Jump to content

drazen28

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ja sam u mirovinu otišao sa 35 godina staža odnosno 22 efektivne,a neke druge kategorije sa 10 godina efektivne pa imaju pravo raditi bez obustave,a imaju puno veće mirovine.Pozdrav.
  2. Hvala na upitu.Točno je to da je to diskriminacija.Zakon o mirovinskom osiguranju je propisao da pravo na rad bez obustave mirovine imaju korisnici mirovine koju su ostvarili prema Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja DVO i ovlaštenih službenih osoba koji je stupio na snagu 8.prosinca 1999.g.Ja sam kao policijski djelatnik otišao u mirovinu 1.01.1998.g.U svim institucijama gdje sam se obratio rekli su mi da je razlog to što sam otišao u mirovinu pod povoljnijim uvjetima.Napominjem da druge kategorije umirovljenika koji imaju pravo na rad na 4 sata bez obustave mirovine imaju puno veće mirovine od moje koja iznosi oko 5000 kn.Ja sam isto u prijevremenoj starosnoj mirovini po posebnim propisima.Pozdrav.
  3. Kao prvo htio bi Vam zahvaliti na zainteresiranosti za moj slučaj.U Zakonu HZMO-a stoji da rad bez obustave mirovine imaju umirovljeni nakon 1999.godine.Na moj upit zašto rekli su da je moja generacija išla u mirovinu pod povoljnijim uvjetima.Ali druge kategorije npr.RVI imaju duplo veće mirovine ali ne samo oni.Ponavljam da su mi u Mihanovičevoj savjetovali da probam vršiti pritisak preko neke udruge jer kao pojedinac neću uspjeti,a da su oni svjesni greške.A takodjer napominjem da i sam imam status RVI-a,ali nisam u njihovoj mirovini te također ni kao RVI ne mogu raditi bez obustave mirovine.Borba sa vjetrenjačama najblaže rečeno.Rad mi je potreban radi kredita u Francima jer i to nisam dobio na drugi naćin.Pozdrav.
  4. Ali samo koji su otišli u mirovinu poslije dvanajestog mjeseca 1999 kada je stupio novi zakon o DVO.O tome naputku nekog ćinovnika ćude se i u HZZO-u.
  5. U mirovini sam od 1998 godine kada mi je priznato pravo na prijevremenu starosnu mirovinu,po posebnim propisima (Zakon o djelatnim vojnim osobama i ovlaštenim osobama MUP-a).Umirovljen sam kao ovlaštena službena osoba MUP-a.U HZZMO su mi rekli da nemogu raditi bez obustave mirovine jer sam umirovljen prije 1999 godine od kada je stupio na snagu novi zakon o DVO.Također mi je rečeno da je to, iz razloga što je moja kategorija umirovljenika išla u mirovinu pod povoljnijim uvjetima ,a što bi značilo da imam preveliku mirovinu koja sada iznosi cca 5000 kn.Također napominjem da na rad na 4 sata bez obustave dijela mirovine imaju pravo umirovljenici ćija je mirovina preko 10000 kuna.Savijetovali su mi da pokušam vršiti pritisak na Mirovinsko preko udruge umirovljenika MUP- a
  6. Ja sam u prijevremenoj starosnoj mirovini kao policajac od 1.1.1998.godine ali mi iz mirovinskog javljaju da nemam pravo na rad uz mirovinu na 4 sata bez obustave mirovine.Također su izjavili da su svjesni problema te da će ukoliko bude veći pritisak moje generacije isti problem riješiti.Ali s obzirom na moje godine starosti nisam u mogućnosti dugo čekati.Svojim naputkom rad bez obustave mirovine omogućili su umirovljenima poslije 1999 godine iako to u zakonu nigdje ne stoji.Dali je netko upoznat sa istim problemom.
  7. OK Hvala Poštovani profesor Promjena je bilo koncem 1998.god. ali na iznos mirovina neznatne tako da je taj zakon imao samo po meni kozmetičke promjene.
  8. Poštovani profesore Moj potencijalni poslodavac je zatražio odgovor u pisanom obliku.Inaće su iz HZMO usmeno odgovorili da su to odlučili na kolegiju.Samo da napomenem da moj kolega sa isto staža i na istim poslovima,sa istom visinom mirovine koji je otišao godinu kasnije može raditi bez obustave mirovine.
  9. Poštovani Prijevremena starosna po posebnim propisima za policijske djelatnike.Nakon tog datuma imaju pravo raditi bez obustave.Takvo objašnjenje iz mirovinskog sam dobio te me poslodavac nemože prijaviti.To se odnosi i na djelatne vojne osobe i djelatnike na razminiranju i suce i sl.
  10. Poštovani, Da li netko zna zašto policajac u prijevremenoj starosnoj mirovini od 1.01.1998. godine ne može raditi na 4 sata a da mu se ne obustavlja mirovina, a umirovljeni poslije tog datuma imaju to pravo? Hvala. LP.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija