Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Avisss

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Da li ću dobiti neki odgovor od Erste Card Cluba, odvjetničkog društva ili JB o tome je li moja molba uvažena ?
 2. Zanči, ako nakon isteka roka od 8 dana nije uplata sjela ne znači da odmah ide ovrha?
 3. Što mislite kolika je vjerojatnost da mogu uvažiti molu molbu?
 4. JB-u da isto tako dopisom objasnim da sam odvj. društvu poslala dopis za zamolbom za odgodom ovrhe odnosno otplatu duga u dvije rate? Mogu čak i isti tekst čak upotrijebiti, naravno prilagođen? JB će taj dopis primiti nakon isteka tih 8 dana sigurno (ne znam koliko je pošta ažurna ili nije, ali realno dobiva ga nakon isteka), što se dešava kad 25.07. prođe tih 8 dana??? OD zaprimio zahtjev, JB nije još...ja čekam odgovor od nekoga od njih, prošlo je 8 dana. Može li ovrha već ići u proceduru?
 5. Rješenje sam primila u utorak, 16.07.
 6. Kako se računa tih 8 (osam) dana koji ulaze u rok za plaćanje? subote, nedjelje? da znam poslati i javnom bilježniku...
 7. Hvala, puno hvala na pomoći! Unijela sam u dopis i datume uplata i poslati ću danas odvj. društvu preporučeno s povratnicom!
 8. Kad sam pisala dopis navela sam samo da bih dugovanje podmirila u dvije rate sa iznosima od 3000,00 kn. Trebam li navesti točan datum npr. do 15.08. 3000,00 kuna, do 15.09. 3000,00 kn?
 9. Da se javim sa informacijama: Kontaktirala sam odvj. društvo telefonski i upitala za informaciju o mogućnosti obročnog plaćanja duga odnosno zamolila sam za odgodu ovrhe. Gospođa mi je rekla da svakako uputim dopis jedan sa zamolbom gdje bi navela u koliko bi rata platili dug odnosno u kojim iznosima te da dopis pošaljem njima na adresu da vide sa ECC da li pristaju. Isto tako, gospođa je rekla da ne šaljem dopis javnom bilježniku jer će se to voditi kao prigovor, a da to svakako mi nije potrebno jer ću samo veće troškove imati. Pripremila sam dopis koji ću poslati danas preporučeno sa povratnicom.
 10. Trebam li se javiti direktno Erste Cars Clubu ili odvjetnickom drustvu? Je li javljanje putem mail-a profesionalno i vazece za toliko ozbiljnu situaciju??
 11. Probat cu im uputiti mail sa zamolbom za placanje u dvije rate. Nekako se bojim da nece to prihvatiti jer ipak sam ja samo jedna od mnogih koji isto pitaju sigurno svakodnevno.
 12. Jos jedno pitanje, ima li u ovoj fazi mogucnosti ikakvog dogovora sa odvjetnickim drustvom/javnim biljeznikom za placanje u dvije rate npr.?
 13. Hvala vam puno na odgovoru! Telefonski sam od majke kratko dobila obavijest sto pise. Sada mi je javila da na poledini ima taj pecat. Jel se i neradni dani racunaju u tih 8 dana?
 14. Ljubazno bih molila pomoc oko sljedeceg: Naime, od odvjetnickog drustva Leko i partneri dobila Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave zbog duga prema Dinersu u iznosu od 5.300,00 kn. Je li to vec Rjesenje o ovrsi ujedno? Placam li samo taj iznos duga u roku od osam dana ili i troskove neke?
×