Jump to content

biserkadr@net.hr

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Općina nije osnivač škole, osnivač je županija.
  2. Poštovani! Molim pomoć, naime osnovna škola je bila upisana u posjedovnom listu za svoju područnu školu, a u vlasničkom listu je bila upisana kao opće narodna imovina, a zatim se upisala općina. Sada općina želi prodati tu zgradu i zeljište i traži promjenu u katastarskom operatu gdje bi se općina upisala kao posjednik. Naime škola je godinama bila u posjedu zgrade i brinula se o njoj. Da li postoji način da se škola upiše kao vlasnik zgrade. Hvala
  3. Zašto se to Zakonom o dodatku na mirovinu nije moglo drugačije urediti. Ako su mogli dobiti saborski zastupnici,a imaju velike mirovine, zašto se to nije moglo urediti i za branitelje. Ako branitelj ode u mirovinu po općem propisu jer ima 40 godina staža, zašto ne bi mogao dobiti i uvećanje za dane provedene u borbenom sektoru, a ne da mora birati između 27 % i uvećanja za dane provedene u ratu. Primjera radi ispada da onaj branitelj koji ide u mirovinu sa 15 godina staža i koji je bio u ratu, dobije veću ili jednaku mirovinu kao i onaj koji ima 40 godina staža, ima mali prosjek za odlazak u mirovinu, a isto je bio u ratu. Ima tu puno nelogičnosti. Čini mi se da je to jedna velika nepravda. Oko tog zakona tresla se brda, rodio se miš. Sve je to jedna velika prijevara. Što čovjek koji je odradio 40 godina i u prosjek mu se uzme cijeli staž nije zaslužio tih 27 %. A tko je bio u ratu treba dobiti i taj dodatak na dane provedene u ratu i dragovoljački dodatak ako je bio dragovoljac.
  4. Kako tumačite dodatak na mirovinu od 27 % na mirovine koje će se ostvariti od 01.01.219.god. prema ZOHB. Meni se čini da je to sve jedna velika prevara i da svi oni koji odu u mirovinu po novom zakonu neće imati pravo na to uvećanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija