Jump to content

iwona

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je iwona objavio

  1. nakon smrti djeda, na ostavinskoj će trebati podjeliti kuću između bake i njegove vanbračne kćeri. po zakonu djele pola-pola. baka će tražiti bračnu stečevinu. obzirom da je 1/3 kuće bila njegovo osobno nasljedstvo, a dvije trećine su zajedno otkupili(postoje svjedoci)/stekli od njegovog brata i sestre te zajedno ulagali u uređenje, da li se baka može nadat pozitivnom rješenju, odnosno priznavanju bračne stečevine?
  2. Hvala na odgovoru. Obzirom da je na suđenju priložen ugovor sa ispravnim kč, kao i Z.Ul sa tim kč (a bile su samo te dvije kč u tom z.ul) mislim da ne bi trebalo biti da je greška za vrijeme spora. A ukoliko i je možda došlo za vrijeme spora, sud je to trebao uočiti odmah i reagirati. Može li se kazneno goniti osobe koje su darovale već prodanu zemlju?Tražiti naknadu?
  3. Poštovani, pok. djed kupuje davne 1965 nekretninu i okućnicu, dakle dvije kč. 1995 dobija presudu u svoju korist o vlasništvu, ali u presudi su navedeni krivi brojevi i nekretnine i okućnice, a ispravno je naveden zk.ul.( u njemu su bile samo te dvije čestice). Uredno plaća porez na nekretninu i okućnicu prema presudi 1996 prema zapisniku i riješanju o procjeni. Sami upis u gruntovnicu nije realiziran, jer je odbijen zahtjev iz 2005 za uknjižbom vlasništva(odbijeno 2008), pretpostavljamo zbog krivih brojeva kč. Problem je slijedeći: nakon smrti prodavatelja 2008, česticu okućnice djeca pok. prodavatelja darovnim ugovorom poklanjaju svom rođaku, našem susjedu, koji se upisuje i postaje vlasnik te čestice. U poziciji sada vlasnika, ucjenjuje mog djeda i oni sklapaju neki dogovor o granicama, a koji mi smatramo lihvarskim jer je djed tu ostao bez dosta kvadrata. Vjerujemo da je djed bio upisan kao vlasnik da bi i sam dogovor oko granica drukčije tekao. Možemo li osporavati taj dogovor, pretpostavimo da je on potpisan. Što bi mi trebali poduzeti. Obzirom da je susjed dobio zemlju koja je već prethodno prodana, smatramo da se nema pravo upisati kao vlasnik, te bi išli na osporavanje njegovog vlasništva. Da li možemo vratiti zemlju prema presudi iz 1995?Da li možemo sada predati zahtjev za ispravkom presude? I knjižiti se?Koje pravne radnje poduzeti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija