Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

imamopitanje

Korisnik
 • Broj objava

  2
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. valjanost oporuke

  Hvala na brzom odgovoru. Molim dodatno pojašnjenje: Da li priloženi dokument koji nema pravnu valjanost za ustupanje i raspodjelu imovine za života, nakon smrti autora, može biti pravovaljana oporuka ?
 2. valjanost oporuke

  Kako je oporuka dokument kojim ostavitelj ostavlja svoju imovinu nakon svoje smrti, a u priloženoj "oporuci" u zadnjem odlomku piše "Ova oporuka je neopoziva i nema nikakvih drugih mojih oporuka, a zbog moje nepokretnosti oporuka stupa na snagu odmah danom potpisa, dakle ne čekajući moju smrt", zanima me 1. da li se tu radi o oporuci ili prema Zakonu o nasljeđivanju, o Ustupanju i raspodjeli imovine za života, pa je samo pogrešno upotrebljen termin oporuka? 2. ako ne postoji izvornik oporuke, da li se fotokopija koja nije ovjerena, može proglasiti oporukom i po njoj postupati, ili u tom slučaju oporuke nema. Hvala
×