Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

LidijaBK

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Neredovito plaćanje alimentacije - postoji presuda suda

  Nadam se, jer kako sustav funkcionira ...... No, proslijedila sam odgovor majci koja je u ovom problemu. Vidjet ćemo kako će ići dalje. Hvala za podršku!
 2. Neredovito plaćanje alimentacije - postoji presuda suda

  Zahvaljujem na odgovoru. Nadam se da će ipak nešto moći riješiti.
 3. Ispričavam se ukoliko ovakva tema već postoji na portalu, ali ja je nisam uspjela pronaći. Majka dvoje maloljetne djece (7 i 9,5 godina), od kojih je jedno s teškoćama u razvoju IV stupnja. Napominjem, da je majka upravo zbog činjenice teškoća djeteta korisnica statusa roditelja njegovatelja i njena primanja po toj osnovi su 2.500,00 kn. Troškovi koje ima ta obitelj, vezano uz teškoće mlađeg djeteta su povećani u odnosu na ''redovne'' troškove. Postoji presuda suda prema kojoj je otac, bivši suprug, osuđen na 10 mj zatvora, uvjetno 4 godine, zbog neplaćanja alimentacije. Određena je alimentacija u iznosu 1.500,00 kn mjesečno, plus sve neplaćene alimentacije (cca 35.000,00 kn) što treba platiti u roku 4 godine. Alimentaciju uplaćuje povremeno u smanjenom iznosu, obično 500,00 kn svaki treći ili četvrti mjesec. Pravnica Centra za socijalnu skrb smatra da je to dovoljno da majka ne može tražiti isplatu od države. Koliko je majci poznato, otac nigdje ne radi - nije prijavljen (rad na crno). Da li je to kršenje uvjetne kazne (mislim da je)? Na koji način, kome, i tko treba pokrenuti postupak aktiviranja kazne zatvora ? Odnosno kome se majka treba prvo obratiti. Majka smatra da bi se otac, u slučaju utvrđivanja kršenja uvjetne kazne, sjetio svojih obaveza. Koliko shvaćamo, aktivirala bi se kazna zatvora. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.
×