Jump to content

Zekoplus

Korisnik
 • Broj objava

  40
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Žalba nakon proteka roka

  Mi smo predali žalbu nakon isteka roka pa sad čekamo da se sud očita ili ovrhovoditelji, koliko to može sve skupa trajati vremenski jel nama jasno idu kamate na dug?
 2. Molim savjet,koji je najbolji put i najeftiniji da brat sestri prenese stan? Sestri je dao brat punomoć da može s tim stanom šta želi jel ga je ona isplatila ali nisu papirnato to nikad riješili.Sad je brat čiji je stan u lošem zdravstvenom stanju, te bi trebala sestra to sad što prije riješit pravno prije njegove smrti. Sestra ima punomoć samo i ništa više.U vlasničkom listu je brat upisan. Hvala
 3. Mirovina i ovrhe na stanu

  Znači to ovisi o ovrhovoditelju dal će on skužit jel otac recimo počeo primat mirovinu.
 4. Može li se mirovina prenijeti na drugu osobu

  Nisam mislila na obiteljsku.Roditelj je živ,pitanje je bilo dal se to može da se zaštiti taj novac od trošenja u suludo.
 5. Može li se mirovina prenijete na dijete od roditelja,u kojem slučaju se to može?
 6. Otac ide krajem godine u mirovinu (zadnjih 10 god ne prima plaču I sad ima sve uvjete za mirovinu-starosnu),ima ovrhe na stanu (upisane u zk) zbog neplačanja režija I ima ovrhe koje su pokrenute ali još nisu sjele na stan? Mene zanima dali će mu odmah te ovrhe sjesti na mirovinu??
 7. Ukradena zemlja od UPU

  Pročitala u zakonu sad mi je jasnije,no pitanje je sada mogu li se tu nešto žalit I kome?
 8. Ukradena zemlja od UPU

  Znači postoji cesta ali oni su u UPU upisali veću cestu kao recimo planiraju je proširiti na našoj zemlji, nikakvu naknadu nismo dobili niti nas je netko obavjestio, nego tek sad kad smo tražili rješenje o utvrđivanju građevne čestice su nam rekli da taj dio zemlje više nije naš da je to sad od cesta I to je to I da nam takvo rješenje ako ne prepravimo neče izdati. Ovo zadnje pitanje nisam razumijela za Zakon o cestama?
 9. Stare ovrhe za režije

  Znači da recimo mogu računati da one ovrhe prije 2008god su u zastari?
 10. Stare ovrhe za režije

  Pa vjerojatno jesu pred sudom pokrenuti jel sam dobila cijeli popis ovrha od strane hep toplinarstva,voda... Znači trebam otići na sud I dobit uvid u spis I pogledat dali je od sudske radnje prošlo 10 god? Još jedno pitanje al zar nije od režija manja zastara 3-5 god? Hvala
 11. Ukradena zemlja od UPU

  Zemlja kupljena 1979god imamo samo kupoprodajni ugovor kao dokaz kupnje(vlasništvo nije riješeno i 30 ljudi upisano na zemljište) te objekt na njoj izgrađen 1981god i nikad korišten niti završen, objekt je legaliziran i uplačeni svi vodni i komunalni doprinosi,prošle god angažiramo odvjetnika da riješi preko postupka pojedničanog ispravnog postupka i angažiramo geodeta da riješi rješenje o uvrđivanju građevne čestice (parcelaciju) i tu nastaje prvi problem a to je slijedeće prvo neka baba se javi da to nije naše jel valjda od svojih rođaka nije dobila lovu te davne 79 god a drugi problem je da nam dio zemlje pokrala cesta odnosno UPU (Urbanistički plan uređenja) Mogu li se ikome žaliti za tu krađu? Jel uzeto nam je sve skupa cca 50 m2 zemlje?
 12. Molim pomoć,roditelji imaju dugovanja za hep toplinarstvo,vodu,čistoću,pričuvu… te ovrhe su sve stare iz godina 1999-2015 god vjerovnici se nikad nisu uspijeli naplatiti jel moj otac uopče nije zaposlen svih tih godina a režije su bile na njega,roditelji se nisu pozivali na zastare ili nisu koristili nikakav pravni lije. Sad želimo prodati stan I tražila sam sva ta dugovanja od vjerovnika I imala sam šta vidjet dugovi iz tih godina (ovrhe) moje pitanje je sada što sad učiniti dali se na svaku tu ovrhu moramo pozvati na zastaru ili što i kako? Moram još ići na sud da iskopam sve te ovrhe, oni se nisu mogli naplatiti jedino se sad hep toplinarstvo sjetilo sjest na polovicu nekretnine od oca.
 13. Poštovani, hvala na odgovoru. Imam još pitanja kako se to riješava znači darovni ugovor I taj kupoprodajni to mi mora odradit odvjetnik? Ja bi uzela kredit u banci dali može mi onda u tom slučaju biti hipoteka na stan jel moja plača nije dovoljno velika da sama idem u to bez hipoteke na stan ili jamca?
 14. Recimo postoji li mogućnost da očev dio kupim I podmirim te dugove a majčin dio mi majka pokloni?
 15. Molim pomoć,može li majka dijetetu darivati 1/2 nekretnine ako otac ima ovrhe na tu istu nekretninu znači samo njegov dio 1/2 je pod ovrhama?
×