Jump to content

ara1122

Korisnik
  • Broj objava

    0
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, htjela bih podnijeti zahtjev za HR drzavljanstvo koje je moja sestra 1995 god dobila na osnovu ocevog boravista tj studiranja na zagrebackom sveucilistu 1970-1972 god.  Rodjena sam 1970 god BiH i boravim na teritoriji BiH. Ona je rodjena 1965 i boravila je takodjer na teritoriji BiH Da li bi mogla se pozvati na sestrin primitak HR drzavljanstva, koji se zakoni odnose u ovom slucaju, da li se nesto promjenilo, koji je postupak

    1. bob25274

      bob25274

      Poštovani,

       

      Kako niti danas zakon ne propisuje da se državljanstvo može dobiti na osnovi očevog boravišta u RH tj.studiranja u Zagreu kako navodite, nije bilo zakonske mogućnosti da stekne vaša sestra državljanstvo po toj osnovi.

       

      Kako ona nije stekla po toj osnovi ne možete niti vi, a niti državčjanstvo sestre nema utjecaja na vas jer se radilo o njenim uvjetima za primitak a ne vašim.

      Vjerojatno je isto stekla 1995.kako navodite, a prema pripadnosti hr narodu oca i sl, uz naravno sve pisane dokaze po izjašnjavanju iz pravnog prometa. Temeljem toga kontaktirajte sestru te točno vidite o kakvoj proceduri se radilo te koje dokmente je priložila uz zahtjev. Ponovit ćemo, očev boravak niti njegov studij u RH nije apsolutno bila mogućnost pozitivnog okončanja postupka primitka u drž.RH. Javite se povratno.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija