Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Jope1234

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Zamjena kuće za dugovanja

  Dakle upisane su ovrhe ne samo založno pravo, dugovi su nesto manji od vrijednosti kuće. Jednom prilikom mi je odvjetnik koji vodi jednu od tih ovrha rekao, nakon što im nije prošla dražba, da ostaju upisani na nekretninu. Ja sam pitala zašto kad vise nemate pravo na nove dražbe, a on je rekao, ako ikad budem prodavala kuću taj dug ide s kućom. Taj čovjek koji bi kupio kuću nema sve novce odjednom, tj, radi negdje u inostranstvu i uz dogovor može isplatiti ta dugovanja kroz relativno kratko vrijeme. Dakle ja mu dajem kuću za otplatu dugova, ne dobivam ništa novca za sebe. U svoj priči, meni bi to odgovaralo, ali se bojim da kuća nebi otišla njemu, a dugovi ostali meni. Tako da ustvari pitanje je dali se ja ikako pravno mogu zastititi, tj, dobiti neki dokument da ta dugovanja prelaze s mene na njega i da je s moje strane sve čisto, a on onda nek se dogovara s ovrhovoditeljima i plača kako njemu paše.
 2. Zamjena kuće za dugovanja

  Postovani. Imam kuću na koju su upisana dugovanja režija, poreza i jedne kreditne kartice. Prodala bi tu kuću s tim da su kupci voljni preuzeti ta dugovanja na sebe, pa bi onda oni to plačali, već kako bi plačali. Uglavnom, dali je to moguće tako napraviti, te dali cu se ja u tom slučaju sigurno rjesiti dugovanja?
×