Jump to content

Fiuman88

Korisnik
 • Broj objava

  21
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Stanodavac ne održava stan

  Sve je rečeno. Hvala i lijep pozdrav!
 2. Stanodavac ne održava stan

  Imam li mogućnost pobiti podizanje cijene kao neosnovano jer niti je uložena niti jedna kuna u stan niti imaju ikakav trošak stana dok mi boravimo u njemu? A za renoviranje stana ne piše u zakonu o podstanarstvu, bar nisam nasao gdje piše, da je uopće moguće po toj osnovi iseliti podstanara sa ugovorom na neodređeno ?
 3. Stanodavac ne održava stan

  Eto, dogodio se i taj dan. Došli su vlasnici stana na razgovor i ukratko nismo se dogovorili ništa osim što su oni dali prijedlog. Prijedlog je sljedeći: Kupuju novu peć za drva i servisiraju stara vrata (vlasnik stana je stolar) a onda nam povisuju najamninu na 2500 kn + režije umjesto dosadašnjih 2000 kn + režije koje smo potpisali u ugovoru. Zatim je vlasnik rekao da oni imaju u vidu renovirati cijeli stan a da ćemo za vrijeme renoviranja mi napustiti stan i po završetku se ponovo useliti za 3000 kn +režije. Da li je to moguće izvesti sa njihove strane samo tako? Čitao sa zakon o podstanarstvu i znam da nam mogu podignuti najamninu 20% godišnje ali da li oni mogu samo tako pucati cijene i odluke? Imamo ugovor na neodređeno potpisan prije 4 godine i 5 mjeseci, stan je u jako lošem stanju osim nove fasade i alu prozora.
 4. Stanodavac ne održava stan

  Svaka čast Borbena7 ! Hvala
 5. Stanodavac ne održava stan

  Nemamo priliku započeti razgovor kada nas doslovno izbjegavaju i oglušuju se na poruke i pozive... Sad smo u fazi čekanja poziva od njih da probam predložiti taj način riješiti problem. Mi kupimo i odbijeno od stanarine. Nisu mi jasni jer u 4 i pol godine nikada nismo kasnili sa plaćanjima i sad kada trebaju uložiti u svoje u visini maximalno 3 najamnine rade problem. Nije ni njima sigurno u interesu izgubiti takve podstanare zbog minimalnog i nužnog uloga. U svakom slučaju hvala Vam i javim da li smo i na koji način riješili problem. Pozdrav
 6. Stanodavac ne održava stan

  Ali tehnički gledano nije popravak nego nabavka novih vrata i peći s obzirom da su ova preuzeta u stanju u kojem se ne mogu popraviti. I sami su rekli da to treba primjeniti i da će promjeniti a sada se oglušuju na molbe.
 7. Pokretanje ručne autopraonice

  Poštovani, Višegodišnjim radom u jednoj ,na jako frekventnoj lokaciji, skupio sam dovoljno iskustva i poznanstva za donošenje odluke o otvaranju svojeg uslužnog obrta profesionalne ručne autopraonice. Zanima me dobivanje vodopravne dozvole. Da li je to jedina dozvola koju trebam i kako ju dobiti? Koji tip i veličina separatora treba biti? Planirana količina opranih vozila dnevno je 10-15 max. Hvala
 8. Stanodavac ne održava stan

 9. Stanodavac ne održava stan

  Poštovana Borbena7, Ne. Poslikati ću i staviti u privitak dio ugovora gdje je članak o održavanju.
 10. Stanodavac ne održava stan

  Poštovani, Imam problem sa svojim stanodavcem, kod kojeg sam podstanar sa svojom obitelji 4 i pol godine, sa potpisanim ugovorom,prijavljenim mjestom prebivališta i urednim plaćanjem stanarine i režija putem net- bankinga. Problem je slijedeći: Nakon godina apsolutnog ne ulaganja u stan došlo je vrijeme za izmjenu jedne stare dotrajale peći na drva kojom se zimi grijemo i ulaznih vrata prema verandi koja ne sjedaju kako treba,ne daju se zaključati niti normalno zatvoriti. Nekoliko puta sam ga zamolio da nam to promujeni jer peć nenormalno guta drva i i to malo topline što nam ostane unatoč aluminijskoj stolariji ode van kroz ta vrata. Veranda nije u aluminijskoj stolariji nego od željeznih profila pa više grijemo kvart nego stan. Potrošimo 8 metara drva na stan od 58m2.Svaki put kada ga nazovem kaže da mora vidjeti sa ocem (na koga glasi stan i potpisnik je ugovora) i onda se ne javlja. Na poruke koje mu šaljem ne odgovara. Unatoč tome što stan ima puno mana jedino što imamo od nužnih zahtjeva zbog kvalitete života su ta vrata i peć za drva. O kakvim ljudima se radi vam govori činjenica da smo imali manji požar u kući prije više od godinu dana zbog neispravnog osigurača (premoštenog žicom) kojeg nam je stanodavac ostavio uloženog. Nisam gledao osigurače pri preuzimanju stana. Moja greška i škola koju sam jeftino platio. Zatim nam se dimnjak začepio a susjed onemogućio pristup krovu, ni tu se nije niti malo potrudio riješiti situaciju. I puno ostalih sitnica kojih se ne želim sjetiti a koje sam platio svojim novcem. Grijalice u kupatilu, cijevi bojlera, špine u kuhinji,vodokotlić itd,itd. Molim Vas postoji li neki pravni način na koji ga se može privoliti da izvrši svoju obavezu održavanja stana i da nam kupi nova vrata i peć ? Smijemo li mi kupiti peć i vrata razumne cijene i račune priložiti pod trošak u opis plaćanja koji se odbija od stanarine?
 11. Ugovor o doživotnom uzdržavanju vs oporuka

  Hvala Matrix. Pozdrav
 12. Poštovani, Nakon 10 godina došao sam u posjed oporuke pokojne bake. Oporuka glasi: jednu nekretninu je posjedovala u vlasništvu 1/1 i ostavlja ju kćeri i dvojici unuka, znači 1/3. Drugu nekretninu je posjedovala 1/2 sa svojom kćeri i svoju polovicu je ostavila dvojici unuka. Drugu nekretninu su naslijedile ravnopravno nakon smrti bakina supruga koji nije ostavio oporuku. Naknadno saznajemo da je kćer sa majkom (našom bakom) nakon datuma oporuke potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju u kojem svu imovinu nakon smrti nasljeđuje kćer. Da li mi unuci imamo ikakvo zakonsko pravo na dio koji nam je baka ostavila oporukom. Cijeli život smo živjeli u istom domaćinstvu, baka,kćer i nas dva unuka koji smo sinovi kćeri. Ili nas je 'majka' zakonski razbaštinila. Mi nismo znali za potpisivanje ugovora. Hvala
 13. Dimnjačar prisilna naplata

  Istina. Hvala vam svima.
 14. Dimnjačar prisilna naplata

  Moram (li) prihvatiti da je potpuno ispravno da oni mogu ispostavljati račune temeljene na telefonskom pozivu a podatke prepišu iz prijašnjih obavljenih usluga prema meni. Na svaki nalog sam se potpisivao, samo na ovaj ne, a niti mi ni sami radnici nisu ponudili nalog na potpis nego samo na uvid da je susjed potpisao izjavu.
 15. Dimnjačar prisilna naplata

  Znaci suma sumarum: Došli su na 5min, ništa nisu napravili,otišli sa nepotpisanim radnim nalogom tj na izjavu da ih ne pušta na krov napisanu na nalog se potpisao susjed, ispostavili su mi račun skoro istog iznosa kao da su očistili sve normalno (160kn) i sad to moram platiti jer oni kažu da je to tako a ako ne platim će me ovršiti jer to oni mogu? Nije u novcima nego jednostavno u iznosu koji traže za obavljeno ništa.
×