Jump to content

Ilona111

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Živim s obitelji u stanu te nam je istekao ugovor o najmu. Vlasnik ne želi produljiti ugovor, obavijestio nas je o tome mailom, no nažalost mi nismo pronašli novi smještaj radi specifičnih potreba (invaliditet). O tome smo pristojno obavijestili vlasnika stana, ponudili mu da daljnje plaćanje najma i režija reguliramo privremenim ugovorom, no on je postao vrlo neugodan i gotovo nasilan. Dolazi u hodnik pred stan i dira strujne osigurače te prijeti da će nas svaki dan maltretirati dok ne odemo (pisanim putem, imamo dokaze). Upozorili smo gospodina da to ne čini, jer ćemo biti prisiljeni zatražiti pomoć policije, no on se odjednom pravi u mailu da nema pojma tko smo mi i da smo zacijelo provalili u stan jer živimo ilegalno kod njega. Što nam je činiti (osim što prije pronaći stan, ali na to ne mogu utjecati više negoli što već činim)? Koja su naša prava? Može li nam isključiti struju, vodu, plin? Izbaciti nas? Hvala
  2. Mislim da je to posve irelevantno, nijedan sud neće ići tako daleko za vrijednost spora od 5000 kn. Dakle, da, problem je što - kako kaže Borbena- nije dokazano dugovanje tužitelju. U porukama se nigdje ne spominje niti koji apartman niti koja adresa, ništa. Plaćanje je prije bilo na moj tekući, dakle bez računa i opet bez uplitanja tužitelja. Opet nema poveznice. Ne znam na šta će to izaći.
  3. Hvala na odgovoru, slažem se s Vama, no postoji i dalje nekoliko problema. Poruke nisu slane s broja telefona jer se radi u aplikaciji messenger (Facebook messenger). Potražiti ću drugo mišljenje, problem je što je odvjetnik rekao da nam sudska praksa u ovom slučaju nije sklona.
  4. A kako ću ja dokazati da su te poruke na messengeru vjerodostojne? Mamin odvjetnik je u nedoumici upravo radi toga. Jer navodno turisti mogu reći da oni nisu nikad čuli za moju majku, koja ih tuži, da nisu boravili u njenom apartmanu, da nisu niti slali te poruke... Kako ćemo mi dokazati to, mamu će mi srce stresti, ne spava noćima radi toga. Nismo ni sanjali da je ovo moguće.
  5. Molim vas, možete li mi objasniti zašto poruke s messengera ne mogu biti dokaz da je osoba napustila apartman nakon najma, a da nije platila cijeli iznos najma? U porukama je jasno opisano što se dogodilo te da osoba nije platila što i sama iskazuje. Da li je problem što sam ja kao posrednik komunicirala messengerom (facebook), a tužitelj je majka? Jesam li ja time što prekršila ako sam dala te poruke između turista i mene kao dokaz?
  6. Poliklinika za zaštitu djece je poslala prijavu Centru i policiji. Centar nije ništa napravio, nemam informacija. Policija je ispitala djecu (u za mene sumnjivim uvjetima, osim ako se djeca normalno pozovu u neki termin i razgovara se s njima u prostorijama policije, gdje se naravno boje). Uglavnom, policija nije utvrdila elemente zlostavljanja i nikome ništa. Jedino je Poliklinika dobila detaljnije informacije.
  7. Molim vas za savjet, na koji način dokazati emocionalno zlostavljanje djeteta koje štiti "drugog" roditelja te ne želi direktno priznati da je zlostavljano, osim roditelju s kojim živi? Dakle, institucije sumnjaju u zlostavljanje prema navodima roditelja s kojim dijete živi, ali ne mogu pouzdano utvrditi isto kroz razgovor s djetetom. Nadalje, je li moguće sudskim putem zatražiti ograničenje ostvarivanja roditeljske skrbi, viđanje djeteta uz nadzor i sl. radi emocionalnog zlostavljanja djeteta te izlaganja neprimjerenom ponašanju?
  8. Poštovana Borbena, hvala Vam na odgovoru. Lp
  9. Molim vas da upit premjestite u pravi podforum, ukoliko nije dobro. Apartman je iznajmljen tokom ljetnih mjeseci osobi koja je već u njemu ljetovala prethodne godine. Sve je dogovoreno putem messengera. Ljude sam prijavila na e-visitor. Otišli su bez plaćanja, izlika je bila da nema bankomata u blizini i dugovanje do danas nije plaćeno. Vlasnik apartmana je moja majka koja je poslala putem odvjetnice zahtjev za uplatom, bez odgovora. Podigla je tužbu radi naplate potraživanja, no odvjetnica tvrdi da ćemo jako teško išta postići. Navodno je problem što sam ja dogovarala smještaj umjesto moje majke, što je isti trebao biti plaćen na ruke (bez računa) itd. itd. Odvjetnica također spominje kao potencijalni problem što ja ove godine nisam tražila osobne od ljudi da ih prijavim, nego sam iskoristila prošlogodišnje podatke što bi moglo biti okarakterizirano kao zloporaba podataka. Zanima me je li to sve točno, također da poruke putem messengera nisu valjani dokaz na sudu. Pomozite.
  10. Hvala na odgovoru. Dakle, ako sam dobro shatila, ne mogu staviti rok od 15 dana za iseljenje obzirom da najmoprimac grubo krsi zakon, jer je ugovor koji smo potpisaki iznad navedenog zakona?!
  11. Molim, moze li mi netko dati odgovor? Ugovor je tipizirani, kupovni, pise da je rok za iseljenje mjesec dana. No obzirom da se radi o otkazu prije isteka ugovora radi krsenja zakona o najmu stanova, odnosno ucestalog neplacanja, zanima me koji je najkraci rok koji moram dati najmoprimcu.
  12. Imamo potpisan samo onaj standardni ugovor o najmu što se kupuje u knjižarama, ništa posebno.
  13. Postovani, mozete li mi pojasniti zakon o najmu stanova, najmoprimac ne placa najam vec nekoliko mjeseci, a niti rezije ne placa redovito. Raskinula bih ugovor, ali me zanima koji rok moram ili mogu staviti? Da li slobodno stavim rok od 15 dana prema clanku 20 stavak 2 ili moram dati rok od 3 mjeseca prema clanku 22 stavku 2? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija