Jump to content

Natkar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Natkar objavio

  1. Hvala na brzom odgovoru. S obzirom da on nema toliku plaću da li je moguće da sud to uzme u obzir, pogotovo jer postoji još jedno dijete koje dotični ima? U biti me zanima da li se sud striktno drži zakona ili uzima u obzir sve okolnosti kad se radi o ocu koji se stvarno brine o svojoj djeci bez obzira što više ne živi s njima?
  2. Oboje djece 11 god. 1000 kn po djetetu.
  3. Bivši redovito plaća alimentaciju u iznosu od 2000 kn za dvoje djece, niti jedan mjesec ni dana nije zakasnio. Djecu uzima k sebi točno po sudskom rješenju o razvodu braka, čak nekad i više nego što piše. Vozi ih u školu, kupi iz škole i brine za pisanje zadaća i ocjene. Bivša se prijeti tužbom za veću alimentaciju jer su to sad školska djeca (u doba donošenja rješenja su bila vrtićka). Zanima me s obzirom da je redovan i brine o djeci da li je moguće da sud donese takvu odluku, s time da su mu primanja 5000kn i u međuvremenu je dobio još jedno dijete?
  4. Kad sam ja sa svojim bivšim mužem bila u centru za socijalnu skrb na dogovoru oko zajedničkog skrbništva zajedno smo sa socijalnim radnikom, psihologom i pravnim predstavnikom ispunjavali plan za zajedničku skrb. Pravnik je tada vezano za alimentaciju rekao da iznos alimentacije po djetetu ne može biti niži od zakonskog tj 950 kn. To mora biti na papiru, a sad ako smo se mi drukčije dogovorili to je naša stvar ali da papir mora biti zakonski definiran jer ako dođe do nesuglasica onda se po tom papiru rješavaju svi problemi jer on postaje ovršan nakon što ga sud prihvati. Tako je meni bilo prije skoro 3 godine.
  5. Radim u privatnoj firmi koja po njihovom pravilniku o radu isplaćuje solidarnu pomoć za bolovanje duže od 90 dana. U pravilniku stoji da će se naknada isplatiti ako radnik ostvari uvjete za isplatu, no nigdje u pravilniku ti uvjeti nisu definirani. S obzirom da sam ja na komplikacijama u trudnoći poslala sam upit u firmu za tu naknadu, a firma je odgovorila da nemam pravo jer trudnoća nije bolest. Znam da privatnici imaju slobodu ne isplaćivati tu naknadu, ali me zanima ne bi li to onda pravilnik trebao detaljnije definirati jer komplikacije u trudnoći jesu bolovanje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija