Jump to content

olympya

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. darovni ugovor i kupnja nekretnine

  Nije služila za stanovanje ni meni ni mojoj obitelji već za iznajmljivanje. Ili to spada u ovaj dio " a i u slučaju ako je nekretnina ili imovinsko pravo otuđeno nakon dvije godine od dana nabave" ?
 2. darovni ugovor i kupnja nekretnine

  Samo da pitam, to je istina znači? Jer po internetu i na stranici vlade piše 3 godine. Valjda je to nedavno smanjeno na 2 godine. Baš sam u fazi prodaje nekretnine koju sam nasljedio prije 2 godine.
 3. Otvaranje kafića - pomoć molim - koji obrt ?

  Hvala vam, zanima me još čisto informativno da li osoba sa srednjom ekonomskom školom isto može otvoriti kafić? Tako mi je netko rekao pa mi je čudno
 4. Otvaranje kafića - pomoć molim - koji obrt ?

  Pozdrav, otvorio bi mali kafić, caffe bar. Po zanimanju sam kuhar. Znači samo završio srednju, nikad polagao nešto više od toga. Da li mogu sa tom srednjom to bez ičeg više?
 5. Odgoda poreza na promet nekretninama

  Malo je mjesto, svi se ljudi znaju tako da nema razloga ne reći i savjetovati što je najbolje. Hvala na informacijama
 6. Poštovani, Prije nešto manje od dvije godine dobio sam darovnim ugovorm stan od strica. Prije nekoliko dana došlo rješenje za platiti porez 22.000 kn. Čitao sam da se može zatražiti neka odgoda na par mjeseci pogotovo ako si nezaposlen kao ja trenutno pa sam otišao u poreznu te mi je gospodin rekao sljedeće. Odgodu ne mogu dobiti ali mogu kao platit pola ili što više to bolje pa čekati da dođe opomena od ovih što vrše odgode pa se s njima dogovoriti na rate ili kako već s time da kamate uvijek idu dalje na taj ne plaćeni iznos. A ta opomena da može doć i za mjesec, a može i za pet mjeseci. Zanima me dali se stvarno ne može tražiti da jedokratna odgoda i koliko su te kamate ako sada platim pola, a opomena mi dođe za dva mjeseca recimo? Ja sam zaboravio i pitati koliko je ta kamata te dali se računa mjesečno ili godišnje pa se djeli na mjesece. Ako mi može neko objasniti što je najbolje napraviti. Hvala
 7. Pozdrav, u srijedu moram u Bosnu po neku robu, konkretno radi se o nekim gumenim kalupima. Toga će bit pun auto. Kako da znam što sa carinom i svim tim? Nisam se nikad susreo još s tim. Čovjek mi ne mora dat račun ako neću, a može mi i napraviti račun sa nekim malim iznosom. Sad do kojeg iznosa mogu proć bez dodatnih troškova i ako ne koliko su ti dodatni troškovi na neku vrijednost? Hvala
 8. Riješenje o izvedenom stanju - došlo krivo

  Fali još tri mjeseca do dvije godine. Kome se obratit, što me čeka sve?
 9. Pozdrav svima, imam stan u zgradi od šest stanova. Bivši vlasnik stanova je imao tu moralnu dužnost i išao da ozakoni zgradu, mi stanari smo platili sve te neke cifre svatko po 20.000 kn za sve to, uglavnom riješenje je došlo da zgrada ima 5 stanova, a ne 6. Kako se to moglo dogoditi nekome stvarno mi nije jasno. To nitko nije ni primjetio, a ni ja do sada kad sam da ću prodat stan pa mi to otežava. Koja je procedura sada? Dali se to može na neki jednostavan način srediti? Odvjetnik koji je vodio sve to prije dvije godine samo se izmotava i ne javlja na telefon .
 10. Otvaranje paušalnog obrta u kući

  Pozdrav svima, razmišljam o otvaranju paušalnog obrta za proizvodnju betonske galanterije. 1. Dali mi za tu djelatnost treba neko posebno osoposobljavanje ili je to slobodna djelatnost? 2. Za to mi treba samo moja garaža koja se nalazi u obiteljskoj kući koja je na mene, mamu i brata, na svakog 1/3. Koja je procedura što se toga tiče? Hvala
 11. Oporuka

  Dali ja moram ići tražiti da se pokrene ta ostavinska jer sam mu jedini rod ili to ide automatski?
 12. Oporuka

  Nisam još pozvan. Pa u slučaju da ta žena umre ta oporuka ne znači ništa i ja sam mu jedini nasljednik.
 13. Oporuka

  I mislio sam da je tako da. Neznaš dali bi se smijao ili plakao. Mogu li odgađati ostavinsku?
 14. Oporuka

  On je bio svećenik, a ona kućna pomoćnica tako da ovo zadnje ne vjerujem da može bit. Lijepo je on to napisao i želio ali od toga nažalost ništa. Ja sam pokušavao s njom to definirati da se ispoštuje njegova želja ali ne možeš ti nekom od 88 god objašnjavati to. Niti zna razliku izmedu 10 eura ili 100.000 eura.
 15. Oporuka

  Bok svima. Imam sljedeću situaciju. Stric je vlastoručno napisao oporuku i ostavio u kuverti (nije bila zatvorena) unutra piše da pokretnine i novce ostavlja ženi koja je živila s njim. Nije mu ništa, niti su bili u braku ni niš. Napisao je ako ona to želi nekome darovati da prvo ponudi meni. Par mjeseci prije nego je umro na drugoj stranici te oporuke je napisao da kad ona umre sve pripada meni nakon što ja podmirim troškove njenog sprovoda. On je umro nedavno, a tu oporuku ja imam doma i pročitao sam je. Ostavinska rasprava nije bila još. Ja sam mu inače jedini nećak kojeg je imao ali on je htio obezbijediti tu ženu dok je živa (ima 88 god).. dali zakonski to drži vodu nakon što ja tu oporuku dam na ostavinskoj i to jednom pripadne sve toj ženi?
×