Jump to content

Lovemore

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Povreda djetetovih prava

  Važni su. Zbog toga jer je obrana na dokazana ročišta pozvana na dan održavanja ročišta... Zbog vremena za pripremu obrane
 2. Povreda djetetovih prava

  I od prije neke stvari(dostavnice)
 3. Povreda djetetovih prava

  Evo zakazano je pripremni ročište. Koliko sam shvatio na pripremom ročištu trebaju biti svi dokumenti koji su potrebni za raspravu. Jedan dio nama bitan je još uvijek na županijskom sudu. Ako to zatraži o jel to moraju pribaviti na pripremni ročište?
 4. Povreda djetetovih prava

  Tako je kako s rekao (mogu ja stavit i dokumente zamagljene) nije problem... Poslat u DM... Nemam motiva lagati na forumu.. Inače supruga mi je socijalni radnik. Kaže da oni to pišu u suradnji s policijom roditeljima. Tako da znam zašto se piše, ali čuo sam da je u Medulinu bio slučaj. Ali još je na sudu pa ne znam. Znam da mi je slučaj dobar. Vjerujem i ja u to. Odvjetnik mi kaže, prijatelji također. Moje je mišljenje, bez da ikoga vrijeđam ili omalovazavam da se u tzv prethodnom postupku malo ide na ruku dorhu. Da se stranke sa slušaju tek na rocistima, ali stresno je to. Traje već neko vrijeme. Inače sam se s tom školom 3 puta građanski audio i sve tri paenice dobio. Tak da mi ovo dođe ko šaka u oko. Nikako da se oprostim s njima i krenem dalje. Zapravo rade mi šaku u oko 😀
 5. Povreda djetetovih prava

  Cijeli spis stoji jer je županijski sud poslao spis županijskom državnom odvjetništvu na odlučivanje. Zar je to procedura? Kakve veze sad pak županijski državno odvjetništvo ima veze s tim? Navodno u utorak vijeće odlučuje jer je pak županijskom državno odvjetništvo vratilo spis u proceduru. Zar je to procedura? Općinski podnese optužnicu. Odvjetnik žalbu županijskom. Županijski sud preda spis županijskom državnom odvjetništvu na odlučivanje.
 6. Legalnost pornografije u Hrvatskoj

  Ministarstvo gospodarstva pitak. I provjeri NKD katalog kako bi registrirao takvu djelatnost. Pretpostavljam nešto u svezi medijske djelatnosti
 7. Povreda djetetovih prava

  OK hvala. Mali je čudno to zakonski rjeseno(po meni) Oni potvrde i pozovu se da neke dokaze, a mi na županijskom recimo dokažemo da su ti dokazi na koji se pozivaju protuzakoniti. Ispada da su potvrdili na temelju protuzakonitih dokaza, a odluka ostaje. Ima rupa dosta taj ZKP. Treba ga popravit.
 8. Povreda djetetovih prava

  Kada je odvjetnik uložio zahtjev za izdvajanje protuzakonitih dokaza je li optuženo vijeće bilo dužno odgoditi potvrdivanje dok se taj zahtjev pravomoćno riješi?
 9. Povreda djetetovih prava

  Hvala na odgovorima. Zanima me samo još nešto. U odgovoru na optužnicu odvjetnik je stavio zahtjev za izdvajanje protuzakonitih dokaza. Nije uvažen, niti posebno razmatrani nego je optužnica samo potvrdena. Sada. Odvjetnik se žalio županijskom sudu za izdvajanje protuzakonitih dokaza (na potvrđenu optužnicu) I to sad stoji na županijskom sudu preko 7 mjeseci. Pisao je pozurnicu, bez uspjeha. Tražio sastanak s predsjednikom suda da se to malo ubrza, bez odgovora. Ja sam čak Pisao prije dva mjeseca na inspekciju da se to ubrza (ja bi isto htio završit s tim pa kakva god bila presuda) no još mi nisu odgovorili. Sada mene zanima šta to zbilja tako dugo traje? Zar su sudovi toliko zatrpani? Koliko je meni odvjetnik objašnjavao za djecu bi trebalo biti ubrzano. A ovdje to baš i nisu više djeca. Punoljetni su. Neki čak i svoju djecu imaju.
 10. Povreda djetetovih prava

  Nakon 6g raznih sudskih postupaka ja sam se pomirio da ću se vječno s njima sudit. Srećom posao imam. Ali ako i ovdje pobjedim mislim da netko treba odgovarat.
 11. Povreda djetetovih prava

  Ma gluposti po meni. Ako sam u jednom procesu dokazao budem i u drugom (nije otkaz pao zbog procesuoznih pogriješaka, nego sud presudio iskaze neke nevjerodostojnima, dokazao da sam se ja borio za prava djece, a ravnatelj ogriješili zakon i neprijavkjivao nasilje) Teret me za vrijeđanje cijelog razreda. Konkretno da sam im rekao su glupi (to nitko nije ponovio) da su najgori razred (većina djece njekala, jedan rekao da jesam) i da sam im rekao da su spori (to jesam u kontekstu kada me jedan učenik pitao zašto je dobio 3, a drugi učenik 5,rekao sam mu da je trcao sporije od njega, što je njega navodno jako povrijedilo i negiralo njegove sposobnosti, ako je to kd priznajem ga odmah) I još me terete da sam im se prijetio da ću ih prijaviti na socijalnu službu i policiju, što sam meduostalim i učinio jer su zlostavljali jednog učenika što je ravnatelj zataskivao (a to sam i dokazao u tom radnom sporilu)
 12. Povreda djetetovih prava

  E ovak, Da ne ulazim previše u detalje, zanima me Vaše mišljenje jer moj odvjetnik je stvarno začuđen. Prije 6g zaposlio sam se u jednoj školi kao nastavnik tzk. Bla Bla Bla događao se mobing, ustrojavali su roditelje i djecu protiv mene Bla Bla, govorili da ne predajem dobro, vrijeđam djecu, derem se... Dobio sam otkaz. Tužio otkaz na radnom sudu. Kako su se rasprave odvijale u moju korist i kako se vidilo da su to laži (svjedočili i nastavnici, pedagog, ravnatelj, ali i roditelji) pred izricanje presude ravnatelj je podnio i kaznenu prijavu protiv mene zbog povrede djetetovih prava. Paralerno su se održavala i doazna ročišta na županijskom sudu (djeca govore svašta, neki neke uvrede rekli, druga govorila da ih nikada nisam vrijeđao...) Nakon toga me ODO krenuo vještacit i tako po trajalo to godinama. U međuvremeno ja radni sud dobivam i pobijam otkaz(naravno na radno mjesto se ne želim vratim zbog mobbinga tako dobivam sudski raskid ugovora o radu) škola mi plaća odštetu. E sad nakon svega toga ODO podiže optužnicu(ti je začudilp mog odvjetnika jer tvrdi da djeca nisu niti na sudu ponovila stavke iz optužnice + dokazna snaga pravomoćne presude) SUD potvrđuje optužnicu i sada čekamo pripremno ročište. Sada moj odvjetnik tvrdi da su otkaz trebali svakako izuzet jer je pravomoćnom sudskom presudom proglašen protuzakonitim, ali oni ne samo da su se na njega pozvali nego odgovor na optužnicu koji je moj odvjetnik napisao u potvrdivanju naprasto ismijavaju citat: okrivljenih se poziva na pravomoćnu presudu, a uz spisa je jasno proturječje s dokazima.. Bla bla Sada mene zanima trebaju li izuzet taj otkaz i stvari na koje se on odnosio i što mogu očekivati od suđenja. Odvjetnik je naprosto začuđen.
×