Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

GordanG

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Neki dan sam doživio lakšu saobraćajku. Bio sam parkiran na parkiralištu ispred zgrade (okomito na smjer ulice, prednji dio vozila prema zgradi) auto ugašen a ja sam čekao kćer da izadje iz zgrade. Pored mene je bilo još jedno prazno parkirno mjesto. Bio je već mrak, ali sam uočio na cesti drugi auto koji se nije micao, iako je vozač bio unutra, kao da je čekao da ja izadjem. Nakon 10 min izlazi moja kćer i ulazi u auto a ja palim vozilo , četiri žmigavca i krećem polako unatrag. U jednom trenutku kada sam bio sa oko pola auta van parkirnog mjesta, onaj drugi auto me lagano udara. Izlazim iz auta, njemu šteta nikakva a meni oštećenje i udubljenje iznad kotača. Izlaze vozač, stara gospodja i suvozač njena prijateljica. Veli da sam joj ja oduzeo prednost, a siguran sam da nije vidjela moj crni auto jer je očito pričala sa suputnicom. Da li sam ja kriv jer sam joj oduzeo prednost (iako je 10 min čekala) ili je ona kriva ako je udareni auto već bio do pola izašao na cestu?
  2. Odvodnja oborinske vode

    Imam jedno pitanje u vezi oborinskih voda: kuća mi se nalazi na kraju strme ulice u kojoj postoje još tri privatna objekta koji svoju oborinsku vodu izlijevaju na ulicu. Voda koja se slijeva niz tu ulicu je od davnina sa drenažnom podzemnom cijevi na oko 0,5m dubine provedena kroz moju parcelu u susjedovu parcelu, a u koju sam i ja dodao oborinsku vodu koja se skuplja na mom krovu/posjedu. Moja kanalizacijska voda ima skroz drugi tok, dakle radi se samo o oborinskoj vodi. Nedavno je susjedova parcela promijenila vlasnika, koji je započeo gradjevinske radove na svome posjedu i iskopavanjem spustio razinu svoje parcele u odnosu na moju za otprilike 1,5 m kako bi napravio parkiralište. Sada sva oborinska voda više ne završava ukopanom cijevi nego se kanal na njegovoj strani izlijeva ravno na njegovo (vodonepropusno) asfaltirano parkiralište. Susjed me traži da tu podzemnu cijev negdje preusmjerim jer mu se radi poplava na parceli prilikom svake jače kiše. Moje pitanje je čija je odgovornost saniranja oborinske vode obzirom da oko 20% doprinosi oborinska voda sa moga posjeda a 80% dolazi sa javne površine(+susjednih krovova), i koji je ispravan način reguliranja oborinske vode kada se ona slijeva kroz privatni posjed?
×