Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

deejay boys

Korisnik
 • Broj objava

  2
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Njega -bračni drugovi

  Upravo to,samo prema tome kolko vidim nemogu se nadati baš pozitivnom odgovoru ni od HZZO-a. Pošto sam inozemni osiguranik,živim i radim u Italiji,kao što sam naveo u opisu mog problema i pitanju! Znači ako bih bio operiran u Hr imala bi pravo ili ne ,pošto sam inozemni osiguranik? Sad je i Hrvatska članica EU ,u HR smo bračni drugovi a u izvan nje više nismo, ili? U svakom slučaju zahvaljujem se na prijašnjem odgovoru,Lp.
 2. Njega -bračni drugovi

  Pozdrav, imao bih jedno pitanje i molio bih da mi netko odgovori točno sa pravne strane ili kako je po zakonu u Hrvatskoj to regulirano. Naime, inozemni sam osiguranik, živim i radim u Italiji, a žena i familija mi žive u Hrvatskoj. Žena je zaposlena u Hrvatskoj na neodređeno vrijeme. U 8. mjesecu 2018. imao sam nesretni slučaj kod kuće u Hrvatskoj, pao sam na desno rame-pukla mi kost,pokidani ligamenti i tetive. Bio sam odvezen vozilom hitne pomoći, pregledam i sve što ide uz to i pušten kući. Vratio sam se u Italiju i napravio još neke potrebne preglede za točniju dijagnozu ozljde. Moram na operaciju remena (latar jet) u Italiji. Moje pitanje je: Ima li moja supruga pravo na bolovanje i biti sa mnom u Italiji neko vrijeme? (kako sam naveo živim sam!) Jer nakon operacije sigurno ću neko vrijeme imati velikih poteškoća u svakodnevnom životu, s obzirom da će mi mobilizirat cijelu desnu ruku, bit će fiksirana ortopedskim pojasevima. Hvala!
×