Jump to content

Robertica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molim vas preporuku za odvjetnika za obiteljsko pravo koji bi pokrenuo postupak oduzimanja poslovne sposobnosti i postavljanje skrbnika, da sin bude skrbnik dementnoj majci. Molim kontakte na: plan.poslovanja@gmail.com ili u inbox Hvala
  2. A nisam jedina koja je zbunjena, pitala sam 3 pravnika, svaki je dao drugi odgovor. Ono sto mene buni, zasto su dva clanka, ako oba daju isto pravo, razmjerni godisnji. Jer po mom shvacanju i misljenju jednog pravnika, clanak 77. jasno kaze da nakon 6 mj stjeces pravo na puni godisnji. A clanak 78. kaze da ako nemas 6mj, stjeces pravo na razmjerni.
  3. Nikako mi to nije jasno. Zakon o radu kaže: Trajanje godišnjeg odmora Članak 77. (3) Radnik koji se prvi put zaposli ili koji ima prekid između dva radna odnosa duži od osam dana, stječe pravo na godišnji odmor određen na način iz stavaka 1. i 2. ovoga članka, nakon šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa kod toga poslodavca. Razmjerni dio godišnjeg odmora Članak 78. (1) Radnik koji nije ispunio uvjet za stjecanje prava na godišnji odmor na način propisan člankom 77. stavkom 3. ovoga Zakona, ima pravo na razmjeran dio godišnjeg odmora, koji se utvrđuje u trajanju od jedne dvanaestine godišnjeg odmora iz članka 77. stavaka 1. i 2. ovoga Zakona, za svaki mjesec trajanja radnog odnosa. (2) Iznimno od članka 77. ovoga Zakona, radnik kojem prestaje radni odnos, za tu kalendarsku godinu ostvaruje pravo na razmjeran dio godišnjeg odmora. Dakle, ja imam sukladno članku 77.st.3., u 2018. više od 6 mj neprekidnog staža. Članak 78. st. 1. kaže da radnik koji radi manje od 6mj ima pravo na razmjerni dio godišnjeg. Dakle, onaj tko radi više od 6mj u jednoj godini trebao bi imati pravo na puni godišnji.
  4. Pozdrav, zamolila bi pojašnjenje svojih prava oko godišnjeg odmora. 31.01.2018. prestao mi je radni odnos u bivšoj firmi. Tamo sam iskoristila sav godišnji za 2017., za 2018. nisam niti dobila rješenje. Od 1.2.-15.4. 2018. sam na burzi, nezaposlena, dakle imam prekid u radnom odnosu od 2.5 mj. 16.4. započinjem raditi u novoj firmi, radni odnos mi je na određeno, zamjena za porodiljni. U 6 mjesecu 2018. dobivam rješenje za godišnji u 2018., gdje mi utvrđuju da imam pravo na razmjerni dio za 2018. Utvrđuju mi 21 dan razmjernog, od 31 dana koliko bi iznosio puni godišnji. Iskoristila sam 13 dana godišnjeg u 2018. 01.4. očekujem da će se djelatnica vratiti sa porodiljnog i time prestaje moj radni odnos. No, to nije definirano, možda se vrati i nešto kasnije ili koji dan ranije. Zanima me slijedeće: Koliko imam dana godišnjeg za 2018.? Smatram da sam nakon 6 mj stekla pravo na puni godišnji za 2018., dakle 31, a ne 21 dan. Koliko imam dana godišnjeg za 2019.? Puni za 2019. ili razmjerni? Kada će se to utvrditi? Šta ako ga ne uspijem iskoristiti prije povratka osobe koju mijenjam? Ako nastavljam radni odnos (kod ovog ili drugog poslodavca), bez prekida, gdje koristim godišnji za 2019.? Ako ipak završim na burzi, koliko dana godišnjeg imam pravo iskoristiti? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija