Jump to content

Laura2

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pretpostavljm policija. ja prijavila ukucane, zbog straha odustala, i onda on otisao, dobio poziv, svasta nalagao. Sigurno je neke snimke ili nesto. da li oni onda odlucuju da sam opasna ako je njegovo bilo uvherljivo uz dokaze i sve? Svi u kuci su ok. Da li se mogu braniti da sad nikakva opssnost nisam. bezveze pisem..
  2. Ako policija smatra da sam opasna koji je protokol? Opce prakse ili hitna? Hvla
  3. Policija ce me najv sutra odvesti prisilno na psihijatriju. Bila sam podnijela prijavu emailom i uzivo opovrgnula protiv brata, majku nissm u trenu navela. Brat je poslije svasta nalagao i potpuno mi je sve podmetnuto. Sigurno je dokaze neke prilozio. Brat je manipulator nenormalan. Oni ce doci. Da li ja ista mogu ako dodju sa policijom? Pretpostavljam da ce ljekar biti s njima. 1. Opce prakse ili psihijatar? 2. Da li ikako mogu sprjeciti da idem gore? Da popricam i da vidi da sam ok i da nisam nasilna. Trenutno ne mogu ni jednom psihijatru privatno. Ne smijem biti odvedena.. Odluka je 72h njihovog psihijatra.. 3. Ako policija ina dokaze neke(van konteksta) i njihove lazi, i misle da sam opasna po zivot drugih i da salju da me vode, sta mogu? DA LI MOGU RECI NISAM NIKAKVA OPASNOST U OVOM TRENU. Nista se desilo nije... niti je iko povrijedjen. A u proslosti nije bilo vecih povreda i uvjrtovani su nasilhem koji vrse. Samo mi je bitno da znam koji je zakon.. da li se zakonski smijem pozvati na to da nisam trenutacno nikakva opasnost? Ukoliko su ranije bili a ja nisam kuci bila, jer mi nije rekla.. mob je bio samnom. Kome da se u tom trenu obratim?! Reci ce da sam opasna i oduzet ce mi se poslovna sposobnost.. Brat je sviju prevario... 4. Da li sud mora dodijeliti meni vjestaka? U kojem slucaju on ne mora biti neko van iste bolnice? 5. U kojem slucaju mene sud nece saslusati licno? Summary Da li policija mora sa dr med ili psihijatrom doci? Da li se smijem pozvari na to da nisam opasna, pricam normalno U slucaju da me diskredituju potpuno, kako doci legalno do vjestaka i sa me neko poslusa na sudu Sto vise odg i sto brze, molim vas!!!
  4. Razumijem sto govoris. Pitala sam se sto me tjeraju da se javim policiji. Zbog svega, ovo je sve jako mutno sad Izlaza nema. Nikad ga nije bilo. Ne mogu da vjerujem Ne zelim u detalje.
  5. Hvala. Pise sitnim slovima pri dnu ukoliko se svjedok ne odazove pozivu niti opravda svoj izostanak, sud moze kaxnu ili narediti prinudno dovodjenje. Da li imam pravo nazvati i reci da sam iscrpljena i da nisam trenutno psihicki ok da bih davala izjsvu zbig nedoststka sna Da li onda smiju odgoditi? Ukoliko ne zele, moze li odmah doci neko po mene i prinudno odvesti? Odnosno, koliko bi sudu vremena trebalo da ih posalje Bit je u tome da oni vrlo lako mogu doci i poslije poziva pa me zanima mogu li odbiti poci, reci posljednji dani su bili mnogo stresni, izmucena sam i trebam psiholohpgu, trebam naci ipravnika jer nista sama ne mogu. Kad bi dosli smijem li taki? Zamislie scenarij da ne odustaju. Radi se o tome da mi ukucani ne daju spavati, prijete itd Rekla bih da imam svog psihologa i da pravnika trebam Da li se prinudno dovodjenje radi s nekim ko je sam prijavio prijetnje? I nista vise nije uzivo bilo. Prijetnje vezane za sebe, nikog drugog. Mada mozda ina veze sa kriminalom, to je moja prijavs za odobnu sigurnost
  6. Postovani, Molim brz odgovor!,, Dobila sam danas poziv. Urucila policija. Ja sam nedavno jednu vecu policijsku sluzbu obavijestila o prijetnjama koje dobivam i da se radi o org kriminalu. Oni su prebacili na MUP. To je bilo preko emaila. Tek su me jucer obavijestili da su prebacili i da se cujem s njima. Nismo se culi. Mislima sam da mi policija urucuje poziv ili nesto da usmeno kazem sta se desava. Oni nisu dalje znali reci ko ih je uputio. A ja nisam vidjela sta sve pise. Da li se rijec svjedok moze koristiti i za zrtvu u ovakvom pozivu? Navodi se clan 45 i 95 krivicnog zakona. Ne navodi se koje je krivicno djelo niti clan. Pise da je iz MUPA uprava policije. Sta se desava, pobogu.. Nisam ni objasnila sta se meni desava, ja bivam zvana za svjedoka... Zvala stanicu, kazu subota je, mi ne znamo. Da li ja moram otici? Ako ne, moze kazna ili prinudno? *Da li je bolest razlog dovoljan za neodlazak jer je to u ponedj ovaj, a danas dobila poziv, I to sto nemam pojma sta se desava, da se konsultujem s nekim. *U kojem slucaju bi bas morali da privedu? Da budem iskrena, ovo nije ok.. Strah me odlaska, strah prinudnog prividjenja. *Da neko dodje po mene, koja su moja prava? I da li ja moram otici uopce? Hvala Molim vas, razmislite o ova tri pitanja sa zvjezdivom,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija