Jump to content

Svibor10

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ugovor o najmu stana na određeno vrijeme ne možete otkazati prijevremeno jer prestaje istekom vremena, osim ako niste drugacije ugovorili. Vi ste ugovorili tocno to. S druge strane ,raskid ugovora je moguce zatraziti ,ali to ovisi o volji stranaka. Prema ovome, najmodavac ima pravo traziti placanje najamnine za sve ugovorene mjesece.
  2. Pozdrav, Ukoliko smatrate da je, određenoj osobi, ostavitelj bio duzan ostaviti određeni dio svoje imovine, tada je rijec o nuznom nasljedstvu. Međutim, u konkretnom slucaju, potomci drugoga brata nisu nuzni nasljednici zbog toga sto pravo na nuzni dio ni u kojem slucaju ne mogu ostvariti braca i sestre. Dakle, oni nisu nisu nuzni nasljednici pa tako ni njihovi potomci.
  3. Pozdrav Prije svega, morate znati da pravo na nuzni dio pokrecete zahtjevom, ne pokrece se po sluzbenoj duznosti. Vi, kao apsolutni nuzni nasljednik(ostaviteljev potomak), imate pravo na jednu polovinu zakonskog dijela. Dakle, oporucitelj ne moze slobodno raspolagati nuznim dijelom. Ukoliko dođe do povrede nuznog dijela, oporucna raspolaganja se smanjuju, a darovi se vracaju dok se ne dopuni nuzni dio. Ako smatrate da se darovanjem povrijedilo vaše pravo na nuzni dio onda podizete tuzbu, ali ne koja ce osporavati darovni ugovor , nego trebali bi dokazati da se radi o takvom daru koji se, prema odredbama Zakona o nasljeđivanju, uračunava pri određivanju nužnog dijela.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija