Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

dd87

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Podmirenje novčane obveze iz sudske presude

  Hvala Vam na informacijama i odgovorima, pomogli ste da se upoznam bolje sa situacijom u kojoj se nalazim i u kojoj ću se skoro pa sigurno naći u budućnosti. Srdačan pozdrav, cijenim trud i znanje koje pružate korisnicima. Sve pohvale.
 2. Podmirenje novčane obveze iz sudske presude

  Pozdrav i hvala Vam puno na odgovoru. Oštećenicima ću svakako poslati pisanim putem, želim to i mislim da je u redu da druga strana bude informirana o situaciji i što da očekuju vezano za povrat. Što se tiče opoziva - kako kažete, ne ide automatizmom već netko treba biti pokretač. To bi, pretpostavljam, značilo da do opoziva može doći ako ga oštećenici pokrenu samoinicijativno, što i spominjete gore. Također, koliko sam shvatio, po isteku roka mogu ići i sa ovršnim prijedlogom. Međutim, kazneni sustav mora poznavati neku vrstu samostalne provjere ispunjavanja uvjeta iz presude/a koje donosi? Imate li saznanja kada i kako se to vrši? Uviđate na što ciljam. Strah me da ukoliko se provjeri od strane suda i ustanovi da uvjet nije ispunjen u zadanom roku, da će ići na opoziv uvjetne osude. Murphyjev zakon me previše puta uvjerio u svoju istinitost da bi se smatrao "sigurnim". Ukoliko bi do toga došlo, da li postoji mogućnost da podmirim obvezu dok postupak opoziva traje? Koliko otprilike traje ukoliko do toga dođe ( ako uopće postoji nekakav prosjek )? Poznajete li možda sudsku praksu u takvim slučajevima? Da li je sud skloniji produžiti rok i ne ići na opoziv ili pak ide sa opcijom koja je gora po mene? Naravno, uzevši u obzir buduće okolnosti da je više od polovice vraćeno, te da su oštećenici kontaktirani i obaviješteni o vremenskom izvršenju obveze. Hvala Vam još jednom.
 3. Podmirenje novčane obveze iz sudske presude

  Također, ako to ima ikakve veze ( zaboravio napomenuti u originalnom postu, a ne nalazim edit ), oštećenici su pravne osobe ( preciznije - banke ).
 4. Pozdrav, osuđen sam na 7 mjeseci zatvora, tj. dvije godine uvjetno, zbog računalne prijevare. Počinjeno djelo je prouzrokovalo materijalnu/novčanu štetu koju prema presudi moram podmiriti u roku od 6 mjeseci po pravomoćnosti presude. Presuda je pravomoćna od 07.11.2018. S obzirom na situaciju i okolnosti u ovom trenutku ( počinjem raditi tek od 01.03.2019. ), sumnjam da ću biti u mogućnosti podmiriti cjelokupan iznos do isteka roka od 6 mjeseci, osim ako mi ne padne s neba. Ali, više od polovice iznosa ću biti u mogućnosti podmiriti do navedenog roka, a ostatak kroz 45 dana od isteka roka. Radi se o iznosu od 14000kn. Postoji li ikakva mogućnost da se rok produži? Da li da kontaktiram oštećenike ( dvije stranke ) i pokušam objasniti situaciju te vidjeti da li mogu dobiti njihovu suglasnost? Ili to nema nikakvog efekta i smisla u ovoj situaciji? Da li se trebam obratiti sudu? Ukoliko ne podmirim štetu u navedenom roku, pretpostavljam da se ide sa izvršenjem predložene zatvorske kazne. Cijenim svaki savjet i informaciju. Hvala unaprijed.
×