Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Lenac

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ovrha na FINI i kod poslodavca

  Oprostite ako sam vas na bilo koji način uvrijedio, nije mi bila namjera. Prvi put sam na forumu i ne znam na koji bi način dokumentaciju poslao samo vama. Može li pomoć.
 2. Ovrha na FINI i kod poslodavca

  Borbena7 ne znam da li ste Vi osoba koja se bavi pravom ili ste samo upućeni u Ovršni zakon. Stavio bi ovdje dopis koji je moj poslodavac dobio, njegov odgovor i što su mu oni poslije poslali ali ne znam smijem li to ovako javno da svi mogu vidjeti. Po njima poslodavac nije niti meni smio dati to na uvid. Apsurd jer se radi o mojoj egzistenciji.
 3. Ovrha na FINI i kod poslodavca

  Piše kopija vjerna originalu
 4. Ovrha na FINI i kod poslodavca

  Poslali su ovršnu odluku, ugovor o cesiji ali bez imena,prezimena i broja kreditne partije te suglasnost o zapljeni plaće. Sve datirano na 2012, osim ugovora o cesiji koja je iz 2017.
 5. Trebam pomoć. Naime na FINI imam ovrhu koja datira iz 2012.godine ali se počela naplaćivati tek prije 7 mjeseci. Originalni ovrhovoditelj je bila Raiffaisenbank koja je u međuvremenu ugovorom o cesiji prodala dug EOS-MATRIXU 2017.godine. EOS-MATRIX je tih sedam mjeseci naplaćivao dug preko FINE (nezaštićenog računa) da bi prije 15-ak dana mojem poslodavcu stiglo da su oni otkupili dug i da sa Ovršnom ispravom koju su poslali od njega traže da prestane plaćati ovrhu na račun i da počne plaćati ovrhu na plaću jer oni na to imaju zakonsko pravo i ako se ne odazove na taj zahtjev da će se za svu pretrpljenu štetu njega teretiti. Znači moje je pitanje da li oni imaju na to pravo jer je na Očevidniku vidljivo da se na FINI vrši ovrha po istom kreditu i da ovršeni dio plaće ide na isti broj računa koji oni navode da poslodavac mora ubuduće uplaćivati. Na odgovor poslodavca da već uplaćuje na nezaštićeni račun dio primanja odgovaraju da radi protivno zakonu i da mora ubuduće uplaćivati direktno na njihov račun jer oni imaju Ovršnu ispravu (ne na svoje ime) i ugovor o cesiji. Ovrhu na FINI naravno ne žele prekinuti uz obrazloženje da onda gube red i prednost naplate jednoga dana u slučaju otkaza. Naravno problem je i u tome što će na FINI i dalje biti ovrha i ići će kamate i na FINI i kod EOS-MATRIXA. Može li mi netko dati savjet kako da poslodavac postupi i što da im se odgovori.
×