Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

drazen28

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Minimalna braniteljska mirovima

  Ja sam u prijevremenoj starosnoj mirovini kao policajac od 1.1.1998.godine ali mi iz mirovinskog javljaju da nemam pravo na rad uz mirovinu na 4 sata bez obustave mirovine.Također su izjavili da su svjesni problema te da će ukoliko bude veći pritisak moje generacije isti problem riješiti.Ali s obzirom na moje godine starosti nisam u mogućnosti dugo čekati.Svojim naputkom rad bez obustave mirovine omogućili su umirovljenima poslije 1999 godine iako to u zakonu nigdje ne stoji.Dali je netko upoznat sa istim problemom.
 2. HRVI i rad na pola radnog vremena

  Poštovani profesore Moj potencijalni poslodavac je zatražio odgovor u pisanom obliku.Inaće su iz HZMO usmeno odgovorili da su to odlučili na kolegiju.Samo da napomenem da moj kolega sa isto staža i na istim poslovima,sa istom visinom mirovine koji je otišao godinu kasnije može raditi bez obustave mirovine.
 3. HRVI i rad na pola radnog vremena

  Poštovani Prijevremena starosna po posebnim propisima za policijske djelatnike.Nakon tog datuma imaju pravo raditi bez obustave.Takvo objašnjenje iz mirovinskog sam dobio te me poslodavac nemože prijaviti.To se odnosi i na djelatne vojne osobe i djelatnike na razminiranju i suce i sl.
 4. HRVI i rad na pola radnog vremena

  Poštovani, Da li netko zna zašto policajac u prijevremenoj starosnoj mirovini od 1.01.1998. godine ne može raditi na 4 sata a da mu se ne obustavlja mirovina, a umirovljeni poslije tog datuma imaju to pravo? Hvala. LP.
×