Jump to content

huskyCRO

Korisnik
  • Broj objava

    223
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

huskyCRO je na 9. veljače zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što huskyCRO objavi!

Nedavni posjetitelji profila

976 pregleda profila

Postignuća

  1. Svakako pribaviti nalaz ocjenu radne sposobnosti od doc. medicine rada i vaša doktorica treba u zahtjevu navesti da su iscrpljene sve mogučnosti liječenja te da nema poboljšanja nakon nastanka trajnog oštečenja organizma.
  2. Dali oni vas viještače ili traže izgovore zbog kojih još nemožete u invalidsku mirovinu. Dali ste tražili i dali vas je doktorica slala na ocjenu radne sposobnosti kod spec. medicine rada ako nije zašto? A konstatacija da ste mladi a navodite da imate 56 g. i da je to razlog zbog kojeg ne ispunjavate uvjete za inv. mirovinu je priča za malu djecu 🤔
  3. Dali ste onda u invalidskoj mirovini i ako jeste u kojoj ima djelomična invalidnost i potpuna invalidnost ili su vam rekli da če vam dati invalidsku mirovinu kad dobijete trajno hrvi.
  4. Poštovanje! Ovako sa šest operacija kičme i toliko provedenog vremena na bolovanju trebali ste biti davno poslani na vještačenje najmanje 3 do 4 puta. Mislim da ste previše labilni morate se više zauzeti za sebe jer sustav nema milosti svi smo samo broj na papiru. Sad kad imate hrvi za trajno što prije tražite da vam napravi zahtjev za invalidsku mirovinu bez odgađanja to joj je obaveza. Moje mišljenje je da sada nije trenutak za mjenjanjem liječnika koji vam je vodio bolovanje jer ona najbolje zna vaše zdravstveno stanje i dužna je odraditi svoj dio posla prema pacijentu.
  5. Sad ste to malo bolje objasnili! Vi ste bili u uredu za branitelje pa su vam oni predložili da napravite zahtjev za pogoršanje bolesti kako bi dobili veču invalidnost hrvi od 20% koju sada trenutno imate pa da na osnovu toga možete zatražiti novi veči omjer rat/mir od trenutnih 20/80 koji sada imate. Znači prvo morate proči vještačenje za povečanje invalidnosti hrvi pa ako bude pozitivno i dobijete veči postotak invalidnosti od sadašnjeg onda tek možete od hzmo-a zatražiti novi veči omjer rat/mir. Kvaka je u tome što je sustav toliko usporen i sva ta procedura može potrajati godinu i dvije i na to treba biti spreman e sad dali če vrijediti truda i kakav če biti ishod nemože se znati.
  6. Idu zaostatci od datuma kad vam je prvostupanjska utvrdila potpunu invalidnost pa če biti nekog povečanja mirovne tako da niste na gubitku što duže traje više če biti na kraju!😃🤗
  7. Svakako se onda odazovite pozivu sa med. dokumentacijom pa čete vidjeti o čemu je riječ.
  8. Napisali ste da vas je min. branitelja pozvalo na da pristupite vještačenju a tu nešto ne štima jer od njih možete dobiti samo pozivsamo za preventivni pregled. Morali ste preko HZM osiguranja napraviti zahtjev za određivanje omjera rat/ mir kako vidimo to vam je utvđeno u omjeru 20% rat 80% civilni dio što mi je logično postupanje s njihove strane jer uglavnom toliko daju. Tako da neznamo o kakvom se pozivu radi imali ste pravo 15 dana rok žalbe kad vam je određen omjer koji je prošao reviziju min. branitelja. Ako možete detaljnije pojasnite o kakvom se pozivu radi?
  9. Naravno da se može odgoditi samo onda treba čekati za moguči iduči termin. Ako se radi o jednom danu može se izostati uz najavu kod terapeuta. Sama terapija se odvija svaki radni dan kroz 4-5 tjedana.
  10. Ako ste predali to što navodite onda nema potrebe ništa više samo voditite računa kad stigne riješenje za mirovinu pa onda provjerite dali su vam sve uvažili ako nisu uputite žalbu u propisanom roku.
  11. Ako ste dobili riješenje kako ste naveli možete očekivati narednih dana dospiječe mirovine sa zaostatcima od datuma priznavanja minimalne braniteljske mirovine.
  12. Nažalost kolega pridodani staž se s godinama istopio kao prošlogodišnji snijeg. 🤗
  13. Tetka je bila suvlasnica sa mužem u 1/2 nekretnine do 2008. godine. kad su kuću prodali. Umrla je 2018. Početkom 2023. sud donio odluku da je ugovor ništetan i ponovo uknjižio nekretninu na muža i preminulu suprugu u istom omjeru. Dali se može nekretnina uknjižiti u gruntovnici na preminulu osobu ili je trebalo sve pripasti mužu pošto je on u tom trenutku još bio živ.
  14. Trla baba lan da joj prođe dan! Bolje je imat omjer 40% vojno 60% civilno kod određivanja mirovine nego invalidnost hrvi 40% jel tako 😅
  15. Problematika određivanja postotka po osnovi PTSP-a invaliditeta nije sporna kako je određeno uredbom več je sporno određivanje omjera rat/mir od strane hzmo i najvjerovatnije naputku s političke strane da se postotak invalidnosti određuje (prepisuje) kod viještačenja omjera rat/mir.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija