Jump to content

hotsangria

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala vam. Susjed je trajno otuđio dio zgrade, zagradio ga je sa knaufom. Zauzeo je 3 do 5 metara, ispod stepeništa - dakle otuđio je zajednički dio zgrade. Upozorio sam upravitelja koji nije poduzeo ništa. Sada je susjed napravio pripremne radove na zemljištu od zgrade koje je također zajedničko. Upravitelj je upozoren na to, ne poduzima ništa te sili mene da potpišem ugovor s kojim bi praktički dao svoju suglasnost na te radove. Nevjerovatno! Znači, predlažete tužbu za nanošenje štete?
  2. Poštovani, imam jedan dosta zanimljivi slučaj u zgradi... Što napraviti ili bolje reći kome prijaviti upravitelja koji otvoreno podržava bespravnu gradnju? U više navrata upravitelja sam pismeno upozorio na bespravnu gradnju u režiji jednog susjeda koji radi što ga je volja, pregrađuje zajedničke prostore u zgradi, devastira okućnicu - sve bez suglasnosti. Pazite sad ovo, upravitelj od mene traži da potpišem nekakav ugovor u kojem ja dopuštam sve te radove. Dva puta sam u pismenom obliku izjavio da NEĆU dati suglasnost, no evo, upravitelj me to traži i po treći put. Dakle, upravitelj praktički radi protiv mene, odn. ne zastupa moje interese. Hvala vam unaprijed.
  3. Pozdrav svima! Imam pitanje vezano za okućnicu i zajedničke prostore stambene zgrade koja ima 4 stana. Dobio sam na uvid ZK uloške svih stanova i svima nam piše da smo vlasnici stana (prema etažnom elaboratu), no nigdje ne piše dio o parkirnim mjestima te o zelenoj okućnici oko zgrade. Što se tiče zajedničkih dijelova, odn. zgrade - taj dio nam je svima upisan u ZK, odn. da smo suvlasnici: "stanu pripadaju, kao suvlasnički dijelovi i zajednički komunikacijski prostori od prizemlja do III kata". Nakon što su se prodali svi stanovi, prodavatelj i susjed iz prizemlja su napravili dodatak kupoprodajnog ugovora te je dodano nešto ovako: "susjedu se daje u isključivi posjed okućnica, hodnik i prostor ispod stubišta". Nedugo nakon toga susjed je prvo zagradio zajednički prostor u zgradi, a onda je počeo sa građevinskim radovima (garaža, roštilj, terasa). Što nam je činiti? Čija je zapravo okućnica, čija su parkirna mjesta? Ona ne postoje u ZK niti u katastru! Kako može graditi bez suglasnosti i vlasništva? Hvala vam unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija