Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Limunko

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kupnja kuće

  S obzirom da prodavatelj traži isplatu na ruke moram li tražiti još neku dodatnu potvrdu te isplate ili je dovoljna ona izjava u kojoj stoji da je prodavatelj primio cjelokupni iznos i da nema više potrazivanja?
 2. Kupnja kuće

  Dali treba u predugovor staviti da se u slučaju odustajanja prodavatelja vraća dupla kapara ili se to podrazumijeva po zakonu?
 3. Kupnja kuće

  To je Bjelovar,da teoretski bi se moglo ispreplesti sa mojim rokom a dobro vidjeti ću još sta cu.
 4. Kupnja kuće

  Hvala na odg.Samo još jedno pitanje koliko traje postupak provedbe tog rješenja s obzirom da ja imam neke vremenske rokove odnosno iz kuće koju sam prodao moram iseliti kroz sljedećih 5 mjeseci.
 5. Kupnja kuće

  Pozdrav, situacija vlasništvo uredno,nema upisanih tereta,izdano riješenje izvedenog stanja kuće i pomoćne zgrade,u vlastovnici stoji stanje na današnji datum da nije priložena građevinska i uporabna dozvola. Moje pitanje sta uraditi u ovakvoj situaciji,jednostavno izbjeći to??
 6. Podizanje zida(ograde), mogućnosti.

  Evo pitanje koje se odnosi na ugovor o kuporodaji kuće koji je predložio kupac,u ugovoru stoji da se novac isplaćuje u dva dijela s čime se slažem,nakon prve isplate on bi stekao pravo upisa vlasništva ali ne bi mogao doći u posjed sve dok ne isplati drugi dio i datum te druge isplate je točno naveden ujedno to bi bio i rok za moje iseljenje. E sad s obzirom da se ja mislim iseliti na miru ( ne želim kroz vrijeme dok se selim da mi netko smeta,hoda oko kuće) dali da dodam još neku stavku u ugovor ili je to riješeno samim tim što kupac ne može doći u posjed dok ne isplati sve? I dodatno pitanje sta u slučaju da ne isplati drugi dio novaca onako kako je dogovoreno po ugovoru? Hvala na odg.
 7. Podizanje zida(ograde), mogućnosti.

  Da ne otvara novu temu nadovezati ću se ovdje,znaci umjesto podizanja ograde dogovorili smo se da kupe kuću od mene. Imamo sam u životu već raznih kupoprodajnih odnosa ali nikad ovakvih razmjera,zanima me dali bi mi i u ovom slučaju bilo pametno uzeti odvjetnika s obzirom da želim staviti u ugovor vremensko razdoblje iseljenja,da nemaju ništa pravo raditi na okućnicu dok se ne iselim i slično čisto da mi se u tome cijelom procesu ne potkrade neka pogreška. U slučaju da uzmem odvjetnika kolika je "tarifa" za takvu vrstu posla? Jel ću možda morati plaćati neki veći porez s obzirom da sam kuću naslijedio prije dvije i pol godine? Hvala na odg.
 8. Podizanje zida(ograde), mogućnosti.

  Da dokazivo je kod svakog jačeg sagorijevanja izbacuje se mnogo dima koji se izdiže iznad moje kuće a sitna piljevinska prašina dolazi kod svakog malo jačeg povjetarca osobito ljeti kad ima i ostale prašine više.Ako se ne neću moći recimo to tako mirno dog. sa vlasnikom morati ću se obratiti nekoj od nadležnih službi.
 9. Pozdrav, Situacija je sljedeća živim kraj jedne drvne industrije njihov posjed se proteže posvuda oko moje kuće i sada planiram traziti da mi podignu neki zid ili ogradu da se zaštitim od vibracija,buke i sitne prašine koju vjetar nosi posvuda naokolo tu je i cijeli set sušara koje mi se čini "dime" prekomjerno. Sad me zanima koje su moje pravne mogućnosti u slučaju da odbiju podići neku ogradu,gdje da se obratim u tom slucaju(institucije,inspekcija).Jel pametno da uzmem i odvjetnika ako se situacija kojim slučajem zakomplicira? Hvala!
×