Jump to content

moljac365

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, može li se s osobom koja je u školi bila zaposlena na nepuno određeno radno vrijeme , bez natječaja , sklopiti aneks ugovora na puno određeno radno vrijeme . Unaprijed hvala!
  2. Poštovani, radim kao zamjena učiteljici koja je na bolovanju. Za koji dan mi ističe ugovor na 60 dana, Treba li u tom slučaju Škola raspisati natječaj za ovo radno mjesto ili ravnatelj može ponovo sklopiti sljedeći ugovor na 60 dana bez objave natječaja. Hvala!
  3. Budući još uvijek nemam pravi odgovor, ponovo se vraćam istoj temi, molim da mi netko odgovori. Možda nisam bila dovoljno jasna u pitanjima. Dakle , nakon provedenog natječaja za izbor ravnatelja osnovne škole, prosvjetna inspekcija je nakon nadzora po prijavi utvrdila da postoje nepravilnosti i donijela rješenje po kojem se zabranjuje školi da imenuje ravnatelja. Ista osoba je i prije natječaja bila u ulozi vd ravnatelja. Je li ovo rješenje inspekcije isto što i uskrata suglasnosti u članku 131, st 3. i Može li ova osoba i dalje biti vd, a odgovor školskog odbora je da je postupak u tijeku. Zahvaljujem
  4. Hvala puno na odgovoru, Da, jasno vam je da je tu bilo svega i svačega pa je zato i inspekcija imala što raditi i konačno donijeti ispravnu odluku. Međutim, trenutni sastav Šk. odbora očito ne želi prihvatiti činjenično stanje i pošto poto žele da njihov kandidat ostane u utrci za željenu poziciju. Stoga se žale i trenutno čekaju odgovor Ministarstva. U tom periodu, dok još nitko zapravo ni ne zna što je na stvari( svi misle da imamo Ravnatelja) školom upravlja i dalje vd ravnatelja( ista osoba) koju je je Šk. odbor imenovao nakon analize rješenja prosvjetne inspekcije i koja je zapravo glavni razlog poništenja natječaja. Budući zapisnici sa Šk. odbora nisu nigdje transparentni, tj. nemoguće je do njih doći ( osim nasilno- pozivajući se na pravo na pristup informacijama i pravo na uvid u zapisnike kao zaposlenik škole, što nikako nije u redu-" zabadanje nosa u tuđe stvari") ostajemo uskraćeni za informaciju tko trenutno upravlja školom . Naravno da odgovor od predstavnika Šk. odbora ne dobijamo, nije im u interesu da znamo situaciju . Ako prema Vašem odovoru ta osoba ne može biti vd ravnatelja, zbog uskrate suglasnosti ( od inspekcije, Ministrica se još nije očitovala), onda je naš "sastav" ponovo u opreci sa Zakonom, kakvog li čuda, i smatram da bi realno bilo da se i oni svi razriješe ... Čušpajz...dobro ste zaključili..
  5. Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora ( po prijavi ) utvrđene su nepravilnosti prilikom provedbe natječaja za imenovanje ravnatelja u osnovnoj školi i uskraćena je suglasnost imenovanju ravnatelja. Može li ista osoba koja je zapravo i glavni krivac za navedene nepravilnosti( jer je bila u ulozi vd ravnatelja) ponovo biti predložena za vd ravnatelja i do kada? Koja je sljedeća procedura? Može li se žaliti na odluku inspekcije i eventualno dobiti suglasnost ministarstva, ili se natječaj poništava i objavljuje novi? Ako da u kojem roku?
  6. Puno vam hvala na odgovoru! Od svih upita koje sam postavila, jedino ste mi Vi dali konkretan odgovor i primjer, svaka čast!
  7. Moram se raspitati, mislim da je na strucnom osposobljavanju i da ne prima za to plaću...pa da nije smjela biti na skupu radnika
  8. "Osoba koja se nalazi na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa nema status radnika jer ne prima plaću koja je bitan sastojak svakog ugovora o radu. Slijedom navedenog ne ostvaruje pravo sudjelovanja na skupu radnika ili glasanja za predstavnike radnika u radničkom vijeću ili nadzornom tijelu poslodavca."- ovo važi za pripravnika koji ne prima plaću pa nije smio biti i glasati na RV, ako sam dobro shvatila. Ne slažem se da bi trebali ostati kod kuće, pogotovo kad je u pitanju porodiljni ili roditeljski dopust, ako su privremeno nesposobni za rad, ne znači da su privremeno nesposobni za donijeti odluku o tome tko će ih voditi sljedećih pet godina.
  9. Da, za skup radnika, tamo im je bilo dozvoljeno glasanje, moje pitanje se odnosilo na Učiteljsko vijeće ...iz kojeg je četvero učitelja udaljeno i nije im dozvoljeno glasanje jer su na bolovanju. Glasali su samo njihove zamjene, a ja smatram da su trebali glasati i jedni i drugi. Iz vašeg teksta vidim da pripravnici nisu članovi skupa radnika , a na ovom skupu je bio i jedan pripravnik🤔
  10. Znači ako im je zabranjeno da prisustvuju sjednici UV i glasaju , radi tumačenja da ako su na bolovanju zbog privremene nesposobnosti za rad, ne mogu biti u školi i glasati, vec samo na sjednici RV, postupak imenovanja ravnatelja bi se mogao poništiti? Hvala
  11. Jesu li učitelji koji su na bolovanju ili porodiljnom dopustu i dalje članovi Učiteljskog ili Radničkog vijeća i smiju li prisustvovati tim vijećima i glasovati u slučaju izbora ravnatelja škole, isto kao i njihove zamjene? Zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija