Jump to content

no_identity

Korisnik
  • Broj objava

    59
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je no_identity objavio

  1. Ali ne mogu niti sjediti kod kuce sa teretom na ledjima da sam nesto ucinio, a nisam. Ja bih bio najsretniji da je to vec prijavljeno.
  2. Pa odbio sam. Da sam pristao, potpisao bih sam sebi da sam kriv, odnosno da sam uzeo jel. Prijavit cu ja, samo da se posavjetujem sa odvjetnikom u kojem smjeru ici sa prijavom. Ne zelim ici u to bez odvjetnika jer protiv lokalnih mocnika nekada je tesko se sam boriti
  3. Pa evo on uporno nikako da prijavi nego iz njemu znanih razloga svaljuje sve na mene (da ne nabrajam sve detalje). Cak je dosao na kraju na zakljucak da najbolje da ja preuzmem odgovornost, da se nas dvojica dogovorimo da nitko ne zna pa da ja s njim kod javnog biljeznika potpisem izjavu u kojoj ja preuzimam odgovornost i da cu mu vratiti novac koji nedostaje. Realno, da sam uzeo, prvi bih pristao na nagodbu i interni dogovor, ali ne mogu jer nisam uzeo pa cu biti prisiljen ja prijaviti slucaj policiji.
  4. Hvala borbena. Svjestan sam Vaseg odgovora i on mi je poznat jer tako kaze kazneni zakon. Volio bih cuti neki komentar ili necije iskustvo zapravo tko moze u ovom slucaju biti kriv da se ne uspije dokazati nekome krivnja. Po mojim razmisljanjima i nekom iskustvu, nisam bas optimistican da se nekome u ovom slucaju moze dokazati krivnja
  5. Dobro vecer. Za pocetak, ako sam na krivom mjesto molim moderatore da presele gdje treba. Ne znam da li bi ovo spadalo u radno ili kazneno pravo ili su obje domene. Naime, imam "problem": Na kraju godine sada, knjigovodja je ustanovio da u blagajni firme nedostaje xyz svota novca, odnosno da je manje polozeno od onoga sto je fiskalizirano. Obzirom da sam obavljao poslove voditelja (sa ugovorom konobara) i da sam sam vrsio pologe novca (a novac uzeo nisam) zanima me kolika je moja odgovornost kao osobe koja je polagala novac, opet ponavljam NE i uzela. Bitno je naglasiti da je kljuc od mjesta (ureda) bio dostupan svim djelatnicima gdje se nalazio novac zbog mogucnosti mijenjanja sitnih novaca. Poslodavac je direktno mene prozvao lopovom, odnosno osobom koja je uzela novac bez ikakvih dokaza nego na osnovu nekih njegovih zakljucaka, bez da je slucaj prijavio policiji, sto ja naravno negiram. Takodjer, posjedujemo snimke jedne od bivsih djelatnica sa nadzornih kamera kako iz kase uzima novac! Poslodavac slucaj nije jos prijavio policiji, ne znam ni da li hoce, ali ja definitvno zelim i hocu prijaviti kako bih skinuo taj teret sa svojih ledja. Hvala na odgovorima, savjetima, prijedlozima.
  6. Postovani, Ne znam da li je bas ovo pravo mjesto za ovu temu, ako nije molim admina da prebaci. Naime, nekad prije sam u banci imao kredit te nakon sto u periodu od 3 i vise godina nisam bio radio, banka je dug prodala EOS Matrixu. Ja svaki mjesec dug uredno otplacujem opcom uplatnicom EOS-u (nisam blokiran)i s te strane nema problema. Nadalje, obzirom da sam trenutno u fazi potrage za kupnjom nekretnine zanima me sada da li mi netko moze odgovoriti po pitanju HROK-a iz prakse ili slicno. Ako je moj dug otkupio EOS Matrix, ako se ne varam jos 2016.godine to bi znacilo da je banka namirena, odnosno da je kredit banci podmiren. Da li ce se to dugovanje koje nisam ja podmirio nego netko drugi umjesto mene pa ja sad placam tom drugo. vidjeti na HROK-u jer naravno, ako bude vidljivo velika je vjerojatnost da necu moci ici u realizaciju kredita za nekretninu. Hvala
  7. Hvala Ruby. Obzirom da je slucaj otvoren jos uvijek, ali ne radi se trenutno o ovome gore sto sam naveo ne bih u detalje previse, samo me zanimalo to po pitanju medjunarodne otmice kako to funkcionira.
  8. Slicno, naravno gdje su ukljuceni roditelji. Ali zanima me stvaran primjer koji nisu mediji napisali jer znamo svi da su mediji 50/50. Odnosno i ovo je stvaran primjer, ali popracen medijima i znamo samo sto su mediji napisali
  9. Da li netko zna kako ovo funkcionira u praksi, tj.da li se je netko susreo sa ovim djelom na neki nacin. Ja znam teoretski kako to funkcionira, ali volio bih cuti i koji primjer iz prakse ako se netko slucajno sreo s tim. Hvala.
  10. U praksi prilikom narusavanja javnog reda i mira se prijavljuju svi sudionici te onda sud donosi odluku tko je zapravo kriv
  11. Sve Vas razumijem, ali evo jedan slucaj iz moje prakse koji sam dozivio. Tijekom postupanja policijski sluzbenici uporabe sredstva prisile nad uhicenom osobom koja je htjela pobjeci ispred zgrade hitne nakon lijecnickog pregleda da moze biti zadrzana u prostorijama policije. Nakon uporabe sredstava prisile ista osoba je ponovno podvrgnuta lijecnickom pregledu da lijecnik utvrdi da li je uhicenik zadobio ozlijede prilikom uporabe sredstava prisile. Nakon sto je lijecnik utvrdio da uhicenik nema zadobivenih ozlijeda od uporabe sredstava prisile, osoba je zadrzana u policiji. Drugi dan priveden je pred prekrsajni sud, sudac ga je proglasio krivim i kaznio ga. Nakon suda ista ta osoba od veceri prije odlazi ponovno na hitnu i prijavljuje da ga je policija vecer prije istukla i lijecnik ispunjava crvenu prijavu gdje mu je konstatirao neke lake tjelesne ozlijede. Kako ovo komentirate?
  12. Uzme novce, izda racun i sam si uplati na racun. Postoji ta opcija zar ne? Iako nisam ekonomista i nije da se previse bas kuzim, ali znam slucajeva gdje su se uzeli novci, izdao se racun retroaktivno i onaj tko je izdao racun sam je uplatio iznos racuna
  13. Ne bih rekao da ovdje ima elemenata ucjene i kradje. Eventualno prijevaru. Sto se tice racuna, postoji mogucnost da nije u sustavu PDV-a ili jednostavno ga je mogao retroaktivno izdati i pokriti se. Sto se tice privodjenja, prvo Vi morate prijaviti pa onda ako postoje obiljezja kaznenog djela prvo ide obavijesni razgovor i onda eventualno uhicenje i daljnji postupak. Obzirom da mi se ne cini kao HITAN slucaj, moze potrajati. Sto se tice odvjetnicke komore pretpostavljam da oni nece ukinuti licencu sve dok za to nemaju neke osnove, a to bi u ovom slucaju bila pravomocna sudska presuda. Eventualno bi mogli donjeti rijesenje o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti ako bude osumnjicen za neko djelo. Kada dobijete presudu, prije toga si postavite pitanje AKO dobijete presudu. Nemojte sigurni biti jer presumpcija nevinosti kaze da nitko nije kriv dok mu se pravomocnom sudskom presudom to ne dokaze. Kada sve to zavrsi i ako ga proglase krivim onda sa presudom mozete traziti nadoknadu stete
  14. Sretno na hrabrom potezu. Odradio sam dosta slucajeva sa tjelesnim ozlijedama i sa lijecnickim prijavama iz domene i obiteljskog i kaznenog zakona, no moram priznati da ovo prvi put cujem, ali kazem, sretno na hrabrom potezu.
  15. Ne umanjujuci i ne sumnjajuci u strucnost i znanje Borbene, opet iz iskustva i prakse svoje bliznje osobe (a o tome sam vec dio pisao ovdje) ja cu podcijeniti rad sluzbi, ne svih, naglasak cu staviti na CZSS. Svi znamo da ta institucija, odnosno djelatnici te instirucije ne rade svoj posao (cast izuzecima kojih je malo). Sto se tice kaznenih djela gdje postupa policija, kasnije i odcjetnistvo to je isto relativno. Ali hajde da ne kudim, mislim da za prijavu kaznenog djela nije rano jer svaki gradjanin je duzan prijaviti kazneno djelo ako zna za njega. Zasto mislim da nije rano. Zbog istrage i izvida. U slucaju meni bliske osobe godinu dana je trebalo da ODO podigne optuznicu otkako je prijavila prvo KD, a isto je prijavila odmah. Naravno, svaki slucaj je za sebe, ali opet... mislim da nije rano..i svakako svako KD u ovom slucaju treba prijaviti.
  16. Ne zelim Vas plasiti, ali iz iskustva i prakse, jedan slican slucaj gdje je majka zatecena u vidno alkoholiziranom stanju (ne kazem da ste i Vi) krenulo se u postupak oduzimanja skrbi nad djecom. Ono sto sam Vam zelio ovime reci je da nastavite kao i prije kao sto ste spomenuli: savrsena majka prema svom djetetu koja ne krade (ne znam iz kojih razloga- Vi to najbolje znate). Ako je nedostatak novca, kao sto Vam je Borbena rekla, zatrazite prisilnim putem da Vam bivsi suprug nadoknadi neplacanje alimentacije jer ako to imate utvrdjeno presudom, a on ju ne izvrsava cini kazneno djelo Povrede duznosti uzdrzavanja.
  17. Presuda vrijedi od dana pravomocnosti. Pravomocnost obicno stupa na snagu 8 dana od dana donosenja presude, osim u slucajevima kada se netko od stranaka u postupku zali na presudu.
  18. Bivsi decko ili bivsi suprug? Ako je bivsi suprug vi i dalje po obiteljskom zakonu cinite obitelj sto znaci za uhodjenje koje je naveo Zeljac ga mozete slobodno prijaviti, ali kao osobina nasilja u obitelji.
  19. I ako nemate nikakav dokaz, vjera se uvijek pridodaje ostecenom. Naravno, bilo bi bolje imati nesto pa makar i fotografiju kao sto Ruby kaze. Samim time sto je vec osudjen ne bi mu nikako islo u korist da ga jos jednom prijavite za isto ili slicno djelo pa cak i da nemate dokaza osim same izjave prilikom prijave. U slucaju da Vam osteti automobil, a da znate da je on to napravio to bi bilo kazneno djelo ostecenja tudje stvari. U tom slucaju policija radi ocevid i onda je zapisnik o ocevidu dokaz na sudu.
  20. Nisam lijecnik da procjenjujem da li se radi o laksoj ili teskoj tjelesnoj ozljedi. Jos uvijek mi nije jasno koja je razlika izmedju crvene prijave sto je HMP poslala i ove sto lijecnica nije poslala, odnosno da li bi mozda prijava od te lijecnice promjenila stvar na to da Vam se okvalificiraju ozlijede kao teke pa da se radi o kaznenom djelu? Slazem se Zeljac u potpunosti s Vama i jos pokusavam shvatiti, ali ne mogu niti ja shvatiti smisao podizanja tuzbe protiv lijecnice, a ne protiv okrivljenog.
  21. Ali ja nisam razumio ili mi je promaknulo u citanju? Prekrsajni postupak za koji prekrsaj? Kako su okvalificirane ozlijede? Kao lake ili teske? Sto zapravo Vi sad zelite napraviti privatnom tuzbom protiv lijecnice? Mislite da bi ona drugacije okvalificirala ozlijede?
  22. Slazem se da mora, ali rekoh vec. Zakon ne poznaje ogrebotinu. Zakon poznaje lake i teske tjelesne ozlijede. Zasto to lijecnica nije napravila volio bih radi Vas da saznate, samo mislim da ta privatna tuzba nema nekog efekta, ali svatko zna svoje jel. Policija salje drzavnom odvjetniku, a drzavni odvjetnik nakon prikupljenih dokaza od policije ili nekih dodatnih onda odlucuje o podizanju optuznice ili odbacivanju kaznene prijave ako govorimo o kaznenom djelu. Sto se tice prekrsaja, prekrsajni zakon osim u prometnim nezgodama ne pozna lake tjelesne ozlijede vec poznaje samo obiljezja prekrsaja u kojemu se mogu zadobiti tjelesne ozlijede kao nasilje u obitelji, narusavanje javnog reda ili mira i to onda moze biti samo otrzavajuca okolnost.
  23. Crvena prijava dolazi svakako i ona je pocetak i osmova svega kao sto sivko i zeljac kazete. Ona je zapravo i dokaz u postupku postovana gospodjo. Eventualno ako djelatnici HMP prosude da biste imalj neke teze ozlijeze salju Vas na daljnje lijecenje i tek po zavrsetku tog moguceg daljenjeg lijecenja ustanova koja Vas je lijecila salje kvalifikaciju ozlijeda policiji koja je vec kontaktirala ustanovu gdje Vas je HMP uputila da im nesluzbeno kazu o kakvim bi se ozlijedama moglo raditi kako bi mogli okvalificirati djelo. Nadalje, zakon je poznaje hematome, ogebotine i slicno. Zakon poznaje lake ili teske tjelesne ozlijede. Struktura lakih ili teskih tjelesnih ozlijeda se onda navede kako bi drzavni odvjetnik pa kasnije i sudac ako su u pitanju teske tjelesne ozlijede pa i lake (ovisi ako se radi o nekom drugom kaznenom djelu u kojemu ste zadobili ozlijede) ili prekrsajni sudac ako je u pitanju samo prekrsaj imao jasniju sliku slucaja, odnosno gdje su Vam i kako su Vam te ozlijede nanesene. Takodjer, kada dobijete pravomocnu presudu tijela koje je presudilo, mozete u privatnoj pranici traziti naknadu stete za ozlijede. Smatram da lijecnica nije kriva i da ne biste nista dobili privatnom tuzbom protiv nje.
  24. Sporazum kao izmedju mene i njih da otpisu dio duga, zamrznu kamatu i tako odredimo fixnu mjesecnu ratu na neki vremenski period. Rekla mi je neka druga gospodja kada me zvala da kada ce biti uplata. Izmedjuostalog skuzio sam da ja recimo platim ratu po tom sporazumu koji sam dogovorio sa njihovom pravnom sluzbom, a za koji dan me zovu iz call centra i traze uplatu. Da li se prave ludi ili stvarno ne komuniciraju medjusobno. Takodjer, niti me gospodja s kojom sam dogovorio sporazum obavijestila da je on raskinut niti sam dobio nesto na pismeno. Ne brani mi nitko, samo mi nije jasno kako samo tako mogu raskinuti nesto bez neke eventualne opomene, najave, nekog pisanog traga.
  25. Boo... proctao sam ovdje puno, ali nisam siguran da sam nasao odgovor na svoj problem. Pokusat cu ukratko opisati o cemu se radi pa mozda netko zna nesto, zapravo ne znam ni ja sto zelim, cak nisam ni isfrustriran, ravnodusan sam.... Naime, ima dosta godina i mog kredita kod bivse Volksbank, sada Sberbank. Nakon toga ostanak bez posla, selidba, bla bla...da ne navodim sve. Oni su navodno prodali dug EOS-u. Nikada vec dugi niz godina nisam dobio nista od EOS-a osim poziva. Po ovome sto sam citao ja sam priznao dug svojim postupcima. Nadalje, nisam opet neko vrijeme radio pa nisam nista placao. Onda sam se zaposlio pa se EOS naplacivao preko fine da bi onda poslodavac placao direktno EOS-u iako su oni u to vrijeme bili u isknjizenim osnovama jer kao sto rekoh nisam neko vrijeme radio. Ono sto se zadnje vrijeme dogadja je da sam jao putem maila bio sklopio neki sporazum s EOS-om o otpsu dijela duga i o nekoj mjesecnoj rati pod uvjetom da se oni povuku sa FINE. Igrom slucaja, zakasnio sam sa uplatom rate koji dan, znaci placena je, samo je bilo zakasnjenje i bez ikakvog mog znanja oni su taj sporazum prekinuli iako u njemu ne pise nista o zakasnjenju i sada opet se dogadjaju famozni pozivi i "zicanje" uplate. Sad nakon ovog bezobraznog poteza raskida tog sporazuma (bez obzira i da imaju pravo na to tako) su me "naljutili" pa me zanima ima netko nekakvu ideju, rijesenje ili bilo sto kako dalje sada postupiti. Napominjem da me nisu blokirali nego eto samo zivkaju i zicaju uplatu u smislu da je bitno da im se svaki mjesec nesto uplati...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija