Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sapeda

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Posjed

  A u slučaju da druga strana ne ide na izvršenje svog rješenja o ovrsi, ne vidim koje su opcije da im zakonski oduzmem posjed.
 2. Posjed

  Da. Pitanje je: ako sada podnesem prijedlog za ovrhu po presudi za iseljenje, hoće li mi ona biti odbijena radi toga što ovrha još nije izvršena.
 3. Posjed

  Hvala, znači, ne mogu pokrenuti ovrhu dok druga strana fizički ne uđe u posjed. Zanima me u slučaju da predam ključeve (rok još nije istekao), iza toga odmah mogu podnijeti tužbu? Postoji li nekakav rok od vraćanja posjeda, kada mogu ponovo ući da se to ne računa kao ponovno smetanje? Odnosno, imam li nekakva prava nakon podnošenja prijedloga za ovrhu ili moram čekati pravomoćnost iste? Rješenjem o iseljenju obuhvaćena su dva posjednika, a ovršno rješenje za smetanje posjeda provodi samo jedan. Mogu li ići ovrhom na drugog posjednika koji nije u ovršnom rješenju za smetanje posjeda?
 4. Posjed

  Nije dobrovoljno iselio. Ima rješenje o ovrsi na osnovu dobivene tužbe za smetanje posjeda, na koje smo se žalili po osnovi čl. 50. st 1. toč.9 OZ. jer je u međuvremenu presuda o iseljenju postala pravomoćna. Međutim županijski sud je odbio žalbu. Sada će vjerojatno on ići na izvršenje tog ovršnog rješenja, pa me zanima što ja mogu učiniti dalje. Vlasništvo nam je pravomoćno od 2015.
 5. Posjed

  Poštovani, nakon dobivene vlasničke tužbe promjenili smo brave na ulazu u apartman. Izgubili smo pravomoćno parnicu za smetanje posjeda. Imamo i pravomoćnu presudu za iseljenje posjednika. Što sad?
×