Jump to content

Danijel30

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na felixx u 50/50 skrbništvo.   
    Recite - provodite li vi i otac u svemu to dosuđeno zajedničko skrbništvo - dakle djeca provode podjednako vremena sa oba roditelja?
    Vaša jedina zamjerka je da su djeca prijavljena kod oca?
     
    Osoba u RH ne može imati dva prebivališta. A odluka suda da djeca budu prijavljena na adresi nekretnine koja je u vlasništvu obitelji jednog od roditelja čini se sasvim razumljivom u tom kontekstu.
     
     
    Koiko puta vas je privela policija, koliko imate lažnih prijava za nasilje u obitelji, nasilje prema djeci... drugi roditelj uskraćuje vam kontakt,, nisze bila u kontaktu sa djecom 6 mjeseci?... itd...
    To prolaze očevi...
  2. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na NinaHHH u 50/50 skrbništvo.   
    slažem se - zato djeca i trebaju provoditi jednako vremena s oba roditelja; time se znantno smanjuje mogućnost otuđivanja djece od roditelja i spriječava roditelje da djecu koriste poput oružja.
  3. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Borbena7 u Zajednicko skrbnistvo   
    Pa i ne, ako je samo problem u tome što je tata imao društvo.
  4. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Gringo u Vikend s djetetom   
    Roditelji odgajaju dijete, a ne obrnuto. Ne može dijete od 4 godine donositi odluke umjesto roditelja. Vi se trebate pobrinuti da dijete prespavljuje kod vas, osim ako je to odbijanje posljedica manipulacije drugog roditelja. Moraju postojati pravila i granice.
    "veli socijalna radnica, treba uvijek slušati djetetove špotrebe."
    Ako vam je ovo rečeno u kontekstu što dijete od 4 godine ne želi kod vas prespavljivati onda je najblaže rečeno smiješno. Kako ćete postupiti ako vam dijete jednog dana kaže da ne želi ići u školu? Da li ćete udovoljiti njegovoj potrebi?
  5. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Onuborbizasina u Problem sa viđanjem djeteta   
    Od zime prosle godine se borim sa osvetoljubivom agresoricom tj.bivsom zenom. Sta me tek ceka, ne zelim ni razmisljati. Ovih dana sam pronasao odjetnika, po preporuci, trebao bi biti dobar. Privatnik sam, rekao sam sebi, radit cu krvavo ako treba 12 sati da ga platim jer borim se za svoje jedino dijete na koje imam pravo. Centri za socijalnu skrb su moralno dno sustava. Suzdrzavam se sada da ne napisem stogod gore. Ono sto otac prozivljava u borbi za viđanje djeteta, ne bi pozelio ni neprijatelju. Jad i bijeda.
  6. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Ruby_Danderfluff u skrbnistvo   
    Mogu, na neki od sugeriranih načina, i to tako da jedan od roditelja kod CZSS pokrene postupak radi izmjene odluke u dijelu koji se odnosi na susrete i druženja, te da u tom smislu sklope novi plan, odnosno izmjenu plana. Ako se mogu dogovoriti i bez centra, dovoljno im je da popune obrazac novog plana i predaju ga sudu na potvrdu.
  7. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Borbena7 u Dogovor o skrbništvu - tko smije biti pored djece   
    Prema navedenom, nemate baš nikakvu osnovu za ovakvo traženje.
  8. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Borbena7 u Alimentacija, dugovanja, što dalje   
    Također, vezano za iznos koji je otac dužan uplaćivati na ime obveze uzdržavanja djeteta. Vi uvijek imate pravo pokrenuti sudski postupaka radi povećavanja ovog iznosa, a uslijed povećanih troškova koji su neophodni za uzdržavanje djeteta.
    Nadalje, kako se borite iz mjeseca u mjeseca da se obveza podmiri, mišljenja sam da bi bilo dobro da za početak ovršite oca za nepodmirenu obvezu preko Fine i to izravnim zahtjevom kako sam Vam navela. Međutim, ako mu ni to ne bude dovoljno upozorenje, te nakon prisilne naplate preko Fine, on i dalje nastavi neredovito podmirivati svoju obvezu, tada sam mišljenja da ga ne bi trebali upozoravati i moliti, već ga pustite da ne podmiruje. Ali nakon toga pokrenite sudsku ovrhu, kao predmet ovrhe možete odabrati plaću (ukoliko je zaposlen) ili novčana sredstva. S razlikom da ovakvom ovrhom zapravo tražite da podmiri nastali dug, ali i da se sve buduće alimentacije isplaćuju prisilnim putem i tako sve dok postoji zakonska obveza za uzdržavanje djeteta. Ovo je posebno učinkovito kada otac radi i ima redovita primanja, jer ovakva ovrha ima sličan učinak kao trajni nalog na plaći. 
  9. Hvala
    Danijel30 je reagirao na silentee u Razvod braka   
    Rečenicom
     Zna li netko da li bi s ovakvim ponašanjem oca prema djetetu postojala mogućnost da izgubi skrbništvo
    vi ste dokazali radnje protivno djetetovim potrebama ako je tu sa takvim ocjenama i suprug cszs sa svojim ovlastimamože u krajnjoj mjeri i djete izuzeti od oba roditelja!!! razmislite što ste opisali pa pročitajte od mojeg prvog posta
    ,,,gdje institucije zbog maloljetnog djeteta koje zbog potrebe prava na oba roditelja dakle njegovo pravo ne vaše koje se u sudskoj praksi gleda kao prioritet prilikom odlučivanja,,,
    ključni temelj da svi roditelji konačno shvate a tako počinje svaka rasprava na sudu gdje se odlučuje o nekoj odluci u korist  djeteta,,,tu smo zbog djece i samo djece gledati će se samo radnje koje su usmjerene na dobrobit djece te se neće gledati na možibetna roditeljska prava,,,a posebno izabrani suci 2014 podučeni u bruesselu koristit u praksi protokole o obiteljskom nasilju, prilikom zlostavljanja i zanemarivanja djece,,,kao i pregršt novih pravilnika i izmjena zakona koji se usaglasio sa evropskim,,,
    dakle ne uusmjeravati energiju gdje vam je ključno osporavati roditeljske kompentencije i željom u mogućnost da izgubi skrbništvo zato jer vaše djete ima pravo na oba roditelja te mu vi to pravo pokušavate oduzeti i usmjeravate energiju prema tom cilju ste shvatili pojam radnji za dobrobit djece pa makar bio najgori otac na svjetu njega od djeteta može odvojiti mjera prebližavanja (kod žurnih postupanaj) sudska odluka ili presuda i ništa drugo (žurno )te radnje koje su direktno štetile psihofizičkom razvoju djeteta zbog čega osjeća traume, 
    ,,,
  10. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na CrniToma u Tumačenje presude   
    To sto dijete boravi kod oca 3 vikenda s majkom jedan, roditelji su se sami dogovorili, to i nije bila rasprava od strana pokretacice ove teme.
    Pokrecete rat koji ne postoji,tema uopce nije bila da li otac vodi djete u vrtic ili provodi vrijeme s njim dok djete treba biti u vrticu,vec da li je to 2 puta u tjednu ili 2dana u komadu.
    Svima je jasno da djete otac vodi u vrtic ujutro,osim vama i da djete ne boravi kod oca sutradan do 23,59. Mislim da to nebi nikom nirmalnom palo na pamet da na taj nacin iscitava presudu,niti je to bila zamisao suca koji je napisao presudu.
    U najboljem interesu djeteta je da djete boravi priblizno jednako sa oba roditelja.jer svako djete je polq mamam,pola tata,svidalo se to Vama ili ne.
  11. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na CrniToma u zaštita prava majke   
    ako su roditelji zivjeli zajedno sa djetetom prije rastave ,zasto je jedna noc kod tate previse vremena je odvojeno od mame,a kad spava 6 noci kod mame,se ne kaze da je previse odvojeno od tate.
    Za najbolji razvoj djeteta je dokazano da u slucaju rastavljenih roditelja djete boravi jednako kod oba roditelja. Djete ima pravo na oba roditelja.
  12. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Gringo u Sudska izmjena odluke s kojim roditeljem će živjeti dijete   
    "Nadam se samo da me nitko neće krivo shavtiti i reč da sam sebićna što želim djete kod sebe ali ja sam majka i nemogu zamisliti svoj život bez djeteta."
     
    Ja se iskreno nadam da vi znate razdvojiti svoje potrebe od djetetovih i da interes djeteta stavljate na prvo mjesto.
  13. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na mario-sb u Sudska izmjena odluke s kojim roditeljem će živjeti dijete   
    Ako su obadva CZSS u svome mišljenju napisala da je u interesu djeteta da u buduće živi kod oca (a znajući kakvi su inače njihovi stavovi kada su u pitanju očevi kao skrbnici) pa je, kako ste napisali, sve to "potvrdio" sud u svome rješenju, mišljenja sam da žalba neće biti od koristi.
     
    Dobili ste malo kritika od strane forumaša, one su, vjerujte mi dobronamjerne.
    Prije nekoliko mjeseci sam od ovih divnih ljudi i sam iz očaja i neznanja zatražio savjet i dobio sam ga.
    Bilo je polemika, razilaženja u mišljenjima, rasprava, neslaganja,..
    Prvi PM koji sam od poštovane newbie dobio u inbox stajao je nepročitan nekoliko dana, jer nisam niti znao čemu služi inbox niti da mi je stigla kakva poruka.
     
    Prijateljski vam savjetujem da skoknete na temu "Kako pomoći svome deset i po god. sinu".
    Iako u suprotnim ulogama, tamo možete naći dosta odgovora na pitanja koja ovdje niste a iz opravdanih razloga i ne želite postaviti.
  14. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Borbena7 u Školski praznici po pola sa svakim od roditelja.   
    Prvi idući dan od zadnjeg nastavnog dana.
  15. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na drot13 u Vanbračna zajednica, obiteljsko nasilje, pa razlaz i podjela skbrništva   
    S takvim konkretnim pitanjima najbolje da se obratiš Autonomnoj ženskoj kući Zagreb ili nekoj drugoj sličnoj udruzi, jer će ti oni to najkonkretnije moći reći, a i po opisu, put neće biti lagan i trebat će ti pravna (i druga) pomoć koju takve udruge pružaju.
  16. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Borbena7 u ALIMENTACIJA I KREDIT   
    Ne bi bilo loše da u ovom postupku imate zastupnika koji će Vam pomoći da postavite svoje zahtjeve već tijekom postupka, a ne samo u žalbi na presudu. 
  17. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Borbena7 u Ne plaćanje alimentacije 78+ mjeseci   
    Ajde prikupite svu dokumentaciju koju imate, pa se javite, jer je ovo premalo informacija za kvalitetni savjet, kako u budućnosti prisilno namiriti dug.
  18. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na ana.bab u Viđanje djece praznici   
    CrniToma, dobro došli u klub. Obzirom da sam sve to prošla, baš sve, samo ću Vam reći: živce na hosentregere, ignorirajte ono što nije od životne važnosti i čekajte. Strpljenje je najteže, to je meni bilo, zadavila bih bivšega a ne mogu ništa... Ali eto, nakon skoro 5 godina, sve je došlo na moje. BAŠ SVE. Pomalo. Sretno. 
  19. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Razvod i bračna stečevina   
    Što se tiče stana, on je Vaša vlastita imovina, jer ste ga dobili darovanjem od roditelja, ja bih na Vašem mjestu angažirala odvjetnika da me zastupa u sporu radi bračne stečevine. Naime, on možda može tražiti isplatu polovice vrijednosti ulaganja u tuđi stan, no tu je pitanje treba li tužiti Vas ili Vaše roditelje umjesto kojih je on plaćao polovice rata kredita (odnosno, Vaša bračna zajednica je plaćala, jel), pa se vjerojatno može prigovoriti i pasivnoj legitimaciji. Za sve tražbine starije od pet godina, ja bih također prigovorila nastupu zastare. Što se tiče namještaja, ako je star, neka si uzme polovicu stvari u čijoj je kupovini sudjelovao, ali zaista ste u pravu, namještaj je u međuvremenu amortiziran, on ga je koristio zajedno s Vama, pa bi mu teoretski trebali isplatiti polovicu sadašnje, amortizirane vrijednosti namještaja, a ne po cijeni po kojoj je kupljen. 
  20. Hvala
    Danijel30 je reagirao na Željac047 u Alimentacija   
    Ako ste to dobili samo od njegovog odvjetnika, to Vam je samo upozorenje (obavjest) da, ukoliko se ne iselite do navedenog roka, da će biti pokrenut parnični postupak za Vaše iseljenje, jer Vas niko ne može iseliti iz stana bez sudskog rješenja...
    E sada, Vi sami morate odlučiti da li ćete poštivati navedeno ili ćete sačekati sudski postupak, sugeriram Vam da se obratite Uredu državne uprave u svojoj Županiji, te, ako ispunjavate uvjete, zatražite bilo koji oblik besplatne pravne pomoći i da se konzultirate sa odvjetnikom koji bi ušao u srž problematike i adekvatno postupio (uputio Vas i zastupao)
  21. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na drot13 u Muškarac sa dvije obitelji   
    Samo da dodam, s ovom drugom nije u izvanbračnoj zajednici, formalno si njih dvoje nisu ništa, bez obzira na djecu.
  22. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Muškarac sa dvije obitelji   
    Dopunjavam: jer izvanbračna zajednica je životna zajednica neudane žene i neoženjenog muškarca, a ovaj je oženjen
  23. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Gringo u Pravo na skrbništvo   
    Obiteljski zakon točno propisuje okolnosti kod kojih dolazi do oduzimanja skrbništva, a i kada se to desi nije trajnog karaktera. Okolnosti koje vi opisujete ne dovode do gubitka skrbništva. U eventualnom sudskom postupku koji bi se proveo ako ne dođe do dogovora roditelja, sud bi mogao razmotriti i varijantu da jedan roditelj ima samostalno skrbništvo, a to znači da drugi roditelj nema mogućnost suodlučivanja oko npr. izbora škole, vanškolskih aktivnosti, izbora zdravstvene skrbi za djecu i sl.
    Vaš prijedlog oko buduće organizacije života djece na način da provode podjednako vremena sa oba roditelja u skladu je sa desetinama znanstvenih i stručnih radova objavljenim u posljednjih dvadesetak godina  kao najbolji interes djece.
  24. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na Borbena7 u Molim pomoć   
    Obratite se svojoj doktorici opće medicine, ona će znati kome Vas uputiti tj. dati će Vam potrebnu uputnicu da konačno možete krenuti iz početka.
  25. Sviđa mi se
    Danijel30 je reagirao na jurajperak u Razvod i borba za dijecu   
    Pa evo dobio sam login podatke da se ne prepucavam preko posrednika. 
    Ja sam taj koji je ovaj proces predlagao da se ne dogodi, ja sam trazio pomoc u vidu pomoci da ga iszbjegnemo, ja sam taj koji je djecu pripremao na ovo iako su bili svjesni.
    Svakako dobar komentar ali ne bih ga pisao odnosno tražio savjet da ne smatram kako zaslužujem djecu. Zašto zato sto su moja djeca stupovi mog života apsolutno posvećen njima i njihovim interesima. Kao takvi nikad nisu od mene čuli ružnu riječ, nikad od mene nisu dobili batina. Radim sa svojom djecom jako puno, puno više od mame, brinem o njima, usuđujem se reći jednako kao i majka u potpunom značenju te riječi. Kako ja s njima tako mi i vraćaju jednom ljubavlju koja ne vrijedi onih suza koje sam pustio....
     
    Kako odgovoriti na pitanje kako se ja vidim s njima. To ni ja ne mogu odgovorit jer ako ih dobijem za vikend super barem nešto ali ostaje gorčina zašto samo vikend, ne zaslužujem li ja više? Kakav sam to ja otac postavljam sebi pitanje kad nisam u stanju održati obitelj na okupu...ali da ne bude sve tako tmurno ja se vidim barem u odgoju 50:50 ali me brine što se supruga automatski seli van RH u Italiju pa su šanse za takvo nešto nikakve. Alimentacija me ne zanima dobro sam potkovan financijski i spreman sam platit poprilične troškove odvjetnika kako bi dokazao da sam sposoban brinuti o svojoj djeci.
     
    Da sumiram uključen bio, uključen trenutno i bome ću bit uključen i u budućnosti koliko god to nekom smetalo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija