Jump to content

nikolina55

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Ja sam postavila pitanje na koje ste stavili referencu u svom odgovoru pa sam htjela provjeriti ovaj dio glede sastavljanja ugovora o darivanju jer mi je taj dio malo nejasan. Primjeri ugovora o darivanju se uglavnom odnose na pokretnine i nekretnine dok za novac i vrijednosnice ima manje informacija. Jesam li dobro razumijela da svako darivanje novca (pa i isplata kredita direktno banci ako se isti otplacuje umjesto roditelja) treba biti predmet ugovora o darivanju? Te da taj ugovor mora biti ovjeren od strane javnog biljeznika i dostavljen poreznoj upravi, a ako istog nema, porezni obveznik (primatelj novca) mora podnijeti obrazac Prijave poreza na naslijedivanje i darove? Takoder, postoji li mozda primjer ugovora o darivanju novca? Unaprijed puno hvala i veliki pozdrav!
  2. Puno hvala na odgovoru. Jos samo jedno pitanje. Trenutno stan glasi na roditelje, ali zbog situacije bi ga htjeli darovnim ugovorom prenijeti na djecu (ukljucujuci mene). Da li bi to nesto promijenilo? U tom slucaju bih ja pomogla otplatiti kredit za stan koji bi mi roditelji darovali. Jos jednom hvala na trudu i vasem vremenu.
  3. Postovani, Svako dobro svima u novoj godini. Molila bih vas pomoc vezano za stambeni kredit koji glasi na moje roditelje. Ostalo je jos 40.000 eur za otplatu i oni vise ne mogu placati ratu. Ukoliko ja otplatim taj kredit u njihovo ime, moram li platiti neki porez? Da li ima smisla da ja direktno isplatim kredit (je li to uopce dozvoljeno) ili bih trebala novce prebaciti na njihov racun pa ga oni trebaju zatvoriti? Radi se o svoti koja prelazi 105.000 kn pa nisam sigurna mogu li imati nekih problema sa stanovista sprecavanja pranja novca ili dodatnih poreza ukoliko unutar jedne godine prebacim toliki iznos na njihov privatni racun. Takoder, ja trenutno ne zivim u Hrvatskoj i uplata bi bila iz inozemstva (EU). Unaprijed hvala na pomoci!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija