Jump to content

Vanky

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala Vam na informacijama, još pitanjce samo, otac je kupio novi auto neposredno prije pogoršanja bolesti, taj isti automobil je dan na korištenje njegovoj tadašnjoj skrbnici koja čak nije imala ni vozačku nikada. Njezina obitelj ga je koristila ali "održavala" njegovim novcem punih 12 godina, znači automobil je imao tek nekoliko mjeseci kada je predan njima. Nakon što sam preuzeo skrbništvo morao sam po automobil ići vučnom jel automobil nije bio registriran neposredno prije preuzimanja skrbništva, tražio sam da osoba iz centra ide samnom na primopredaju, bilo je sve dogovoreno međutim od njih se nitko nije pojavio, a pošto je udaljenost bila dosta velika auto smo preselili kod mene u garažu, opet sam ih zvao jel je auto bio oštećen no za to nikad nisu odgovarali. Dali je postojala uopće zakonska osnova za korištenje potpuno novog vozila od strane tog skrbnika punih 12 godina?
  2. Pošovani, Zanima me dali netko zna možda ima li dragovoljac domovinskog rata prava na smjestaj bez nadoplate. Naime otac mi je vec dugo bolestan (ptsp) ostao je bez radne sposobnosti 2000. godine. Tada je imao skrbnicu koja nije pokrenula postupak za priznavanje HRVI makar po svoj dokumentaciji ima na to pravo. Nažalost nakon 2005. se predmeti više nisu gledali sve do sada kada je nastupio novi zakon. Godinama je smješten u ustanovu te ju nadoplacuje. Zanima me da li se može toga osloboditi? Hoće li situacija biti ista u slucaju priznavanja statusa HRVI?
  3. Poštovani, dali netko možda zna kakva prava ima osoba koja je jedini nasljednik nekome tko je lišen poslovne sposobnosti? Naime, otac mi je obolio prije punih 20 godina od ptsp-a. Pošto sam ja bio maloljetan za skrbnika mu je određena njegova sestra koja od prvog dana o njemu nije brinula. Centar i skrbnica su u samom početku napravili grešku i nikada nije napravljen kompletan popis imovine, novac s računa je nestao i prodana je zemlja bez opravdanja, nikada nikome za to nisu odgovarali, niti su meni kao jedinom nasljedniku ikada dali obrazloženje, a tražim ih to već godinama. Nakon što sam postao punoljetan nisu mi dali skrbništvo iz nepoznatih razloga. Tek kada se tadašnja skrbnica razbolila nije bilo druge pa sam ja postao skrbnik, i naravno centar mi konstantno diše za vratom, ali ja i dalje ne dobivam nikakve odgovore od njih šta se tiče prošlih zbivanja s njegovom imovinom. Moja prava i zadaće kao njegovog skrbnika su jasna, ali kakva prava imam kao njegov jedini nasljednik? Dali postoji zakon kojim bi centar trebao odgovarati meni za loše upravljanje njegovom imovinom ili sam u ovoj priči zapravo ja jedini nezaštićen i mogu očekivati da će mi pokušati uzeti i ovo malo što će ostati iza njega?
  4. Dali netko zna šta se može napraviti kada te poslodavac prisilno i bez tvog znanja pošalje na godišnji. Naime radio sam u firmi sedam godina s ugovorom na neodređeno, nakon dogovora o otkazu rekli su mi da mogu odmah na godišnji pošto mi je ostalo 7 dana neiskorištenog. Ja sam odlučio otići 6 dana na godišnji te bi mi dan ostao za isplatu. Nakon potpisivanja otkaza prešao sam u drugu firmu. Međutim na listi posljednje plaće iskazana su mi 4 dana godišnjeg s objašnjenjem da je bila zabuna te sam imao samo 4 dana preostalog godišnjeg. Znači poslodavac me doslovno natjerao na neplaćeni godišnji bez mog znanja, a mogao sam preći u drugu firmu ta dva dana prije. Da stvar bude bolja gospođe u kadrovskoj mi nisu htjele napraviti prekid radnog odnosa s nedjeljom, makar nam je takav bio prvi dogovor već su to odlučile napraviti s ponedjeljkom, te su tako dodale još dan neplaćenog godišnjeg. Šta se može napraviti po tom pitanju pošto znam da poslodavac nesmije natjerati radnika na neplaćeni godišnji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija