Jump to content

Fiuman88

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ugovor o doživotnom uzdržavanju vs oporuka

  Hvala Matrix. Pozdrav
 2. Poštovani, Nakon 10 godina došao sam u posjed oporuke pokojne bake. Oporuka glasi: jednu nekretninu je posjedovala u vlasništvu 1/1 i ostavlja ju kćeri i dvojici unuka, znači 1/3. Drugu nekretninu je posjedovala 1/2 sa svojom kćeri i svoju polovicu je ostavila dvojici unuka. Drugu nekretninu su naslijedile ravnopravno nakon smrti bakina supruga koji nije ostavio oporuku. Naknadno saznajemo da je kćer sa majkom (našom bakom) nakon datuma oporuke potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju u kojem svu imovinu nakon smrti nasljeđuje kćer. Da li mi unuci imamo ikakvo zakonsko pravo na dio koji nam je baka ostavila oporukom. Cijeli život smo živjeli u istom domaćinstvu, baka,kćer i nas dva unuka koji smo sinovi kćeri. Ili nas je 'majka' zakonski razbaštinila. Mi nismo znali za potpisivanje ugovora. Hvala
 3. Dimnjačar prisilna naplata

  Istina. Hvala vam svima.
 4. Dimnjačar prisilna naplata

  Moram (li) prihvatiti da je potpuno ispravno da oni mogu ispostavljati račune temeljene na telefonskom pozivu a podatke prepišu iz prijašnjih obavljenih usluga prema meni. Na svaki nalog sam se potpisivao, samo na ovaj ne, a niti mi ni sami radnici nisu ponudili nalog na potpis nego samo na uvid da je susjed potpisao izjavu.
 5. Dimnjačar prisilna naplata

  Znaci suma sumarum: Došli su na 5min, ništa nisu napravili,otišli sa nepotpisanim radnim nalogom tj na izjavu da ih ne pušta na krov napisanu na nalog se potpisao susjed, ispostavili su mi račun skoro istog iznosa kao da su očistili sve normalno (160kn) i sad to moram platiti jer oni kažu da je to tako a ako ne platim će me ovršiti jer to oni mogu? Nije u novcima nego jednostavno u iznosu koji traže za obavljeno ništa.
 6. Dimnjačar prisilna naplata

  Poslao sam im pismo potpisano i kopije sam poslao nadležnoj policijskoj postaji i dimnjacarima.
 7. Dimnjačar prisilna naplata

  Mojem. Zvao sam ih zbog redovitog čišćenja dimnjaka za tu godinu. Godinu ranije također nisu pustili dimnjačare. Nisu ih pustili pa sam pristao da očiste dimnjak iz stana jer se dimnjak začepio a bio je prvi mjesec i cića zima a mi imamo dijete od 2 godine. Stanodavac mi je ,pri preuzimanju stana,rekao da je dimnjak čist ali eto izgleda da nije bio.
 8. Dimnjačar prisilna naplata

  Mislim da ću Vas poslušati jer, iako sam gnjevan nepravdom i nelogičnosti ispostavljenog računa ,vidim da nema smisla ganjati neku pravdu jer je očito nema i jedini cilj ovog sustava, čini mi se, je prikupljanje novčanih sredstava milom ili silom.. Čisto da se zna, na području grada Rijeke tu djelatnost obavlja samo jedan koncesionar već dugi niz godina i drži monopol. Postoje i druge firme koje se bave tom djelatnosti u okolnim općinama ali za grad Rijeku je samo jedan i velike su kazne ako se netko drugi uhvati prilikom čišćenja dimnjaka. Na termin čišćenja se zna čekati i vise od mjesec dana jer, kako i sami kažu kad ih se upita zašto se dugo ceka,imaju više posla nego ga mogu odraditi. A o opremljenosti i stanju alata koji sam vidio s kojim dimnjačari rade neću ni pisati. Borbena7, puno Vam hvala na Vašem vremenu i odgovorima i sretno u idućim borbama....
 9. Dimnjačar prisilna naplata

  Znači iako nisam potpisao radni nalog kao što se inače potpisuje oni mogu ispostaviti račun? Drugi problem sam riješio tako što sam zvao glavnog komunalnog redara nadležnog za gradske koncesije koji je susjeda privolio da pusti dimnjačare na krov što je susjed i učinio. Taj račun je uredno plaćen i radni nalog potpisan.
 10. Dimnjačar prisilna naplata

  Na moje ime. Podstanar sam u tom stanu sa ugovorom o najmu.
 11. Poštovani, Prvi put pišem na ovom forumu i nisam znao gdje da smjestim temu pa vas molim za razumijevanje. Imam sljedeći problem: Nakon dugo natezanja sa susjedom u čijem stanu je izlaz na krov konačno mi je rekao da će dopustiti izlazak dimnjačarima na krov. Naručio sam dimnjačare i oni su došli na dogovoren datum. Međutim kada su pozvonili susjedu on ih je odbio pustiti u stan i tako je onemogućio pristup dimnjaku. Oni su na radni nalog napisali da ih ne pušta na krov i on im je to potpisao te su sjeli u auto i otišli. Meni na potpis nisu dali ništa. Nikakav radni nalog kao inače niti išta. Nakon nekog vremena stigao mi je račun na iznos 160 kn za jedan norma sat. S obzirom da su došli i otišli unutar 10minuta, ništa nisu obavili, niti ušli u moje dvorište, apsolutno nista da li sam im dužan platiti taj iznos? Sada, unazad nekoliko tjedana, su me zvali i zapriječeno mi je ako im to ne platim da će pokrenuti ovršni postupak protiv mene. Molim vas, da li sam dužan platiti taj račun s obzirom da nisam apsolutno ništa potpisao a oni nisu apsolutno ništa obavili osim što su od susjeda dobili potpis da ih ne pušta na krov? Po potrebi dostavljam sliku računa i naloga. Hvala vam najljepša.
×