati sve obaveze prema banci ili da ona ode. Posto je ona iz Zagreba da meni olakša odlučila je otići kod svojih roditelja. Otplatili smo zajedno sa poticajima od države oko 4% nekretnine, ona i ja smo otplatili oko 2% sto znači da svatko od nas oko 1%. Sad već 3 mjeseca živim sam i sve sam plaćam dok mi pokušavamo spasiti brak na savjetovalištima. Problem je sto supruga sada svojata stan kao da je naš, a u biti je bančin i ja sam na sebe preuzeo obaveze od trenutka kada je ona otišla. Ja i dalje vjerujem da postoji mogućnost za pomirenje pa ne želim požurivati odluku, ali me brine ukoliko se taj period oduži da li ja moram za svaki mjesec savjetovanja njoj plaćati pola iako vise ne živimo pod istim krovom? U biti moje pitanje je, koliko sam joj dužan isplaziti ukoliko recimo za XY godina dodje do razvoda i da li mi je bolje požuriti razvod da me ne "oguli"? Bonus pitanje, dijete od 4 godine ostalo je živjeti samnom, ona je redovito posjećuje i tu nema problema ali po inerciji naših zakona majka ce vjerojatno dobiti skrbnistvo, zanima me opet ukoliko dodje do razvoda da li joj za sav ovaj period dok je dijete kod mene moram platiti alimentaciju u skladu sa sudskom odlukom, tj zanima me suma koju cu joj morati isplatiti ukoliko danas dodje do razvoda, u odnosu na recimo za 2 godine? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija