Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Amara

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Žalba na odluku Vrhovnog suda

  Postovani, zanima me sljedeće: predmet u kojoj sam ja tužiteljica zbog ne vraćanja posuđenog novca na Općinskom sudu je riješen u moju korist i po kojoj mi je tužena trebala vratiti dug zbog kojeg je uvjetno osuđena za prijevaru, završio je žalbama. Drugostupanjski, Županijski sud, načinio je totalni preokret. Slučaj je riješen u korist tužene!!?? Moj odvjetnik je predložio da idemo s Revizijom na Vrhovni sud. Doista su mi prekršena ustavna prava, no odvjetnik se nije ni sjetio Ustavnog suda, a rok od 30 dana je prošao. Mogu li se obratiti Ustavnom sudu nakon rezultata Revizije VS? Ili sam promašila sve rokove? To mi je poprilično nejasno, jer Revizija je zapravo treći stupanj ove mućne parnice. Unaprijed zahvaljujem
 2. Žalba na odluku Vrhovnog suda

  Hvala na odgovoru! Već sam mislila da mi je odvjetnik napravio grešku.
 3. Poštovani! Imam spor od 2009 na Općinskom i Županijskom sudu u Splitu. 2017 godine Županijski sud je donio pravomoćnu presudu VEĆINOM glasova ( kažu da je to vrlo rijetko) u kojoj se smatram oštećenom. Radi se o posudbi, tj pozajmici koja je izvršena internet bankarstvom. Dok je trajao proces, prijavila sam dotičnu na DORH i u jednom ročištu je zaključeno da je optužena kriva i kažnjena je sa tri mjeseca zatvora uvjetno 2 godine. To rješenje je imala DVA puta sutkinja Županijskog suda kod sebe i drugi put je zaključila da optužena ne mora meni vratiti posuđeni novac. Odmah je uložena revizija, plaćeni su sudski troškovi ( oko 100 000 kn) Predmet se nalazi na reviziji na Vrhovnom sudu i čekam što će oni reći. Pitanje glasi: Ako ne budem zadovoljna presudom Vrhovnog suda (zbog užasa korupcije koji vlada u HR) da li je moguće žaliti se na presudu Ustavom sudu ili sam taj rok propustila? Da li je moguće bez Ustavog suda ići u Strasburg?
×