Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

teaipetar

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. braniteljske mirovine

    Hvala Vam na odgovorima i obračunu mirovine, ali mene zanima na stranicama HZMO pronašao sam gdje za starosnu mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika piše: Hrvatski branitelj iz DR pravo na starosnu mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika ostvaruje prema ZOMO-u ali im se vrijeme sudjelovanja u obrani RH koje im se računa kao staz osiguranja ili kao poseban staz u dvostrukom trajanju uračunava kao staz osiguranja propisane za stjecanje prava na starosnu mirovinu iz čl 35 ZOMO (60 godina života i 41 staza osiguranja u efektivnom trajanju. Napominjem još jednom da sam za vrijeme DR bio u radnom odnosu firma je uplaćivala svoje obveze, da li to znači da za ovih 540 dana meni ne ulazi u staz sa dvostrukim trajanjem. Hvala Vam još jednom.
  2. Poštovani Mene kao hrvatskog branitelja zanima, rođen sam 27.07.1960. g imam 38 godina i 6 mjeseci radnog staža, za vrijeme domovinskog rata sam bio u radnom odnosu i imam 540 dana borbenog sektora. Mene zanima kada stječem pravo na starosnu mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika i da li ovih 540 dana ulaze u staz prema posebnim propisma. I ako bi mi mogli izračunati iznos mirovine prema zakonu o ZOMO I Zakonu o hrvatskim braniteljima koja bi mi bila povoljnija? Hvala!
×