Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

huskyCRO

Korisnik
 • Broj objava

  13
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Priznavanje HRVI

  Ova objava mi je genijalna bilo vas 30 i svi prošli svi zadovolnji sve po pravilu službe sve bajno komisija korektna. 😆Izgleda da se poklopio dan da svi pozvani imaju kontinuitet malo mi to nije realno jer brojke odobrenih rvi-a ne idu baš u prilog. Vezano za čekanje drugostupanjske komisije evo ja čekam 3 mjeseca još nisam dobio riješenje.Nisam optimističan.🤔
 2. HRVI novi zakon

  P Ja sam bio spreman jedino dati život za domovinu ali eto bog je valjda odredio da bude tako kako je svatko nosi svoj križ padnem ali se opet ustanem i teram dalje..
 3. HRVI novi zakon

  Upravu si kad kažeš nemam kontinuitet liječenja bojim se da 90% koji bi sad pristupili komisiji a imaju probleme od 1993.g. nebi imali takav kontinuitet na koji ti misliš ja sam uz sve probleme koje sam imao borio se radom dok se moglo i skupio 22. godine staža a mogao sam tražiti 93. mirovinu jer sam otišao iz spec. jedinice policije jer nisam mogao ostati zbog zdravstvenih problema. Radio sam i to samo ja znam kako mi je bilo.imao sam 25 godina i nisam razmišljao o mirovini a nisam ni išao u rat iz koristi več jer sam osječao dužnost da se prijavim od prvog dana. Ne treba mi ni sada rvi imam mirovinu kolika je i nemogu mi uzeti pravo na terapiju koju uzimam. Sve drugo su mi uzeli a nisam ništa zauzvrat dobio.
 4. HRVI novi zakon

  Bio na prvostupanjskom vještačenju osijek cijeli postupak trajao pet minuta lik prevrti nalaze konstatira da pet godina nemam nalaze psihijatra točnije od 2013. do 2017. i da mi manje od 20% te da se radi o lakšem stupnju ptsp potpiši neke obrasce i doviđenja. Šta očekivati od čovjeka koji je bio dijete za vrijeme domovinskog rata a vjerovatno nije služio ni vojsku pa da ima razumijevanja za probleme branitelja. Terapija se troši mogu dokazati preko ordiniranja kod obiteljskog liječnika popio pune tačke tableta imam nalaz psihijatra iz 2018. i 2019. ima i pogoršanja te se nakalemilo još drugih boleština ali dragi moji koga to uopče zanima. Od 2008. do 2012. god imam bolničko liječenje i najmanje 20 nalaza što psihijatra što psihologa uspijeli smo složiti terapiju koja je djelovala i moglo se donekle funkcionirati s obzirom da sam u mirovini. Eto nadam se da čete svi vi koji očekujete vještačenje biti bolje sreče jer ovo mi liči na lutriju ili kladionicu omjer 10% za dobitak 90% gubitak. Nema predaje!!
 5. Poštovani sonny Sve mi se cini da to postaje praksa prvostupanjska vam da neku nadu onda kad dođe spis na drugostopanjsku komisiju određuje u pravilu manji postotak i ruše prvostupanjku.svjesni smo da je poprilična gužva nastala za priznavanje rvi-a a sam ministar je rekao da oni imaju svoje projekcije i da če biti dovoljno sredstava u proračunu ali bojim se da se 90% predanih zahtjeva neće uklopiti u te projekcije pa onda od tuda i takva riješenja koja se donose. Dali če se gledati težina i dugotrajnost liječenja,ratni put,status dragovoljca,dužina boravka na ratištu a što bi bilo ispravno nisam siguran u pravednost cijelog sustava koji je uspostavljen.
 6. HRVI novi zakon

  Nema predaje treba biti smiren a to nije problem uz terapiju kad neki imaju hrabrosti 2017.g. započeti odlaske psihijatru i nadati se nečemu zašto nebi mi koji smo od 93.obilazili psihice.
 7. HRVI novi zakon

  A uuuu ja mislio ajde makar 20% pa to je strava.koliko dugo nisi bio na kontroli kod psih. Dali redovito uzimaš terapiju mislim na odlazak kod liječnika opče prakse.sory nemam riječi nemožeš ostat normalan da hočeš..
 8. HRVI novi zakon

  He he eto sad kad se procuje da si dobio rvi bit ce ti jako zavidni znaš ono kako se priča kolike su braniteljske mirovine a mene sramota reči kolika mi mirovina. Kako god da je sadašnja vlada je makar nešto učinila za nas sa minimalnim mirovinama bez obzira na sve.
 9. HRVI novi zakon

  Da to je u skladu sa mojim očekivanjima nisam se nadao puno boljem ishodu s obzirom da sam za vrijeme radnog odnosa imao relativno malu plaću i koliko godina staža nemogu se požaliti ali i to je nešto činjenicom da sam u startu imao 1860 kn.nema se šta dalje komentirati naoružan sam sa strpljenjem koje mi je i dosad jedino išlo u prilog. Hvala na pomoći. Poštovanje i lijep pozdrav..
 10. HRVI novi zakon

  Poštovani prof trenutno sam u invalidskoj mirovini,profesionalna nesposobnost primam minimalnu braniteljsku mirovinu s uvečanjem za dane provedene u borbenom sektoru i mirovina mi je 2400 kn. imam status dragovoljca cijela 91.kasnije u spec. policiji sve pričuvni sastav nemam dodjeljen čin. u riješenju stoji o mirovini da je mir. staž po kojem po kojem se vrši izračun mirovine iznosi 34 god. 06.mjeseci 29 dana pridodani staž iznosi 12 god. 00. mjeseci 03 dana. najpovoljniji PVB 0,6937 koristim mirovinu prema odredbi članka 21. ZOPHBDR-a navršio sam 50 godina starosti u postupku sam za utvrđivanje rvi pa me zanima dali bi bilo neznatnog povečanja mirovine s obzirom da imam u planu ići prema HZMO za opću nesposobnost s obzirom na zdravstveno stanje.
 11. HRVI novi zakon

  Može li netko od iskusnijh forumaša izračunati koliko bi iznosila mirovina po novom zakonu o pravima hr.branitelja. godina rođenja 1968. imam 34.5 god. staža s pridodanim i 22.5 god. efektivnog staža. u mirovini profesionalnoj civilnoj od 2009. godine.planiram ići na opču nesposobnost , branitelj dragovoljac iz domovinskog rata imam 700 dana borbenog sektora zng i specijalna policija mirovina s dodatcima trenutno iznosi 2.400 kuna.molim usporedni izračun sa 20% i 30% hrvi- znam da na iznos mirovine uveliko utjeće koliki će biti omjer kod izračuna rat i mir.
 12. HRVI novi zakon

  Pozdrav svim braniteljima! Podjela iskustva na post zagi87.. Pratim forum i mogu konstatirati da nam je od velike pomoći vezano za braniteljska prava jer je uvijek bilo teško doći do pravih informacija što se tiče nas branitelja.Ovim putem bih želio podijeliti iskustva vezano za novi zakon po pitanju vještačenja hrvi koji pokazuje još jednom tromost sustava javne uprave.U profesionalnoj sam mirovini od 2009. godine imam samo braniteljski dodatak na mirovinu.Od 1993.prvi simptomi ptsp te od 2007. godine intezivno psihijatrisko liječenje u međuvremenu odlazim u mirovinu nakon dugotrajnog bolovanja zbog problema sa kralježnicoma.2010. potvrđen nakon bolničkog liječenja chro f43,1.U siječnju 2018 među prvima predajem spis nalaza i dokumentacije uredu državne uprave za utvrđivanje statusa hrvi. do sada sam uspio proći samo stručnu procjenu u kojoj je potvrđeno da je bolest u svezi sa domovinskim ratom najnovija informacija je da se spis nalazi u Osijeku na vještačenju te da se čeka 3 , 4 mjeseca da se dođe na red. E sad nije to toliko sporno vrijeme nego mene više brine to što imam informacije da su pojedinci već prošli prvostupanjsko vještačenje a predali su poslije mene med.dokumentaciju. moje osobno mišljenje je da se ne ide nekim redosljedom kako bi trebalo opet se daje prednost pojedincima i grupacijama da ih ne imenujem. Nemam velika očekivanja od svega toga trebat će još najmanje godinu dana do okončanja postupka ako daju 20% ali bojim se da taj film nebu gledal. Pozdrav svim braniteljima koji žive u nadi!!
×