Jump to content

ivicamalatestinic63@gmail.

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav opet ja... Ovako sad da ne otvaram novu temu. Zanima me sad, trebao bih poceti raditi u taxi sluzbi, poslodavac me trazi potvrdu o nekaznjavanju. Mene sad zanima, dal mi prometni prekršaj ulazi u tu potvrdu ili ne tj. dali ce pisati u potvrdi to sto cekam presudu od suda na prigovor sto sam pisao u vezi zastitne mjere upravljanja motornim vozilom. Hvala
  2. Opet kazem, kakvi su nam zakoni nista me ne cudi da covjek do ije prvo obavijest, jer s obzirom da se kod nas zakoni provode kako se kome sprdne ne cudi me nimalo. Ali na kraju krajeva, svakako treba rijesenje o pravomoćnosti donesene presude da bih dobio obavijest, jer u protivnom obavijest bez pravomoćnosti presude se moze samo okacit macku od rep. To nam je svima jasno. Stoga, prvo rijesenje o presudi, a onda tek obavijest. Cekam istu stvar pa tako da sam se svakako propitkivao o tome.
  3. U svakom slučaju ti si primio obavijest o pocetku zabrane, rijesenje o presudi mozda cak i naknadno dobijes.. S tim da nam je zakon takav kakav jest, nista me ne cudi, bas nimalo.
  4. Dobijes primjerak donesene presude ili obavijest o tocnom datumu i trajanju zabrane. Dobit ces primjerak presude od suda ili eventualno obavijest o pocetku izvrsnosti presude koju ti salje policija na kucnu adresu.
  5. Tako je, ako je presuda donesena 5.1 zabrana ti traje do 5.2, nakon toga mozes slobodno bez straha voziti, samo ne ponavljaj isti prekršaj. I nemoj da te uhvate da voziš pod zabranom.
  6. Najbolje pročitaš ovdje ako nisi uspio pratiti do sada https://www.zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon jer u krajnjem i ako je tako, najbolje je provjeriti jer onda barem znaš na čemu si, u protivnom postoji mogućnost da riskiraš. S obzirom da je zakon izmjenjen najbolje je provjeriti.
  7. To mi je svakako bio plan kad je dobijem provjeriti u postaji točno da znam na čemu sam... Svakako hvala na obavjesti
  8. Sudeći po tome što sam pročitao, ako sam dobro shvatio, i kad dobijem vozačku najbolje ne riskirati i ne sjedati za volan!?
  9. Pisao sam prigovor odmah isti dan, rekli su da to oni šalju na sud pa me samo to zanimalo. Dali PU dobiva kakvu obavijest o pisanju prigovora (žalbe) ili mogu slobodno voziti dok ne dobijem poziv ili obavijest o saslušanja kod sudca.
  10. Pozdrav... Prije par dana uhvatili su me u voznji bez stjecanja prava na upravljanje motor im vozilom. Izrečena mi je kazna od 5000kn i 6 mjeseci zastitne mjere za upravljanje vozilima B kategorije. Mene sad zanima sljedeće. Pisalo sam prigovor s obzirom da nikada nisam kaznjavan. U prometnoj policiji su mi rekli da mi ne utjece na daljnje polaganje vozackom ispita te da mi zastitne mjera utjece direkt na vozacku kd ju budem dobio. Nisam jos nista dobio od suda, ali sad me zanima. Posto sam pisalo prigovor, u slučaju da dobijem prije vozacku nego odgovor suda dali smijem tj dali imam pravo voziti dok mi nedodje odgovor ili neko rijesenje od suda? Unaprijed hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija