Jump to content

OJ Branitelj

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ja sam predao papire početkom 4. mjeseca, trebao sam ići na komisiju početkom 5. mjeseca. Zbog pandemije nisam mogao predati prije, jer Ured DU naravno nije radio sa strankama, pa sam u dogovoru poslao poštom i oni su proslijedili u ZG. Dobio sam potvrdu da su papiri otišli. Znam da komisija nije radila za vrijeme pandemije, no za ovaj mjesec nisam dobio invalidninu, pa ne znam da li imam i zdravstveno, pošto komisija (ovo bi mi bila 2. komisija) nije još obavljena. Mislio sam da je sad gužva i da moram čekati... I JOŠ.. treća komisija trebala bi biti iduće godine, a ne znam koje papire ću im donijeti kad su mi kontrolni pregled prolongirali na još nepoznat datum, iz toga znači da je upitna i dnevna bolnica, a također i neke buduće kontrole...
  2. Tako je. To lijepo piše u Zakonu o HB da treba biti trajni HRVI. E ALI.. mene zanima da li se sa privremenim rješenjem može nešto ostvariti po ZOMO, invalidska mirovina recimo.
  3. Ne radim i nisam u mirovini, imam 48 god. Mislio sam na mogućnost da predam zahtjev za mirovinu bez statusa hrvi kao i do sad koristeći ova nova Rješenja recimo kao nalaze..
  4. I znači ako pokrenem redovni postupak za mirovinu po osnovi PTSP-a sa ovim novim papirima (stručna procjena, Tvrtkova, Mihanovićeva) sa privremenim statusom HRVI, vještak u područnom uredu može me - rušiti!? Malo mi ovo nema smilsla. Vještak može donijeti odluku suprotnu ovim Rješenjima i onda ću ja pisati žalbu u Mihanovićevu gdje su mi papiri za HRVI bili na drugostupanjskoj i onda će oni uvažiti mišljenje područnog vješataka i donijeti konačno Rješenje suprotno onom njihovom od maloprije sa DLP-a. Nisam siguran jesam li dobro ovo napisao, ali malo mi se čini da je ovo neki vic... ali baš mi nije smiješno... molim da mi netko pojasni ovu situaciju..
  5. Od svih komisija na kojima sam bio jedino su mi na stručnoj procjeni na Rebru priznali odličan Ratni put, pa onda opet u Tvrtkovoj gdje sam dobio 20% iščitali su mi dio RP-a iz 92. godine koji je "kikiriki" za recimo 91. godinu... Znači da baš ne uvažavaju neke važnije ratne događaje, opasnosti i sl.... kao što su se uvažavali prilikom bodovanja za braniteljske udjele, po razdobljima rat/mir od 90-95.
  6. Poštovanje, Znači prema ovom novom Zakonu, branitelj koji do sad nije ostvario nikakvo pravo, a koji sad dobije privremeni status HRVI, može se 'J kao Jelsa' sve do dobivanja trajnog statusa HRVI???
  7. Pa šta je tu čudno? Od kud pojam "lažni branitelj"? To su ljudi bez Ratnog puta koji su si na razne načine sređivali mirovine i statuse HRVI... i toga ima i danas, nažalost i zato nas niti javnost niti mediji ne vole baš previše.. Nažalost Ratni put nema nikakvu težinu, važno je da si mobiliziran i da imaš konstantnost lječenja, a sad jel si bio u Vukovaru ili čuvao granicu sa Slovenijom, nema veze...
  8. Očito je da traži nekoga sa iskustvom u pisanju žalbe pa da ga uputi u predmet, a ne da javno maše sa svojom dokumentacijom ovdje... trebalo je ići s kolektivnom tužbom puno puno ranije, tako da se dokaže da u hzmo-u radi ološ, da su vještaci pokvareni, pa onda ne bi postojao pojam "lažni branitelj" i branitelji ne bi bili dno-dna u javnosti i medijima nego bi bili cijenjeni članovi društva.
  9. Hvala! Jesam na e-građani, al još ću onda malo pričekati, papiri su onda valjda još u Tvrtkovoj pošto još nisam bio tamo. Ali ako se to sve oduži...krenut ću istraživati.
  10. Da li se dobije kakvo rješenje od prvostupanjske ili nakon prvostupanjske ide direktno u Ministarstvo pa se nakon revizije dobije rješenje? I da li postoji način da saznam gdje se nalaze moji papiri pošto su prema Tvrtkovoj krenuli početkom studenog.
  11. Znam-znam, takav je i moj susjed, 90-te nije niti bil za Hrvatsku, a danas je branitelj u mirovini i domoljub-član HDZ-a. A ja moram raditi i to kaj sam u par navrata jedva izvukel živu glavu, nikome ništa
  12. Tako je, a može i Zlouporaba položaja i ovlasti ako imaš ime i prezime vještaka ili bilo-koga iz HZMO-a, navedi i njega u prijavi
  13. Najbolje da uzmeš nekog tko ima iskustva s tim, netko tko poznaje Kazneni zakon. Vidi na linku: http://www.dorh.hr/Default.aspx?sec=24 I da ti napomenem da je Kaznena prijava besplatna i da može biti anonimna i da ti je građanska dužnost upozoriti institucije na postojanje kaznenog djela.
  14. Trebaš podići kaznenu prijavu, prijava unutarnjoj kontroli HZMO-a ti ne znači ništa, jer je to sve ološ. Provjereno. Ja radim na kaznenoj prijavi protiv svih onih koji su mi se potpisali na odbijenice, a imam "impresivan ratni put" (kako mi je jedan doktor rekao), a ološ iz HZMO-a ga je nazvao "umjerenim sudjelovanjem u ratu" a mirovine su djelili ljudima koji su bili mobilizirani u vrijeme primirja. Samo deri prijatelju
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija