Jump to content

LoraPoznjak

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je LoraPoznjak objavio

  1. Ja nemam pojma! rekli su tri radna dana. Al dobro, u ponedjeljak je vani. Hvala jos jednom
  2. Ahaa, znači postoji mogućnost i da ga u subotu puste... Hvala puno!
  3. Hvala! Ne znamo sto je, navodno su taj dan sva ročišta bila odgodjena zbog sudjenja Mamicu... Ne znam jel istina, al meni su rekli da su sva ročišta odgodjena taj dan, ja sam pretpostavila zbog Mamica. Ugl dobio je rjesenje o otpustu i pusten je, sve je u redu. Sad me zanima jel postoji mogucnost puštanja sutra ili ce cekati ponedeljak? Jucer je dobio rjesenje i rekli su treci dan, sad ne znam jel broje jucer kao prvi dan ili kako?
  4. I jos nesto... Koliko puta mjesecno moze dobit izlazak za vikend? Ili tako nesto?
  5. Pozdrav... Evo ovako, zarucnik je predao zahtjev za Uvjet 17.4, prosli je tjedan dobio rješenje kako se poziva na sjednicu koja ce biti odrzana 21.5 u 9 sati da bi mu danas ujutro rekli da je sjednica odgodjena. Nisu mu rekli zasto, nego sam tek ja saznala kasnije da je sudac koji je zaduzen za to, na bolovanju. I zvala sam i pitala sto sad dalje, rekli su mi da se mora cekat dok se sudac ne vrati sa bolovanja. Mene sad zanima, 16.1 je otišao u zatvor, 16.4 je bilo tri mj i 17-og je predao uvjet. Danas je trebao imat sjednicu i biti pušten, ali eto, odgodjena je. Svi su drugi uredno pusteni i sve nakon odlezani 4 mj i sad njega ovo zapalo. Mene, tj. nas zanima kako sad dalje? Sto? Kad se sudac vrati, hoce li on biti pozvan na sjednicu ili ce mu ponovo zakazivat termin? I ima li itko upoznat s time da mi objasni sto i kako...hvala i ispricavam se na dugom postu.
  6. Hvala! Referentica je rekla da je poslala papire koje je trebala, a u utorak su me zvali iz Probacijskog da vide slazem li se kad bude pusten da se vrati na adresu koja je navedena, tj u Njemacku(ako sudac odluči da moze), ceka li ga posao i sl... Kad sam joj sve rekla, gospodja je rekla da ce do petka poslat papire sucu i da onda samo cekamo njega. I mi se nadamo da je do 20-og vani.. Hvala jos jednom!
  7. Dobar dan.. Opet ja! Zaručnik je 17.4 predao zahtjev za uvjetno pustanje, znamo sad da moramo cekat da mu stigne odgovor, ali ono sto mene zanima je moze li mi njegova referentica reci kad bi otprilike mogao bit pusten? Znamo da ce bit sada u svibnju, samo ne znamo datum. Dobro, i ne tražimo da nam kaze tocan datum ili nesto, ali barem okvirno ili nesto tako. Ja planiram u RH ici kad on izadje, i na poslu cu dobit godisnji, ali sefu treba barem neki datum da se moze ravnat do kada me nece biti i da moze organizirati posao... Nadam se da ste shvatili sto sam htjela pitat. Hvala puno..
  8. U redu, tako sam i mislila! Hvala Vam puno
  9. Dobit ce slobodan vikend, rekla mi je njegova referentica! Barem nešto... I jos me nesto zanima, koliko traje procedura kad preda zahtjev za uvjet? Neki kazu da mjesec dana se ceka, a neki da bude za 10 dana? I ima li kakve veze, tj gledaju li "drugacije" ako npr ja posaljem ili to nema veze?
  10. Kazna je na 6 mjeseci, 16.4-og ce biti tocno tri mjeseca kako je tamo. Vecina su dobili te pogodnosti, nije bilo problema, al nigdje ne piše tocno moze li, tj mora li prvo traziti izlazak u grad na 6 sati ili moze odmah vikend trazit. Njegova referentica malo priča jedno, pa malo drugo i zato pitam ovdje jer i ono sto sam znala, vise ne znam.
  11. On je danas dobio ocjenu uspješan.. Mene sad zanima moze li on trazit one izlaske u grad sad, ili mora cekat da bude 3 mjeseca? Ima kao dva puta po 6 sati izlazak u gradu i onda slobodan vikend moze trazit...
  12. Aha, hvala Vam puno! Onda cemo se ipak strpit jos malo pa cemo onda predat..
  13. Opet ja... Zaručniku je 16.4-og pola kazne, tj tri mj. Kad on moze pisat molbu za uvjetno pustanje? Jedni kazu da moze prije poslat, drugi tek 17.4-og...
  14. Ne znam, ja sam joj poslala mail, postavila nekoliko pitanja i odg nisam dobila. Zaručnik me kasnije zvao i govori mi da je bila kod njega i napala ga kako ja njoj ne smijem pisat, ona meni ne smije nista reci i tako.. Kaze zaručnik, samo sto nije pocela vikat na njega. Njemu je tijekom suđenja bila jedna sutkinja, kad je osudjen i kad je trebao ici u zatvor je drugi sudac. Zvala sam i stalno mi govore da ta sutkinja vise nije nadležna za njegov slucaj, nego drugi suda, kad pitam ime, kazu taj mi podatak ne mogu dat..
  15. Pa ja sam njoj slala mail pa ga je napala da joj ja ne smijem pisat i sl...
  16. Imam jedno možda glupo pitanje.. Ne znam! Zanima me mogu li ja nazvat u zatvor i pitati kako je zatvorenik ili nesto sto me zanima sa kaznom? Ili pitat njegovu referenticu? Cujem se sa zaručnikom redovito, ali me nesto zanima i on ne zna.. Ne zelim javno, nego me zanima smije li se to? Hvala...
  17. Imam jos jedno pitanje, ako tko zna?! Na uvjetni otpust moze ici nakon 3 mj, jel tako? A izlasci vikendima? Jel imaju to zatvorenici sa kaznom od 6 mj ili?
  18. Djeca nemaju primanja, tj bivsa žena mu ne radi, prima alimentaciju(dok je zaručnik radio) i djecji doplatak, sad samo djecji doplatak.. Znaci, to nema veze?! Hvala...
  19. Nemamo zajedničke djece, jos. On ima dvoje djece iz prvog braka, za koje placa alimentaciju, tj placao je dok je radio, sad, kako je u zatvoru ne placa. Moze li to utjecat nekako na ranije puštanje ili nesto? I posao koji ga čeka? Sto se pomilovanja tice, tako sam nekako i pretpostavljala, hvala Vam.
  20. Pozdrav svima, imam nekoliko pitanja. Zaručnik je na služenju kazne zatvora u trajanju od 6 mjeseci. Mi smo u Njemackoj, on je odjavljen iz Hrvatske, tj prijavljen je na njemackoj adresi. Ovdje ima i stalan posao, na kojem je zbog izvršenja morao dat otkaz. E sad, mene zanima, znam da ima pravo na otpust nakon tri mjeseca i to je uvjetni otpust, moze li se on, ne znam, dogovorit sa sucem da se vrati u Njemacku, a da zove svakih 10 dana ili sl dok mu kazna ne zavrsi? I ako bih ja pisala zamolbu za pomilovanje, koliko traje procedura? I mogu li ja to pisat i poslat, ili mora biti pravna osoba, tj odvjetnik? I jos nesto, ublažavanje kazne, ne znam točno naziv, ali zanima me moze li to? I sto se podrazumijeva pod time? Moze li mu se "smanjiti" ova kazna od 6 mj ili? Hvala svima...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija